Affiliate marketing

Hjem/Affiliate marketing
Affiliate marketing2020-05-03T12:56:02+01:00

Affiliate marketing guide 2020

Affiliate Marketing er blandt de sjoveste og bedste måder at tjene penge online på uden at det skal koste dig noget særligt. Affiliate marketing er en form for passiv indkomst hvor du promovere andres produkter og services’ og får en provision for dette. Nogle affiliate kampagner tilbyder også betaling for leads, besøgende eller signups til nyhedsbreve og lignende, dette er individuelt fra hver enkelt affiliate kampagne.

  • Den simple guide til affiliate marketing i 2020 på Dansk

Den simple guide til affiliate marketing i 2020 på Dansk

By |Affiliate marketing, Online markedsføring, Tjen penge online|

Dansk Affiliate Marketing Guide 2020 Her får du den komplette guide til affiliate marketing i 2020 på Dansk. Få gode råd og vejledninger til hvordan du kommer i gang med Affiliate Marketing. Introduktion til affiliate marketing... Affiliate Marketing er en måde at tjene penge online på for udgivere, influencers eller bloggere og en måde for virksomheder at markedsføre sig på ved at ramme en specifik målgruppe i samarbejde med personer eller hjemmesider der har læsere på en blog/hjemmeside eller følgere på et medie. Affiliate Marketing er en af de bedste måde at tjene penge på passivt også kaldet passiv indkomst. Passiv indkomst er Jeg har tidligere skrevet artikler og guides til hvordan du kan tjene penge på en blog

  • Guide til hvordan du kan tjene penge på din blog i 2020

Den bedste måde at tjene penge på en blog

By |Affiliate marketing, Iværksætteri, Tjen penge online|

Den bedste måde at tjene penge på en blog Har du en blog og ønsker at tjene penge på denne og din trafik, så har jeg udarbejdet en guide der viser dig trin for trin hvordan du kan tjene penge. Introduktion... Har du en drøm om at leve af din blog og tjene penge online ved at blogge hver dag, så er denne guide til dig. Jeg har arbejdet med passiv indkomst og affiliate marketing i mere end +5 år ved siden af mit arbejde med hjemmeside udvikling i WordPress og trafikanskaffelse ved hjælp af online markedsføring med speciale i SEO. I denne artikel vil jeg dele ud af mine erfaringer og give dig gode råd og vejledninger

  • Lær hvordan du kan tjene penge på Facebook hvad end du er influencer eller ejer en populær facebook gruppe eller side

Tjen penge på Facebook: Sådan tjener du penge på Facebook

By |Affiliate marketing, Iværksætteri, Tjen penge online|

Tjen penge på Facebook Selv med få følgere på Facebook kan du faktisk tjene fornuftige penge. Her er guiden der fortæller dig hvordan du tjener penge på Facebook. Introduktion... Facebook er meget mere en seflies og deling af hverdagens strabasser. Facebook er et fantastisk sted at tjene penge og et værktøj for mange når de arbejder med online markedsføring i deres virksomhed. Men hvordan tjener man penge på Facebook og er det overhovedet muligt? I denne artikel vil jeg komme med flere forskellige måder du kan tjene penge på med det sociale medie Facebook. Er du en influencer der også har en profil på det sociale medie Instagram og gerne vil lære hvordan du kan tjene penge på din

Hvad er Affiliate Marketing?

Affiliate Marketing er en måde hvorpå du kan tjene penge på din trafik rundt et medie, som eksempelvis en hjemmeside.

