Iværksætterbøger

Iværksætteri og entreprenørskab er populære emner i dag og med et støt voksende antal iværksættere og virksomheder hvert år, så er iværksætterbøger også blevet endnu mere populære end de var.

Der er mange grunde til at det er en god idé at læse iværksætterbøger og særligt for dig som er eller har et ønske om at blive iværksætter, kan iværksætterbøger og selvbiografier om hvordan andre har klaret det være en god idé. Du kan nemlig lære meget af at læse bøger skrevet af iværksættere og dermed øge din sandsynlighed for at få succes med din virksomhed.

Personligt har jeg desværre ikke formået at læse mange iværksætterbøger, men det står absolut på min to-do-liste og det er også lidt af denne grund at denne artikel har kommet til verdenen.

Iværksætterbøger

Bøger om iværksætteri og bøger som er skrevet af iværksættere, kan både være inspirationsgivende og ikke mindst motivationsgivende og er noget jeg bestemt anbefaler dig som ønsker at blive iværksætter eller som allerede er det. At lære fra andre som har formået at få succes som iværksætter er det bedste og eneste rigtige sted at søge råd og vejledning, efter min mening.

+10 bedste bøger skrevet af iværksættere

Der findes rigtigt mange selvbiografier og iværksætterbøger derude som både er gode og dårlige. Bøger skrevet af iværksættere kan være både inspirationsgivende for dig som ønsker at blive en succesfuld iværksætter og god litteratur for dig som elsker at læse.

Jeg har forsøgt at samle en liste over de bedste iværksætterbøger og samlet dem i en liste til dig, så du slipper for at lede internettet tyndt selv.

  1. Iværksætter – Lars Tvede & Mads Faurholt (kr. 299,95,-)
  2. Kick-ass – Jesper Buch (kr. 249,95,-)
  3. Det lille skridt – Rasmus Madsen (kr. 249,95,-)
  4. Angel business - Thomas Marschall (kr. 299,00,-)
  5. Strategisk metode til innovativ iværksættelse - Søren Hougaard (kr. 239,95,-)
  6. Endelig mandag - Petter A. Stordalen (kr. 249,95,-)
  7. Grønt iværksætteri - Thomas Høgenhaven og Christian Løken Sparrevohn (kr. 214,95,-)
  8. Elon Musk - Ashlee Vance (kr. 249,00,-)
  9. Insanely Great Quotes - Steve Jobs (kr. 119,95,-)
  10. ReWork - Jason Fried & David Heinemeier Hansson (kr. 159,95,-)

Iværksætter-boganbefalingerne er delt op i to, hvoraf nummer 1 -7 er danske iværksætter bøger og nummer 8 – 10 er udenlandske iværksætterbøger, således er der noget for enhver smag og ethvert sprog. Mange foretrækker dansk fremfor engelsk og omvendt, når de skal læse bøger og deraf er listen udarbejdet på denne måde.

Listen er min egen og baseret på anmeldelser, personlige holdninger og ikke mindst bøger som jeg har læst eller har et ønske om at læse selv, når tiden er for det.

Hvis du ikke er den store bognørd som jeg heller ikke er, til trods for at jeg læser en del, så kan e- og lydbøger måske være noget for dig. Hvis du ikke allerede har haft en konto hos Mofibo, så kan du lige nu oprette en hos dem gratis og få tilgang til alt deres indhold helt gratis i 14 dage.

Mofibo har merer end 350.000 e-bøger og lydbøger, heriblandt et stort udvalg af iværksætteri-bøger som blandt andet Jesper Buch’s to bøger, Kick-ass og All in.

Iværksætter – Lars Tvede & Mads Faurholt

"Hvad vi lærte af at starte 30 virksomheder"

Iværksætterbogen ”Iværksætter” af Lars Tvede og Mads Faurholt er en bog som er designet med det formål at dele ud af de mange råd og erfaringer som har blevet akkumuleret hos de to iværksættere efter deres etablering af mere end 30 virksomheder.

