WordPress hjemmeside gratis

Hvordan laver man sin egen hjemmeside i WordPress gratis?

WordPress er verdens største CMS og det bedste hvis du spørger mig. Du kan lave din egen hjemmeside helt gratis med WordPress, det er enkelt og let.

Som iværksætter er det bedst at have fuld kontrol over alting, men hvis du er en ekspert i vinhandel, hvordan laver man sin egen hjemmeside gratis? Det er ikke de fleste som er stærkest i hjemmeside udvikling og i de tilfælde hvor man er dette, så driver man ofte sit eget webbureau.

Mange forbinder en ny hjemmeside med en stor udgift, men du faktisk kan enkelt og let lave din egen hjemmeside helt gratis eller.. Næsten.

Hvis du ønsker at lave din egen hjemmeside på dit eget domæne og du ikke har din egen server at hoste din hjemmeside fra, hvilket de færreste har, så er det nødvendigt med et webhotel og dette koster selvfølgelige penge, men det behøver ikke at være dyrt.

Indholdsfortegnelse

Du behøver ikke at kunne kode for at lave din egen hjemmeside

Det er en skrøne at du skal kunne kode for at kunne lave din egen hjemmeside som fungerer. Med de moderne Content Mangement Systemer (CMS) som WordPress og Umbraco, så er hjemmeside udvikling blevet en leg, selv for dem uden en voldsom kyndig teknisk baggrund til kodning og computere.

Dette betyder at enhver med den rette indstilling kan lave sin egen hjemmeside i WordPress – også endda helt gratis.

Lav din gratis hjemmeside med eget domæne

Der findes metoder hvor på du kan lave en hjemmeside som ikke lægger på dit eget domæne, denne service er der flere udbydere af. Faktisk kan du hoste din hjemmeside helt gratis hos WordPress, samtidig med at du benytter deres content mangement system til at bygge hjemmesiden. Men på denne måde får du ikke hjemmesiden på dit eget domæne, hvilket jeg anbefaler du gør, så din hjemmeside både ser meget professionel ud og du kan klare dig meget bedre på Google med SEO.

Trin for trin guide: lav din egen hjemmeside

Lad os komme i gang med guiden til hvordan du kan få en gratis hjemmeside på dit eget domæne ved hjælp af WordPress. Jeg har opbygget guiden i en trin-for-trin version, hvor vi sammen kan tag et skridt af gangen, indtil du står med en færdigoprettet ny hjemmeside helt gratis.

Min guide tager udgangspunkt i at du vælger Simply som din hostingudbyder og du køber WordPress themes Avada og benytter til opsætning af din nye hjemmeside. På denne måde kan du følge min guide 100% og stå med et fantastisk resultat.

Følger du guiden vil den til slut give dig en sikker hjemmeside med HTTPS-protokol igennem SSL-certifikat som er juridisk lovlig og klar til besøgende for kunder og andre besøgende.

Trin for trin guide til en at lave en gratis hjemmeside:

  • Vælg en hostingudbyder
  • Installere WordPress på dit domæne
  • Find et WordPress theme til din hjemmeside
  • Download de essentielle WordPress plugins
  • Opret de obligatoriske sider med juridisk indhold

Det første du skal have fundet er et domænenavn og et sted at hoste din hjemmeside fra. Dette kan ofte gøres samme sted. De fleste hosting-udbydere registrerer nemlig både dit domænenavn hos DK-hostmaster som står for alle DK-domæner samtidig med de opretter lagerplads til din hjemmeside på deres server. På denne måde kan du spare tid og energi, samt du slipper for at sætte dig ind i alt omkring domæner, da din hosting-udbyder står for det hele.

1. Vælg en hostingudbyder

Der findes mange forskellige hostingudbydere, men fælles for de fleste er, at de sagtens kan hoste din hjemmeside der er udviklet i WordPress. Det er kun advancerede og special-udviklet hjemmesider som er meget tunge, der kræver at man bruger en masse tid og energi på at finde en skræddersyet hostingløsning for at kunne hoste sin hjemmeside, dette er ikke tilfældet når du har en almen hjemmeside der er udviklet i WordPress.

Jeg bruger selv Simply (tidligere Unoeuro) til at hoste mine hjemmeside og vælger altid deres Pro Suite da dette webhotel tilbyder 3-CPU kerner, 1536 MB hukommelse og 1-Click installation af WordPRess hvilket gør installationen af WordPress og andre CMS’er til en leg.

Hvis du ikke vil vælge Simply som din hostingudbyder kan du prøve at kigge på nogle af disse i stedet:

One.com – Vælg Explorer-pakken for at få 1-click installation.
Nordicway – Spar 67% på webhotel lige nu.
cHosting – Spar 20 % på første betaling ved valg af halvårlig eller årlig betaling: AWQ84QGG67
Der findes selvfølgelig mange flere hostingudbydere og tilbud derude, men disse udbydere er nogle jeg selv har brugt og afprøvet som jeg syntes fungerer bedst.

Simply.com

2. Installere WordPress på dit domæne

Nu kommer én af fordelene ved at vælge Simply eller nogle af de andre hosting-udbydere som jeg har skrevet om, fordi nu kan du enkelt og let installere WordPress på din hjemmeside i stedet for at skulle downloade WordPress manuelt og derefter installere filerne hos din hosting-udbyder med FTP eller lignende metoder.