  1. Annoncøren (kaldet ”merchant” eller “vendor” på engelsk) – Dette er en webshop eller en anden form for forretning der ønsker at få solgt flere produkter, få flere kundehenvendelser eller få flere besøg til sin hjemmeside.
  2. Netværket – Et affiliate netværk er en forretning der forbinder annoncører med publishers. Deres opgaver består i at tracke besøg og salg, vises disse data for begge parter og udbetale de optjente kommissioner. Et affiliate netværk er ikke et krævet element for at få publishers til at promovere dine produkter. De har dog den fordel, at de er en upartisk 3. part som ofte aflønnes med en andel af den omsætning der skabes af publishers.
  3. Publisher – Kaldes også gerne for en affiliate. Kan være en enkelt person eller en større virksomhed. Eksempelvis var firmaet Momondo en kæmpe affiliate der tjente penge på de flybilletter der blev solgt gennem deres service.
  4. Kunden – I sidste ende skal der være en kunde eller en besøgende som klikker på et link, udfylder en form eller køber et produkt. I mange tilfælde ved kunden ikke at publisheren tjener penge på at sende dem videre i systemet.

Sådan kommer du i gang med affiliate marketing

Det første du skal have styr på er et medie hvor du kan dele din affiliate links, dette kan eksempelvis være en Facebook-side, en Instagram-profil eller en hjemmeside/blog som min. En af de bedste måder at arbejde med affiliate marketing på er ved brug af en blog.

Forkortelser indenfor affiliate marketing

CPM (cost per mille): Prisen for at vist et banner 1000 gange (ser du meget sjældent i affiliate netværk). Også kaldet PPV.
CPC (cost per click): Prisen for et klik (med et klik menes et besøg foretaget af en unik bruger, dvs. at brugerens klik kun tæller én gang i en given periode). Også kaldet PPC.
CPL (cost per lead): Prisen for et lead (et lead er en potentiel kunde, f.eks. nyhedsbrevstilmeldinger og registreringer af forskellig art). Også kaldet PPL.
CPA (cost per action / cost per acquisition): Prisen for en handling (action) eller for en kunde (acquisition) (f.eks. betaling for nye kunder til f.eks. mobilabo., lån o.l.). Også kaldet PPA.
CPO (cost per order) eller CPS (cost per sale): Prisen for en ordre (som et fast beløb pr. ordre eller som en salgsprovision, f.eks. 10% af ordreværdi). Også kaldet PPS.

Nogle gange kan du også støde på PPcall (betaling pr. telefonkald en kampagne giver). PPV (pay per view) kan også omfatte betaling for visning/afspilning af video eller andet multimedia indhold.

EPC (earnings per click) (også kaldet eCPC): Et vigtigt nøgletal, der viser den forventede eller opnåede indtjening pr. klik. Vurderes typisk på et enkelt partnerprogram (kampagne) og beregnes ved at indtjening på programmet divideres med antal klik. Jo højere EPC er jo bedre.

CR (conversion rate): Hvor mange procent af de besøgende laver en ønsket handling (f.eks. en ordre, registrering etc). Kaldes på dansk en konverteringsrate (konverterings%).
CTR (click-through rate): Hvor mange brugere har klikket på et link i.f.t. antallet af visninger af linket. På dansk kaldes det en klikrate (klik%). Er den f.eks. 2% så har 2 ud af 100 besøgende klikket på det banner der er vist.

AOV (average order value): En ordres gennemsnitsstørrelse (ordreomsætning i alt divideret med antal ordrer). Bruges som nøgletal ved opfølgning og til f.eks. fastsættelse af satser til affiliate partnere.
CAC  (customer acquisition cost): Hvad koster det i alt at gøre en website besøgende til en kunde? En samlet omkostning pr. ny kunde. Bør være så lav som mulig.

Andre forkortelser indenfor affiliate marketing:

SEM (search engine marketing): Dækker over affiliate partneres brug af købt annoncering via søgemaskiner (f.eks. Google Adwords). Begrebet bruges dog også i nogle tilfælde om købt annoncering på sociale medier som f.eks. Facebook (se dog herunder)
SMM (social media marketing): Dækker over affiliate partneres brug af købt annoncering via sociale medier (f.eks. Facebook Ads).

UID / PNI / EPI (o.l.): Forkortelse der dækker over de variabler som en affiliate partner selv kan sende ind sammen klikket. Dvs at der tilsættes en ekstra variabel i det link som affiliate partneren anvender. Bruges til at spore forskellige variabler (søgeord, brugerid etc) i netværkets statistikker.