Hvad er affiliate marketing? – Din guide til affiliate marketing i 2020

Affiliate marketing eller passiv indkomst er én af mange forskellige måder at tjene penge online og en måde for virksomheder at nå ud til kunder på.

Før vi for alvor hopper ud i hvad affiliate marketing er, så er der en række betegnelser som er vigtige at få på plads.

Indenfor affiliate marketing benytter man sig af mange forskellige engelske forkortelser og termer som man ikke nødvendigvis er kendt med som fuldblods dansker. Affiliate marketing er opbygget i 3 primære elementer eller led, så at sige. For at få en bedre forståelse for affiliate marketing får du her nogle af de vigtigste termer indenfor affiliate marketing:

Annoncør: En affiliate annoncør er som oftest en virksomhed som ønsker flere salg og tilbyder et affiliate program for publishers, enten direkte på deres egen hjemmeside med deres eget udviklet affiliate system eller igennem et affiliate netværk som ordner alt det tekniske og praktiske ved affiliate marketing, hvor virksomheden blot betaler affiliate netværket for leads, salg eller andre typer tilmeldinger hvorefter affiliate netværket betaler publisheren som står bag de pågældende lead, salg eller tilmelding, efter de har taget et fast beløb eller procentsats for deres ydelse.

Publisher: En affiliate publisher er den som skaffer annoncører (virksomheder) salg, leads eller andre former for tilmelding eller promovering af deres virksomhed imod en fast eller procentbestemt provision. De fleste publishers er blog-ejere eller influencers på de sociale medier som eksempelvis Facebook, Instagram eller YouTube.

Forbruger: Dette er kunden, brugeren online eller den som køber en ydelse, et produkt, service eller tilmelder sig et nyhedsbrev eller på anden vis forbinder sig med annoncøren, som følge af publisherens anmeldelse, indlæg eller anbefaling.

Der findes et mellemled mellem annoncøren og publisheren kaldet affilaite netværk.

Affiliate netværk: Et affiliate netværk er et sted for annoncører at oprette sig for at publishers kan finde dem, dette er en attraktiv måde for både annoncører og publishers at finde hinanden på. Et affiliate netværk er på en måde det 4. led i affiliate marketing, ikke en nødvendighed for at drive med affiliate marketing og som egenligt er et mellemled mellem annoncøren og publisheren.


Derfor kan affiliate marketing ses som processen med at sprede produktoprettelse og produktmarkedsføring på tværs af forskellige parter, hvor hver part modtager en andel af indtægterne i henhold til deres bidrag.

Spin, vind og find din lykkeprofil for 2021, så deltager du i konkurrencen om 10 x 11 lotterilodder.

Affiliate marketing er…

Affiliate marketing er en, hvis ikke den bedste måde at tjene penge online på, du kan kombinerer affiliate marketing med så mange forskellige plateforme, hvad end du driver en WordPress blog, har en populær Instagram profil eller du driver en aktiv gruppe på Facebook, så kan du benytte dig af affiliate marketing til at tjene penge online.

Affiliate marketing er næsten definitionen på passiv indkomst, ihvertfald hvis du spørger de seriøse affiliates som tjener op imod 15 mio. kroner om året på affiliate marketing.

Dette kan lyde næsten for godt til at være sandt, men ser du på hjemmesider som Momondo, Hotels.com eller Toms guide, dette er alle eksempler på affiliate hjemmesider som tjener millioner af kroner hvert eneste år, ved hjælp af affiliate marketing.

Men  hvad er affiliate marketing egenligt? Få svaret senere i artiklen og find ud af hvordan du kommer i gang som affiliate partner i danmark og udlandet, så du kan begynde at tjene penge på nettet.

Hvad er affiliate marketing

Opbygning af affiliate marketing

Den traditionelle opbygning af affiliate marketing indeholder 3 led, disse led er som beskrevet herunder:

  • Annoncør (virksomhed som ønsker flere salg)
  • Publisher (blogger, influencer eller lign. som promoverer annoncøren for provision)
  • Forbruger (Den som køber annoncørens vare på baggrund af publisheren)

Dette er den traditionelle opbygning af affiliate marketing og måden hvorpå affiliate marketing fungerer på, men for mange affiliates eller publishers, så er hverdagen en anden, men dette kommer vi til.

Den traditionelle opbygning af affiliate marketing ser således ud:

Annoncør publisher forbruger

For mange affiliate findes der dog en anden opbygning af affiliate marketing. Affiliate marketing for små- og mellemstore affiliates er ved hjælp af et affiliates publishers foregår som oftest igennem et affiliate netværk.

Den nok mere anvendte opbygning som nye, små- og mellemstore affiliate benytter sig af er derfor således ud:

  • Annoncør (virksomhed som ønsker flere salg)
  • Affiliate netværk (forbindelse/netværk mellem annoncører og publishers)
  • Publisher (blogger, influencer eller lign. som promoverer annoncøren for provision)
  • Forbruger (Den som køber annoncørens vare på baggrund af publisheren)

Et affiliate netværk er “linket” mellem virksomheder og publisheren, dette er en fordelagtig måde for publishers at finde affiliate programmer på og for virksomheder at nå ud til flere publishers på, da de blot skal oprette sig som affiliate partner hos et affiliate netværk også afvente anmodninger om reklamering- og promovering af deres virksomhed på forskellige platforme som blogs og sociale medier.

