window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-136786221-3');

Ejendomsinvestering: Sådan investerer du i ejendom med og uden egenkapital

Hjem » Blog » Blog » Ejendomsinvestering: Sådan investerer du i ejendom med og uden egenkapital

Ejendomsinvestering har ikke altid været noget for alle, det har været en investeringsform for de som har penge eller mulighed for at låne nok penge, med andre ord – de som har en egenkapital stående i banken.

Tiderne skifter og verdenen udvikles dag for dag hvilket har resulteret i en ny type ejendomsinvestering som hverken kræver egenkapital eller store summer penge at kunne investere.

Faktisk kan du komme i gang med ejendomsinvestering med bare 500 kroner som du har råd og er villig til at investere.

I denne guide vil jeg forsøge at afdække de to metoder hvorpå du kan investere i ejendom på, en metode hvor du må have egenkapital og en anden metode hvor du ikke behøver egenkapital.

Sådan investerer du i ejendom med og uden egenkapital

Husk på at enhver investering af egne midler indebærer en risiko for tab af det investerede beløb. Der findes altså ingen garanti for gevinst når man investere og absolut ingen garanti for ikke at tabe nogle eller alle sine penge når man investerer, dette gælder også investering i ejendom.

Med det sagt, lad os komme i gang med artiklen og guiden, så du kan lære hvordan du investerer bedst muligt i ejendom og bolig.

Ønsker du at investere i aktier 100% kurtagefrit eller er du på jagt efter et sted du kan investere i mere end +30 forskellige kryptovalutaer? Så er eToro stedet. Her kan du gratis oprette en investeringskonto hos komme i gang med online investeringer i alt fra guld og sølv, til kryptovalutaer og aktier.

Ejendomsinvestering for begyndere

Før vi hopper ud i hvordan du investerer i ejendomme, er det vigtigt at få slået noget ting fast. Ejendomsinvestering i Danmark er ikke bare lige og der er mange mennesker som tror at det at købe en bolig eller ejendom på et hvilket som helst tidspunkt, hvor som helst i landet, er en god investering – dette er langt fra tilfældet.

Med investeringsejendom menes, en ejendom man anskaffer sig med henblik på at leje denne ud, videresælge på et senere tidspunkt eller på anden vis tjene penge på denne. Du kan også sagtens købe et hus du selv ønsker at bo i og tjene penge, dette anses dog ikke umiddelbart som ejendomsinvestering, da et hjem er en nødvendighed for de fleste og fortjenesten på videresalg af denne når familien flytter til et nyt hjem, er en bonus.

Som nævnt er der flere forskellige måder at tjene penge på en ejendom, det hyppigste er dog at man køber en ejendom med henblik på udlejning til enten private eller erhverv, dette kaldes også en udlejningsejendom.

Måden man tjener penge på en udlejningsejendom på er selvfølgelig lejeindtægten, altså den indtægt som genereres af de personer eller virksomheder som betaler husleje, minus dine udgifter til lån og vedligehold af ejendomme.

Afhængig af hvor stor en ejendom du køber, hvor mange penge du får i lejeindtægt, hvor mange penge du må låne og til hvilken rente, så vil lejeindtægter i en udlejningsejendom som regel være minimale og det er da primært prisstigningen og nedbetalingen af det lånet af ejendommen som vil være den markante indtjening på investeringen, denne fortjeneste vil du dog først kunne mærke når du har solgt ejendommen igen, mange vælger dog at benytte den nyskabte friværdi til at købe en ny eller flere ejendomme og dermed udvide porteføljen og de indgående lejeindtægter, lidt på samme måde som med passiv indkomst.

Inden jeg forsætter med ejendomsinvestering i form af køb af ejendom med henblik på udlejning eller videresalg, vil jeg kort fortælle og en anden metode hvorpå du kan investere i ejendomme på uden at have en egenkapital tilgængelig at smide ind i et lån/ejendomskøb.

Investering i ejendom med og uden egenkapital

Det som afholder mange fra at investere i ejendomme i dag, til trods for den forventelige høje afkastning og stabile investeringsmetode er, at det kræver egenkapital, du må med andre ord have penge i banken eller mulighed for at låne denne udenom banken og realkreditten, da det kræves at man har en vis procentdel af prisen på ejendommen.

Men med den altid udviklende digitale verden vi lever i har nye måder at investere i ejendomme på fundet dagens lys. Denne metode kræver ikke egenkapital, men afkastningen er dog heller ikke til at sammenligne med, hvis du derimod havde købt en ejendom.

Ejendomsinvesteringsmetoden kaldes for crowdlending og er en ny gren af crowdfunding som også kaldes lånebaseret crowdfunding.

Kort fortalt så er lånebaseret crowdfunding eller crowdlending som det også hedder, en mulighed for dig som investor at investere i både ejendomsudviklingsprojekter og virksomhedslån til virksomheder i vækst.

I Danmark og resten af Skandinavien findes der flere forskellige investeringsplatforme som arbejder indenfor dette felt og jeg har fundet den platform som jeg mener er bedst og kan give dig den højeste afkastning på ejendomsinvestering.

Ejendomsinvestering uden egenkapital

Udfordringen med ejendomsinvestering er egenkapitalen, det er de færreste som har nok penge stående i banken til at kunne låne det nødvendige beløb og sammenlagt nok penge til at kunne købe en ejendom, hvilket er ærgerligt for dem som ønsker at investere i ejendomme, men heldigvis er køb af ejendom ikke den eneste investeringsmetode indenfor ejendomme længere.

Crowdlending har gjort det muligt for helt almindelige mennesker at udvide deres investeringsportefølje med ejendomsinvestering eller rettere sagt, investering i ejendomsudviklingsprojekter.

Måden crowdlending fungerer på er på samme måde som crowdfunding og crowdlending er faktisk en gren af crowdfunding som også kaldes for lånebaseret crowdfunding da dette er en måde hvorpå flere individer og virksomheder går sammen om at støtte et fælles projekt eller en virksomhed finansielt.

Det er lige præcis her du som ejendomsinvestor kommer ind i billedet, du kan nemlig blive én af de investorer som støtter et projekt eller en virksomhed og dermed få en forventet afkastning.

Kameo er en Skandinavisk investeringsplatform som tilbyder crowdlending i form af investering i ejendomsudviklingsprojekter og virksomheder i vækst (virksomhedslån).

Så hvis du ønsker at diversificere din investeringsportefølje med ejendomsinvestering uden egenkapital, så kan du benytte Kameo og komme i gang for bare 500 kroner. Det er 100% gratis at oprette en investeringskonto hos Kameo og det tager blot et par minutter så er du i gang.

Denne gennemsnitlige årlige afkastning på investeringsplatformen Kameo ligger på 9,0% hvilket er ganske højt i forhold til hvor stor en tilbagebetalingsprocent der er på de lån som gives til låntagere på platformen, det er med andre ord en ganske sikker investering.

Det er selvfølgelig vigtigt at huske på at historisk afkastning ikke er nogen garanti for fremtidig afkastning og enhver investering igennem investeringsplatformen Kameo indebærer en risiko for at det investerede beløb går tabt.

Ejendomsinvestering med egenkapital

Det er ingen hemmelighed at det som hovedregel er nemmere at tjene penge, hvis man allerede har penge eller kapital når vi snakker ejendomsinvestering og dette er bestemt sandt.

Penge, egenkapital, sund økonomi og lånemuligheder er alle ting som åbner op for investeringsmuligheder og udvalget af de ting man kan gøre for at tjene penge på, er dermed større end for dem som ikke har nogle af disse.

Som tidligere nævnt, så er den største udfordring med investering i ejendom for mange det faktum at have pengene til det, indgangen til at komme ind i investeringerne, egenkapitalen.

Har du egenkapital og mulighed for at investere i ejendomme så er dette absolut er anbefalet investeringsmetode ifølge flere netaviser, investeringsguruer og finanseksperter.

Hvorfor investere i ejendom?

Ifølge en række interesseorganisationer kan ejendomsinvestering give et forventet afkast på 5% eller mere, baseret på tal fra 2019 omkring udlejningsejendomme.

Til sammenligning har investeringsplatformen Kameo et historisk årlig afkast på 9,0% hvilket er næsten det dobbelte af hvad det spås at være indenfor udlejningsejendomme.

Men med dette sagt, så er selvfølgelig ikke prisøgningen medregnet i afkastningen på udlejningsejendomme og hvis du eksempelvis køber en udlejningsejendom i København, Aarhus eller en anden storby, vil det formentligt blive en stor fortjeneste den dag du sælger ejendommen, så længe du klarer at udleje ejendomme fuldt ud i hele ejeperioden og dig prioritere at nedbetale dyre lån som er optaget i forbindelse med købet.

Udover den forventelige høje afkastning på ejendomsinvestering, hvad end du gør det igennem en investeringsplatform eller du køber en ejendom eller udlejningsejendom, så er også ejendomsinvestering en ganske sikker og tryg investeringsmetode, da det er et stabilt marked sammenlignet med eksempelvis aktiemarkedet, hvor en given aktie kan falde mange procent i løbet af en dag, flere dage i træk, dette ses sjældent i bolig- og ejendomsmarkedet, her har det de sidste mange år været en jævn og stabil værdistigning.

Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor investere i ejendom?2021-07-21T07:21:00+00:00

Der er mange grunde til at investere i ejendomme, det er både en lavrisiko investering som byder på forventet høj afkastning, hvilket er den bedste investering man kan gøre sig. Som regel hænger risiko og forventet afkastning sammen og du ville skulle gå efter medium- eller højrisiko investeringer for at kunne forvente en høj afkastning, men her skiller ejendomsinvestering sig ud.

Kilder

Go to Top