Find det billigste og bedste webhotel (og domæne) i 2020

Om du har en eksisterende hjemmeside eller skal til at lave en ny, så har du behov for et webhotel, har du ikke allerede en hjemmeside og et domæne, så kan det være at du skal have registreret og købt et domæne og bestilt et webhotel, uanset hvad din situation er, så kan du finde svaret på hvilket webhotel du skal vælge og hvilket som er det bedste i 2020.

Hos Sentralen elsker vi iværksætteri og vi har hjælper ofte danske iværksættere med artikler og guides som har til formål at spare jer penge og tid, så i kan fokusere mest mulig på jeres forretning.

Hos One.com får du et webhotel fra kun 19 kr. om måneden
Hos One.com får du et webhotel fra kun 19 kr. om måneden

Din guide til domæne og webhotel i Danmark

Denne artikel er opbygget som en guide for dig som skal finde et domæne og/eller webhotel for første gang eller på jagt efter et bedre tilbud på webhoteller i Danmark.

 • Hvad er et webhotel?
 • Hvad er et domæne?
 • Hvad er forskellen på domæne og webhotel
 • Hvad koster et domæne og webhotel?
 • Hvilket webhotel skal jeg vælge?
 • Hvorfor købe domæne og webhotel sammen?

Alt dette og meget mere kan du finde svar på i denne guide.

Spar op til 50% på domæne og webhotel hos one.com

Spar op til 50% på domæne og webhotel

Hos One.com tilbyder de op imod 50% rabat når du køber domæne og/eller webhotel hos dem, det eneste du skal gøre er at indtaste rabatkoden: OKPROR

One.com tilbyder en lang række domæne- og webhotelpakker som er velegnet for nybegyndere og erfarne webudviklere og passer til de fleste hjemmesider og opfylder de fleste krav du måtte have til en hostingudbyder.

Gå til one.com

Spar op til 50% med rabatkoden: OKPROR

Hvilket webhotel vi anbefaler

Hvis du ikke er interesseret i at læse hele artiklen og guiden, men blot ønsker en god anbefaling til webhotel, så kan du her få en enkel og kort forklaring samt vores anbefaling på hvilket webhotel du skal vælge.

Til en ny dansk hjemmeside:

Skal du lave din første hjemmeside eller udarbejdet af andre og forventer et lavt antal besøgende eller du skal måske bare have en informationsgivende hjemmeside uden webshop eller specielle funktioner, så er One webhotellet for dig.

Her finder du harmoni mellem pris og kvalitet på webhotel og deres dashboard er enkelt og let at forstå, så du kan oprette e-mails og upload filer til din hjemmeside. I tillæg tilbyder One også 1-click installation, hvilket gør det superlet at installere de populære CMS’er som WordPress, Shopify og Joomla.

Til danske webshops eller hjemmesider med meget trafik:

Skal du sælger vare, produkter eller ydelser igennem din hjemmeside og dermed have en del billeder, trafik eller funktioner, så anbefaler vi Simply.

Simply kan virke fremmede, men det er faktisk bare Unoeuro som har skiftet navn, de er særdeles anerkendte indenfor webhotel-branchen og har mere end +150.000 aktive domæner og webhoteller.

Webhotel hos Simply kan enkelt og let opgraderes, så det tilpasser hastigheden og ydeevnen så den passer til din mængde besøgende og ikke mindst din hjemmeside.

Til engelsksproget hjemmesider (.com):

Skal du have en engelsksproget hjemmeside, så kan det være en fordel at registrere og købe domæne og webhotel hos en engelsk udbyder og hvis du skal benytte dig af et CMS, så er valget for vores anbefaling helt klart! – Siteground.

Siteground er blandt verdens største webhotel udbydere som

Hos Simply.com får du dit helt eget webhotel til en pris, hvor alle kan være med. Simpelt, billigt og nemt
Billige domæner og webhosting

Hvad er et webhotel?

Et webhotel er en online service hvor du kan få hostet (leveret) filer vist på nettet, lidt på samme måde som du kender det fra OneDrive og Dropbox, hvor du betaler for lagerplads i “skyen”.

Der er dog lidt forskel på skylagring og webhoteller og derfor eksisterer de. Med et webhotel kan du få fremvist din hjemmeside lynhurtigt, spore trafikken og meget mere.

Du kan også selv hoste din hjemmeside online med en server hjemme, det er dog sjældent det mest økonomiske hvis man skal lave en ny hjemmeside og derfor benytter man sig af webhoteller.

Mange blander domæne og webhotel sammen, da de som oftest købes sammen, men der er faktisk en verden til forskel og det kan være vigtigt at forstå forskellen. Dit domæne er blot en IP-adresse og det navn som bliver vist i browseren, men i virkeligheden er de dine filer på webhotellet som bliver vist når nogen indtaster dit domænenavn og brugeren bliver navigeret til denne IP-adresse, da dette “peger” på IP-adresse hvor du har webhotel og dine filer til at fremvise din hjemmeside ligger, på denne måde bliver din hjemmeside vist når en bruger på nettet indtaster dit domænenavn i browseren.

Hvad er et domæne?

Et domæne er et navn med tilhørende IP-adresse, lidt på samme måde som er computer eller mobil, når du har et domæne kan du “pege” dette imod et webhotel hvor du har din hjemmesides filer og dermed fremvises din hjemmeside når du indtaster domænenavnet i en browser som Chrome, Explorer eller Firefox.

