Boxer: VIND 2.988 kr.
Du er her :Hjem»Indlæg»Blog»Corona skaber kedsomshed, dette kan du lave

Corona skaber kedsomshed, dette kan du lave

Udgivet 03/02/21

Coronatiden

Corona skaber kedsomshed, dette kan du lave

sidst opdateret 03.02.2021

Coronatiden har stået på længe, alt for længe hvis du spørger mig og dette gør at mange går tom for idéer til hvad man kan lave under corona og ikke mindst kedsomhed, hvilket hverken er sundt for dit psykiske helbred eller dine omgivelser.

Vi må erkende at coronatiden kommer til at stå på lidt tid endnu og det er derfor vigtigt at man tager vare på sig selv og hinanden, på en forsvarlig måde, selvfølgelig. Flere studier har vist at isolation i form af hjemmekarantæne og generelt corona-epidimien har en stor negativ effekt på det psykiske helbred og når man er vant til en stressfyldt dag hvor der hele tiden sker noget, til at der næsten ingenting er at lave, så glemmer man ofte at tænke på sig selv og kroppen.

I denne artikler har jeg fundet en række ting man lave under corona for at få tiden til at gå, men samtidig på en fornuftigt, økonomisk og ikke mindst psykisk positiv måde.

Artikler vil blive opdateret løbende og jeg anbefaler samtidig alle til at følge med på alle restriktioner, anbefalinger og loveværk fra regeringen, således vi alle kommer trygt og sikkert igennem corona-krisen, hurtigst muligt.

Og husk nu det mundbind! – Har du ikke mundbind, så kan du købe dem hos InnoPrevent hvor du får 20 stk. for 100 kroner eller 500 stk. for 890 kr.

Indholdsfortegnelse

Hvad kan man lave under corona og i karantæne?

Det er ikke alle aktiviter som er mulige og specielt for dig i karantæne er mulighederne begrænset og det er særdeles vigtigt at du opretholder de gældende restriktioner som myndighederne har uddelegeret og ikke bryder din karantæne og de gældende karantæneregler som du kan finde beskrevet på myndighedernes hjemmesider.

Med det sagt, så er her en samlet liste over ting du kan lave eller prøve mens du er i isolation, karantæne, derhjemme grundet permittering eller bare fordi du keder dig grundet den nuværende situation hvor mange butikker, diskoteker, caféer og barer er lukket.

+7 ting man kan lave under corona

Herunder kan du finde en liste over ting du kan lave alene, derhjemme, udenfor, sammen med kæresten eller sammen med dine venner så længe du opretholder de råd og anbefalinger beskrevet af myndighederne, det er dit eget ansvar at følge restriktioner, love og regler til enhver tid.

1. Få lidt ekstra ud af coronatiden

Coronatiden har resulteret i permiteringer, fyringer og konkurser, med andre ord, mange af os er ikke kun psykologisk påvirket af corona men også økonomisk ramt.

Deltag i konkurrencer

Der findes et hav at spændende konkurrencer på nettet hvor du kan vinde helt vilde præmier og det koster ingenting at deltage, blandt de mest populære som jeg har fundet er:

Investere dine penge

Der findes mange måder at investere sine penge og senest har jeg fundet en særdeles lønsom og sikker metode, som handler om investering i virksomhedslån og byggeprojekter.

Dette kan du gøre hos investeringsplatformen Kameo som tilbyder en attraktiv rente på lån til virksomheder og byggeprojekter med en høj sikkerhed.

Du kan komme i gang med investering for bare 500 kroner.

Svar på undersøgelser

Forbrugersøgelser er kedelige, men de kan være lidt mindre kedelige hvis man får betalt for det, med andre ord betalte undersøgelser på nettet.

Det er gratis at tilmelde sig og komme i gang med betalte undersøgelser og spørgeskemaer på nettet, tilmeldingen tager oftest under 2 minutter, da du kan registrerer dig med G-mail og Facebook.