Bogen er letforståelig og jordnær og de to iværksættere fortæller og giver eksempler på vigtige elementer som kan være essentielle for dig som ønsker at blive iværksætter eller allerede er det.

Både Lars Tvede og Mads Faurholt er serieiværksættere og har begge vært optrædenen på flere forskellige seminarer og fordrage, heriblandt Tedx Talks.

Køb bogen hos Saxo

Kick-ass – Jesper Buch

"Fra kælder til milliard"

Jesper Buch er en særdeles kendt og anerkendt iværksætterprofil i både det danske, såvel som det internationale miljø – Med stiftelsen af den internationale take-away platform i rygsækken, er Jesper Buch én af de mest markante og inspirerende iværksættere vi har i Danmark.

Ud af denne succes har han skrevet ikke bare én men hele to iværksætterbøger, hvoraf den ene ”Kick-ass” er nummer to på min liste over anbefalede bøger til iværksættere.

Kick-ass er en bog hvor Jesper Buch fortæller sin historie om idéen, starten og enden på virksomheden Just-eat som han etablerede og solgte videre og hvordan han opnåede sin succes i milliardklassen. I bogen får du både private- og arbejdsrelaterede historier om hele iværksætterrejsen, med op- og nedturene som følger med.

Køb bogen hos Saxo

Det lille skridt – Rasmus Madsen”Den praktiske iværksætterbog”

Rasmus Madsen har udarbejdet ”den praktiske iværksætterbog” efter han gang på gang har læst bøger om iværksætteri og af iværksættere som solgte deres virksomheder for mange år tilbage, men ikke giver råd eller vejledninger til nu dagens problemstillinger og udfordringer som nye og kommende iværksættere kommer til at stå overfor.

Bogen er ikke helt som andre iværksætterbøger, da den er bygget op som en lærebog. Bogen går igennem alle de vigtigste faser som du skal du igennem hvis du ønsker at starte din egen virksomhed og dermed blive iværksætter.

Efter hvert endt kapital er der også en række opgaver som du kan løse, således forståelsen for det foregående kapitel, rigtigt skal trænge ind og implementere sig i dit hoved. Bogen er letlæselig og et ”must” for nye såvel som kommende iværksættere.

Køb bogen hos Saxo

Angel business - Thomas Marschall”Sådan får du success med at investere i startups”

Til trods for at ”Angel business” ikke just er en bog for iværksættere, så er det bestemt en bog som er værd at læse for iværksættere, da den går i dybden med det at investere i startups og det at finde finansiering når man er helt ny. Bogen er målrettet hele befolkningen og går i dybden med hvordan man får gjort det lettere for startups at finde risikovillige investeringer, på en enklere, hurtigere og bedre måde, således Danmarks udvikling indenfor teknologi og digitalisering kan få mere fart på.

Investerings- og iværksætterbogen som har fokus på teknologi og digitalisering kan være en god bog for dig der har eller skal have en startup-virksomhed som har brug for finansiering, risikovillige investering eller andre typer for fundraising – Samtidig er det en bog som giver inspiration til private investorer med håb om at få disse til at se gevinsten i at investere i startups i Danmark.

Køb bogen hos Saxo

Strategisk metode til innovativ iværksættelse - Søren Hougaard

Iværksætterbogen ”innovativ iværksættelse” som er skrevet af Søren Hougaard har til formål at give indsigt i iværksætteri på en systematisk og strategisk måde. Som iværksætter kan man hverken analysere eller måle sig til succes, men man kan øge sandsynligheden markant hvis man behersker metoderne som beskrevet i denne bog.

Iværksætterbogen er derfor perfekt for dig som ønsker at være bedst klædt på, til det at springe ud som iværksætter og er en videns-søgende person som elsker at blive klogere på metoder som fungerer indenfor iværksætteri.

Køb bogen hos Saxo

Endelig mandag - Petter A. Stordalen"Elsk hverdagen og nå dine mål"

”Endelig mandag” er en bog af den norske milliardær og forretningsmand indenfor hotel- og ejendomsudvikling. Han er også en særdeles kendt figur i det danske erhvervsliv efter han købte rejsevirksomheden Spies og udviklede luksushotellet Villa Copenhagen i Danmark.

I bogen ”Endelig mandag” kan du læse mere om Petter Stordalen formåede at realisere sine drømme og skabe den kæmpe formue som han har. Bogen kan give inspiration og motivation til at blive iværksætter eller gøre det endnu bedre som selvstændig erhvervsdrivende.

Køb bogen hos Saxo

Grønt iværksætteri - Thomas Høgenhaven og Christian Løken Sparrevohn"Sådan skaber du en virksomhed, der redder verden (lidt)"

Klima- og økonomi hænger sjældent sammen og den grønne omstilling har for mange virksomheder været en dyr affære, fremfor noget de har tjent penge på. I iværksætterbogen- og guiden ”Grønt iværksætteri” kan du læse om hvordan du skaber virksomheder som fra start er bæredygtige, klimavenlige og økonomisk stærke, en kombination som er vigtig i dag.

I iværksætterbogen kan du finde information om virksomheder som har lykkes med at skabe gode resultater kombineret med at være bæredygtige og grønne virksomheder – du får også 10 principper for grønt iværksætteri som kan bruges til at skabe kommercielle virksomheder med grønne forretningsmodeller.

Køb bogen hos Saxo

Elon Musk - Ashlee Vance"Tesla, PayPal, SpaceX og jagten på en fantastisk fremtid"

Som én af verdens mest influencuelle og mest succesfulde iværksættere i historien, er Elon Musk bestemt en person der er værd at læse om og lære af. Iværksætterbogen ”Elon Musk” er en selvbiografi skrevet af Ashlee Vance som har fået lov til at lave interview med Elon Musk’s venner og familie, hvilket er grundlaget for bogen om den velkendte iværksætter.

Elon Musk har ikke bare stiftet Tesla, Elon Musk har faktisk en særdeles langvarig karriere indenfor iværksætteri og har flere milliardvirksomheder i ryggen. Han var blandt andet med til at starte betalingsplatformen PayPal som eksisterer den dag i dag som en af verdens største virksomheder indenfor finans.

I selvbiografien kan du læse Elon Musk’s historie om hans opvækst såvel som hans vej til den massive succes han har den dag i dag.

Køb bogen hos Saxo

Steve Jobs - Insanely Great Quotes

Steve Jobs er en særdeles kendt og desværre afdød figur indenfor erhvervs- og iværksætterlivet. Manden man forbinder med Apple og omvendt. Steve Jobs grundlagde Apple Computer i hans garage tilbage i 1976 og efter mange års hård konkurrence på markedet har Apple med Steve Jobs bag roret formået at blive blandt de største virksomheder indenfor teknologi.

Den hårdkogte iværksætter er kendt for mange fremvisninger, foredrag og lignende hvor han står på en scene og snakker, ud af disse og mange andre scenarier har mange velkendte og inspirerende citater kommet sig til verdenen – I denne iværksætterbog finder du citater om forretning, innovation, design, liv og død fra iværksætteren Steve Jobs.

Citater kan være særdeles inspirerende og motivationsgivende for dig som iværksætter og jeg anbefaler derfor denne citatbog.

Køb bogen hos Saxo

ReWork - Jason Fried & David Heinemeier Hansson

“Change the Way You Work Forever”

"ReWork" er den ultimative bog til alle ambitiøse entreprenører, virksomhedsejere, folk der søger en vej ud af det trivielle job og kunstnere, der er trætte af at sulte.

Jason Fried og David Heinemeier Hansson har skrevet "ReWork" og denne bog viser dig, hvordan alle har muligheden for at starte en virksomhed. Der er flere redskaber og mere teknologi end nogensinde, og hvis du bruger disse ting rigtigt, kan du skabe dig et godt job, der ikke ruinerer dig eller tvinger dig til at arbejde 80 timer om ugen.

Det handler om at se tingene fra en anden vinkel - og det får du hjælp med her.

Køb bogen hos Saxo

Kilder