Et WordPress theme er en slags hjemmeside skabelon du bruger til at sætte rammerne for designet og funktionaliter på din hjemmeside.

Alle mine hjemmesider er bygget i WordPress themet Avada som er det bedstsælgende theme i verden.

Jeg vil helt klart anbefale at du finder et betalt wordpress theme, da et gratis theme ofte er meget begrænset og det er et dumt sted at prøve at spare penge, da det er en engangs-betaling og ofte giver et meget pænere og funktionelt resultat.

Find et WordPress theme
Uanset om du vælger Avada eller en af de mange andre WordPress temaer der er tilgængelige, så er et betalt WordPress pengene værd og særligt for dig som er ny til hjemmeside udvikling og WordPress, kan det være en stor fordel.

3. Download de essentielle WordPress plugins

WordPress plugins er lidt som et WordPress theme, en masse kode der har et formål. Det er individuelt hvad hver enkelt plugin gør og kan. De fleste plugins kommer i en gratis og premium udgave, som vi kender det fra eksempelvis regnskabsprogrammer.

Den enkleste måde at finde plugins på er inde i kontrolpanelet i backend på din WordPress hjemmeside. Her finder du en fane der hedder “Plugins”. Trykker du ind her, vil du få de meste populære WordPress plugins først og der vil komme et søgefelt frem hvor du kan finde alle plugins til WordPress som er gratis.

Mangler du en funktion til WordPress som er unik, som eksempelvis et bookingsystem fordi du laver en hjemmeside til en frisør eller noget andet unikt, så kan det være at du skal finde et betalt-plugin. Du finder plugins det samme sted som du finder betalte WordPress themes, nemlig Themeforest.

Find et WordPress plugin
De fleste hjemmesider har dog ikke behov for et betalt plugin fra start, der ligger meget arbejde i at få en hjemmeside op at stå, så jeg vil blot skrive de plugins jeg anbefaler og finder nødvendige til en helt ny hjemmeside.

Really Simple SSL
Dette plugin

Hvis du har installeret WordPress themet Avada så skal du huske at hente de anbefalede plugins som du finder i kontrolpanlet i venstre side. Disse plugins er nødvendige for at demo’erne i Avada vises som de skal. Mine anbefalede plugins er ikke inkluderet i Avadas og du skal derfor hente dem uanset om du bruger Avada eller ikke.

5. Opret de obligatoriske sider med juridisk indhold

I danmark som så mange andre lande har vi en del regler når det kommer til det, at have en hjemmeside på nettet. Årsagen til dette er at beskytte brugerne på internettet og samtidigt

Det som du skal have styr på:

Cookie- og privatlivspolitik – Hent gratis privatlivspolitik skabelon
GDPR – Få hjælp til persondataloven
Udover de obligatoriske sider med juridisk indhold, er det en god idé at have følgende sider oprettet også:

Forside – Statisk side som er den første side på din hjemmeside.
Blog – Med dynamisk oprettelse av dine indlæg.
Om – En side med oplysninger om din virksomhed eller dig.
Kontakt – Kontaktoplysninger og anden nyttig information.
Hvis du har installeret WordPress themet Avada og installeret en af deres +50 demoer, så vil mange af disse sider allerede være oprettet, dog på engelsk. Men du kan enkelt og let gå ind på den enkelte side og blot rette sproget manuelt fra engelsk til dansk, så er du allerede kommet langt.

Tag et gratis kursus i WordPress

Hvis du er gået i stå i løbet af min guide, så kan det være en fordel for dig at prøve kræfter med et online kursus i WordPress. Dette finder du hos NemProgrammering som er udbyder af online kursus indenfor programmering heriblandt udvikling af hjemmesider i WordPress og andre content mangement systemer.

NemProgrammering er ikke gratis, men deres basis WordPress kursus er gratis og dette kan du drage nytte af. Jeg vil dog samtidig anbefale at blive betalende kunde hos NemProgrammering da deres kurser er særdeles gode og kan hjælpe dig videre med din nye og gratis hjemmeside.

Når du har gennemgået gratis kurset i WordPress kan du prøve kræfter med deres advanceret kursus i WordPress. Kurset går mere i dybden med WordPress og lære dig nogle teknikker til at lave endnu bedre hjemmesider i WordPress.
Hvis du har installeret WordPress themet Avada og installeret en af deres +50 demoer, så vil mange af disse sider allerede være oprettet, dog på engelsk. Men du kan enkelt og let gå ind på den enkelte side og blot rette sproget manuelt fra engelsk til dansk, så er du allerede kommet langt.

Ofte stillede spørgsmål

Konklusion

Jeg lavede for først gang min egen hjemmeside tilbage i 2013 og her valgte jeg CMS WordPress som jeg den dag i dag, er svært glad for var det første (og eneste) content mangemenet system jeg valgte.

WordPress er umådeligt populært og nemt, samtidig med at det ikke er for simplificeret til at du kan skalere og tjene mange penge med en WordPress-baseret hjemmeside.

Denne kombination er perfekt! Og det er derfor jeg altid anbefaler andre som skal lave deres egen hjemmeside, at kaste sig ud i WordPress.

Kilder

  • Kilde

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg udgiver nye indlæg

Følg mig her

Følg mig på Instagram

Få gode råd om iværksætteri, økonomi og penge

Følg mig her