Yougov.dk

2. Gå over budgettet

Coronakrisen er som sagt også en finansiel krise, også for os privatpersoner og det kan derfor være en god idé at benytte hjemmekarantæne og isolation til at gå over sit budget for at se om der var nogle penge at spare, særligt på de store måned- og årlige udgifter som forsikringer, A-kasse, mobilabonnement og internet.

Indhent gratis og uforpligtende tilbud

Også A-kasse kan være et sted at spare penge eller stå bedre økonomisk, du kan se min sammenligning af A-kasser i danmark og se om du kan spare penge ved at skifte til en anden.

Spar penge på vin

I disse coronatider så er alkohol et must for de fleste, ellers bliver tilværelsen næsten for deprimerende og hos Winefamily kan du finde de billigste og bedste vine på nettet og få dem leveret hjem til, så du slipper at skulle ud blandt andre mennesker for at få vin.

Hos Winefamily får du vin direkte fra bonden og får prisgaranti oven i købet. Der er ingen mindstebestilling og du spare massevis på månedens tilbud.

Skift til grøn energi

Hos Blue Energy kan du lige nu få en få en gratis Google Nest til dit Smarthome når du skifter til deres selskab og samtidig bidrager til et bedre miljø ved at købe grøn strøm.

Bliv kunde hos Blue Energy i dag og spare penge på strøm samtidig med du hjælper mod klimakrisen.

Findforsikring.dk

3. Slå dig løs i sofaen

De fleste af os har kørt død i Netflix, den ellers underholdningsrige platform er ganske let at komme sig igennem og man løber hurtigt tør for nye ting at se på, heldigvis findes der massevis af streamingstjenester derude og det kan være din nye yndlingsserie eller film ligger på én af disse.

Reailty TV

Er du mere til reaility TV, som keeping Up With The Kardashians eller The Real Housewives, så er streamingstjeneste hayu lige noget for dig.

Hos hayu finder du velkendte serier og realityprogrammer som Texicanas, Mexican Dynasties, The Simple Life, In Ice Cold Blood, The Bi Life, Shahs of Sunset Below Deck, Keeping Up with the Kardashians, Bad Girls og Club Vanderpump Rules. Du finder intet mindre end 6000 episoder af forskellige serier og programmer hos hayu. Du kan streame hvor end du er, streamings tjenesten Hayu findes nemlig til Iphone og Android telefoner i form af deres egn app.

Series og film på nettet

Har du kørt død i Netflix, så er den næst-mest populære platform uden tvivl Viaplay. Hos Viaplay finder du tonsvis af film og serier, det er også her du kan finde mange af de populære Marvel-film som Avengers, Spiderman og mange flere.

Du kan lige få 14 dags gratis prøveperiode hos Viaplay, såfremt du ikke har været tidligere bruger af platformen. Herefter koster et abonnement uden tillægspakker 99,-/md.

Viaplay.dk

4. Lyt til lyd- og ebøger

Et alternativ til TV’et, Netflix og andre skærme er lyd- og ebøger. Dette er elektroniske bøger du kan få læst op (eller selv læse).

Som Netflix, Viaplay og andre streamingstjenester, så findes der også et sted hvor alle dine favorit lyd- og ebøger er samlet.

Podcast – Alternativet til lyd- og ebøger:

Podcasts er blevet usædvanlige populære, nogle høre på dem i bilen, andre når de skal sove, ja det er som med lyd- og ebøger, en enkel og let måde at få underholdning og information på. Hos Podimo kan du som ny bruger få ubegrænset adgang i 30 dage og derefter 59,-/md. hvis du ønsker at fortsætte dit abonnement.

Podimo er Danmarks største podcast-platform med hundredvis af populære podcasts lige ved hånden.

Magasiner i lydformat

Er du mere typen der kan lide at læse i magasiner, så er Flipp måske noget for dig. Hos Flipp får du tilgang til mere end 90 forskellige Magasiner i deres egen App. Du finder blandt andet magasiner som ALT, Anders And, ALT inteniør, Euroman, Eurowoman og FIT living.

Lyd- og ebøger

Skal du have det største og bedste udvalg af lyd- og ebøger, så er Mofibo svaret, det er her du kan finde intet mindre end 250000 lyd- og ebøger som du kan få læst højt eller selv læse på telefonen eller tabletten.

Du kan til enhver tid opsige abonnementet indenfor den 30-dags gratis prøveperiode og dermed ikke betale en krone.

Mofibo.com

5. Tidsfordriv på YouTube

Har du styr på økonomien og mangler bare lige noget at lave her og nu, så er YouTube jo er fantastisk sted at slå tiden ihjel.

Den gigantiske videoplatform indeholder millioner af timers underholding af alle typer og der findes noget for enhver smag, hvad end du er til Dr. Phil eller PewDiePie, så er der med garanti noget for dig.

Youtube.com

Hvad kan man lave med kæresten i coronatiden?

Kedsomhed, fortvivelse og følelsen af isolation er noget der kan nedbryde alle mennesker og dette gælder også for dem i parforhold, for selvom du har en makkerat dele coronatiden med, så har de fleste af os et behov for også at se andre mennesker og gøre andre og nye ting, dette er en del af de menneskelige behov som vi alle har og man er derfor ikke udelukket fra de samme genér som andre mennesker bare fordi man er i et parforhold eller har en samboer.

Det er særdeles vigtigt at man i disse tider holder sig aktiv og udvikler sig, da man ikke på samme måde bliver tilfredsstillet psykologisk og i værste fald kan alle disse frustrationer som corona skaber, gå udover parforholdet, hvilket ville være trist, så inden dit parforhold falder fra hinanden på grund af corona, så prøv nogle af disse aktiviteter så i ikke bliver helt gale og tager du udover hinanden.

6. Pift sexlivet op under corona

Med hjemmekontor, karantæne og isolation så er man ganske frustreret og en velkendt og almen forløsning af stress og andre psykiske belastninger er sex. Men netop fordi man føler sig isoleret og måske endda deprimeret, så er lysten der ikke, men det kan være der bare mangler lidt ekstra, i hvertfald så kan sex være en genvej til psykologisk aflastning.

Hos Sinful finder du danmarks største udvalg af sexlegetøj for enhver smag og til kærester, de er blandt danmarks billigste og bedste butikker, også er det sikkert at handle hos dem, da de levere direkte hjem til, så i slipper for at gå i pakkeshop for at hente pakken.

Sinful.dk

7. Gå en tur (hvis du har lov)

Der er mange love, regler, anbefalinger og restriktioner i forbindelse med corona og hvis du er i hjemmekarantæne, så skal du selvsagt opretholde de gældende regler og restriktioner som følger med dette, men hvis du ikke er så uheldig at være i karantæne, men blot derhjemme med kæresten, så er et alternativ at få noget frisk luft.

En god gåtur, daglig eller et par gange i ugen er faktisk ganske godt og ikke mindst sundt. Og hvis i opretholder god afstand til andre og forbipasserende eller vælger et afsides sted hvor der slet ikke er andre, så er smittespredningen og risikoen lav og det er dermed en corona-aktivitet som ikke er med til at forværre situationen og spredningen af corona-viruset.

Det er også oplagt at benytte tiden til at komme i form, så man kunne bytte “gå” ud med “løbe” og tag en løbetur sammen. På denne måde kan man også øge hinandens motivation og pushe hinanden til at løbe endnu længere for hver tur.

Hobbyer har aldrig været vigtigere

Som du sikkert har læst utallige steder på nettet og selv mærket på kroppen og sindet, så er det vigtigt at holde sig i gang og corona’en har uden tvivl sat sine økonomiske, psykiske og for nogen, fysiske spor.

Derfor har hobbyer aldrig været vigtigere, en hobby kan være med til at gøre dig glad og skabe en bedre psyiske tilværelse nu hvor verdenssituationen er som den er med corona-epidimien.

Men hvis du er som folk flest, så var tiden til en hobby der ikke før, men det er den måske nu grundet permitering eller karantæne og du søger derfor med lys og lygte efter en hobby som du kan kaste dig over, men bare rolig. Jeg har fundet en række hobbyer som måske kunne have interesse for dig og som du kan lave mens du er i karantæne, sidder hjemme grundet permitering eller af en tredje eller fjerde årsag.

De mest almindelige

Hækle, strikke, sy eller broderi er ganske almindlige hobbyer og hos WeTeach kan du lære hvordan du kommer i gang enkelt og let. Med diverse kurser indenfor førstnævnte og mange flere, kan du let komme i gang med din nye hobby.

Samle puslespil

Det er måske overkill at kalde aktiviten at samle puslespil for en hobby, men det er næsten tidskrævende nok til at man kan kalde det og derfor har jeg taget det med. Der findes mange butikker som sælger puslespil, men fortiden er de fleste lukket og du må derfor handle på nettet, derfor har jeg fundet det bedste og billigste sted med det største udvalg.

Hos Puzzleshop kan du finde puslespil i alle størrelsesordner, for børn og voksne og i 2- og 3D. Ja udvalget er stort og det er bare at slå sig løs.

Corona videoer og taler

Herunder kan du finde en samling af corona-relaterede videoer som du kan se eller gense.

Tale:

Hendes Majestæt Dronningens tale til befolkningen under corona

Hendes Majestæt Dronningens tale til befolkningen om den alvorlige situation i forbindelse med udbredelsen af coronavirus.

Talen blev holdt på Fredensborg Slot den 17. marts 2020.

Sjov med Corona:

Corona, Corona, Corona – Daniel Lill

Midt i al det her, fik jeg lyst til at skrive 20 minutters skræddersyet stand-up om Corona som er så aktuelt som det kan være lige nu.. Covid-19 har fyldt meget og jeg synes det var på tide at vi prøvede at tage et kig på det med komiske øjne også.

Stand-up showet blev havde præmiere den 12. juli 2020.

Corona musik:

TIX – Karantene

Hele Norge skal sidde hjemme, men det betyder ikke, at du ikke kan afholde møder på anlægget, genopfylde doruller og have en rigtig god hjemmefest! Vi har tusinder af hjem til at indsende deres egne videoer til Karantene, så vi kan fange denne gang til NORGES BEDSTE FEST!

Ofte stillede spørgsmål

Hvad kan man lave udenfor under corona?2021-01-30T13:30:27+00:00

Der er mange ting man kan lave udenfor under corona

Hvad kan jeg lave under corona?2021-01-30T12:33:02+00:00

Der er mange aktiviteter som ikke er aktuelle under corona og særligt med de seneste restriktioner, men der er stadig rigtigt mange ting man kan lave, så fortvivl ikke.

Stå sammen med afstand

Selvom coronatiden og krisen er langvarig og belastende, så er det vigtigt at vi står sammen om at holde afstand og ikke mindst følgende de restriktioner, regler, råd og anbefalinger som bliver givet af de danske myndigheder, hvor tosset og frustrerende de end er, så kommer vi hurtigst, enklest, billigste og bedst igennem hvis vi alle gør det samme i flok og står sammen.

Jo før vi kommer ud af coronakrisen, jo før kan alt vende tilbage til normalen og dette sker hurtigst muligt såfremt vi alle hjælper hinanden, det kan være nogen har glemt mundbind på bussen, så mind denne person på, de gældende restriktioner på en hyggelig og god måde.

Kilder

Denne artikel er skrevet af Steffen Fonvig i samarbejde med nedenstående kilder. Artiklen kan indeholde sponsoreret indhold og affiliate links.

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg udgiver nye indlæg

Følg mig her

Følg mig på Instagram

Få gode råd om iværksætteri, økonomi og penge

Følg mig her
Go to Top