Denne opbygning ser således ud:

Annoncør affiliate netværk publisher forbruger

Det er vigtigt at forstå, at der ikke er noget der er rigtigt eller forkert, om du ikke benytter dig af et affiliate netværk men opretter dig som affiliate partner direkte hos den virksomhed eller annoncør som du ønkser at promoverer er hverken mere rigtig eller forkert, som oftest kan det have sine fordele (økonomisk) at oprette sig som affiliate partner direkte hos den enkelte virksomhed som man ønsker at promoverer, hvis de tilbyder dette.

Det er dog ikke alle virksomheder som har deres eget affiliate program, men vælger at oprette sig hos et affiliate netværk fordi det er enkelt og let for dem, på samme måde som det er enkelt og let for publishers at finde affiliate programmer hos affiliate netværk.

Har du en meget niché bestemt målgruppe, så kan det bestemt lønne sig at prøve at kontakte forskellige store virksomheder som sælger de produkter som hører indenfor den kategori og niché du skriver om og har en målgruppe indenfor, men hvis du har en bredere målgruppe og ønsker et større udvalg af annoncører du kan promovere, så anbefaler jeg dig bestemt at finde et affiliate netværk, det koster ingenting at oprette sig som affiliate partner og du har dermed ingenting at tabe på det.

Hvad er et affiliate netværk?

Et affiliate netværk er mellemledet mellem virksomheder og udgivere (publishers), for publishers er det et stort katalog og udvalg af affiliate programmer og virksomheder som de kan promovere, for virksomheder er det en enkel og let måde at nå ud til massevis af

Populære danske affiliate netværk:

Sådan kommer du i gang med affiliate marketing

Det er ikke svært at komme i gang med affiliate marketing, det kræver

Bliv affiliate partner og tjen penge som publisher

Som affiliate publisher kan du tjene penge på nettet ved at dele affiliate links med dit publikum (besøgende, følgere ol.).

Hvor kan jeg oprette mig som publisher?

Der findes mange virksomheder (annoncører) som hele tiden ser efter publishers som kan promovere deres virksomhed imod en provision, disse virksomheder kan du blive affiliate partner med, ved at skrive direkte til dem, oprette dig som affiliate publisher på deres eget affiliate program (hvis de har et) eller oprette dig som partner på ét eller flere affiliate netværk og få tilgang til mange forskellige annoncører på en og samme tid.

Der findes mange forskellige affiliate netværk, for at finde det eller de affiliate netværk som passer dig bedst, er der nogle enkelte ting du skal spørge dig selv om.

Opret dig som annoncør og få flere kunder

Som affiliate annoncør kan du hurtigt og let få flere kunder i butikken, uanset hvilket erhver og branche du arbejder i. Som affiliate partner og annoncørfår du muligheden for at nå ud til tusindvis af forskellige hjemmeside og blogs og dermed nå ud til potentielle kunder du ellers ikke havde mulighed for at nå ud til og konverterer.

Hvor kan jeg oprette mig som annoncør?

Der findes mange forskellige affiliate netværk hvor du kan oprette dig som affiliate annoncør, det spiller dog somregel ikke den store rolle, så længe du vælger et dansk affiliate netværk hvis du har en dansk virksomhed.

Et oplagt valg, som mange danske virksomhed vælger er Partner-ads, her kan du oprette dig som affiliate annoncør sammen med 1000 andre og dermed få muligheden for at blive kontaktet af tusindvis af affiliate publishers som ønsker at promoverer netop din virksomhed og dine produkter.

Her kan du oprette dig som annoncør og publisher

Der findes som sagt mange forskellige affiliate netværk i danmark og udlandet hvor du kan oprette dig som affiliate annoncør og publisher, jeg har forsøgt at lave en oversigt over de forskellige affiliate netværk med information om hvor mange kampagner de har (for dig som er affiliate) og hvilke lande de tilbyder affiliate markedsføring i (for annoncører og publishers).

På denne måde håber jeg at du kan finde det rette affiliate netværk til dig som enten skal skaffe flere kunder som annoncør eller tjene penge online som affiliate publisher.

Partner-ads

Partner-ads er et dansk affiliate netværk med affiliate programmer (kampagner) og publishers i Danmark, Norge og Sverige.

Gå til Partner-ads

Adrecord

Adrecord er et dansk affiliate netværk med affiliate programmer (kampagner) og publishers i

Gå til Adrecord

Tradetracker

Tradetracker er et dansk affiliate netværk med affiliate programmer (kampagner) og publishers i

Gå til Tradetracker

Digital Advisor

Digital Advisor er et dansk affiliate netværk med affiliate programmer (kampagner) og publishers i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Frankrig og Spanien.

Gå til Digital Advisor

Adservice

Adservice er et dansk affiliate netværk med affiliate programmer (kampagner) og publishers i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Frankrig og Spanien.

Gå til Adservice

Ofte stillede spørgsmål

[fusion_faq filters=”no” featured_image=”” cats_slug=”hvad-er-affiliate-marketing” exclude_cats=”” orderby=”date” order=”DESC” type=”” boxed_mode=”” border_size=”” border_color=”” background_color=”” hover_color=”” divider_line=”” title_font_size=”” icon_size=”” icon_color=”” icon_boxed_mode=”” icon_box_color=”” icon_alignment=”” toggle_hover_accent_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

Kilder

Denne artikel er skrevet med hjælp fra nedenstående hjemmesider og kilder.