Dette kan virke overvældende teknisk og svært at forstå, men du behøver ikke at kunne forstå hvordan et domæne peger på et webhotel og hvorfor.

Når du køber dit domæne og webhotel sammen, så ordner webhotel-udbyderen automatisk denne sammenkobling og dit domæne peger automatisk på dit webhotels IP-adresse og du skal blot gå i gang med at bygge din hjemmeside.

Vær opmærksom på .DK-domæner

Rigtigt mange hjemmesider går hvert år ned efter det første år fordi betaling til DK-hostmaster ikke er betalt. Dette er netop fordi du ikke køber domænet hos webhotel-udbyderen, men hos DK-hostmaster og faktura derfra skal betales direkte til dem, du kan i nogle tilfælde betale det igennem din udbyderen af webhotellet, det kan du eksempelvis hos Simply.com.

Når du køber et .DK-domæne og webhotel sammen, så sørg for at få logget ind på DK-hostmaster og registreret et betalingskort så du automatisk betaler det årlige gebyr på kr. 50,- og undgår at din hjemmeside går ned.

Hvad er forskellen på et domæne og webhotel?

Forskellen på et domæne og et webhotel er stor, det er bogstaveligt talt to forskellige ting, som kobles sammen for at vise en hjemmeside på nettet.

Hvilket webhotel skal jeg vælge?

Du kniber sikkert ligesom mange andre med at vælge det helt rette webhotel og det kan bestemt være svært at finde det bedste webhotel og den helt rette pris at betale hver måned, men det behøver ikke at være så svært.

Selvom det næsten er en selvfølgelig, så er der en lang række ting der er værd at se efter når du skal vælge et webhotel. I nogle tilfælde tilbydes disse ting kun som ekstra tilføjelser og er derfor en ekstra udgift ved siden af udgiften til webhotellet.

Du skal se efter:

 • Gratis SSL certifikat (HTTPS-protokol)
  Et SSL certifikat sørger for at kryptere forbindelsen mellem din hjemmeside og den besøgende ved hjælp af HTTPS-protokol. Dette er også en officiel faktorer som Google vægter når de skal placerer din hjemmeside på søgemaskinens søgeresultat. Det er også noget besøgende ser på som en sikkerhedsfaktorer og det kan koste dig salg og besøgende hvis du ikke har det.
 • Gratis E-mail konto
  Hvis du skal lave en hjemmeside til din virksomhed, så er det fordelagtigt at finde en hostingudbyder der tilbyder gratis e-mail kontoer, så du kan oprette en e-mail konto eller flere med endelsen @ditdomænenavn.dk. Dette giver dine kontakter en professionel oplevelse når de kommunikere med dig på mail, fremfor du skriver fra en @gmail.com eller @hotmail.com mailadresse.
 • God support
  Hvis det er første gang du skal lave en hjemmeside eller du ikke er så teknisk anlagt, så kan god kundesupport være guld værd. Det er ikke alle hostingudbydere som har lige god kundeservice, ej er det alle som tilbyder det, så se efter dette når du skal finde et webhotel.

Der er selvfølgelig tusindvis af småting man også kan se efter, men ovenstående kan spare dig for en masse tid og energi på ekstra opsætning og udgifter, på denne måde kan du få det hele samlet ét sted.


Hos Sentralen og alle vores hjemmesider benytter vi os af Simply (tidligere Unoeuro) og er særdeles tilfreds. Hos Simply får du et webhotel med:

 • billige priser på webhotel og domæne
 • god og hurtig kundesupport
 • masse integrationer og tilføjelser som e-mail

Hos Simply får vi alt det vi behøver og kan enkelt og let opgradere vores abonnoment i sammenhæng med antal besøgende stiger på vores hjemmesider og få hjælp fra den fremragende kundeservice.

Selvom du har valgt ét webhotel så kan du uden de store problemer skifte til en anden webhotel-udbyder, du kan kopiér din hjemmesides filer og upload dem hos din nye webhotel-udbyder når du har ændret dine DNS-indstiller på domænet så det peger på det nye webhotel, sværere er det faktisk ikke.

Top 3 billigste: Det billigste webhotel på markedet

Er du på jagt efter det bedste tilbud på webhotel, altså den billigste pris på webhotel?

Så kan du her finde top 3 billigste webhoteller på markedet lige nu opført i kronologisk rækkefølge.

 1. One.com fra kr. 20,- /måneden
 2. Simply.com fra kr. 18,86,- /måneden
 3. 333

Det billigste webhotel er ikke altid det bedste og vi anbefaler derfor at du vælger det webhotel der passer dig og dine krav bedst, fremfor det webhotel med den billigste pris, da det kan koste dig mange penge hvis dit webhotel er for langsomt eller din hjemmeside går ned fordi hostingudbyderens server går ned.

Prisen burde bestemt ikke være en afgørende faktor for hvilket webhotel du vælger.

Med Meneto får du både et brugervenligt regnskabsprogram, og din egen dedikerede bogholder som klarer dit regnskab for dig.

Meneto

Opret gratis bruger

Prøv det gratis.

Ofte stillede spørgsmål

Tilbud på webhotel og domæne

Hos Sentralen er vi fan af gode tilbud på nettet og derfor har vi selvfølgelig også fundet de bedste tilbud på webhotel og domæne, så du kan spare mest mulig når du skal købe webhotel.

Kilder

Denne guide er skrevet med information indhentet fra troværdige kilder som du kan finde herunder: