window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-136786221-3');
Bookbeat: Prøv en måned gratis

Hvad er kryptovaluta og hvordan handler man de digitale valutaer?

Hjem » Blog » Investering » Hvad er kryptovaluta og hvordan handler man de digitale valutaer?

Siden den digitale valuta, kryptovaluta, Bitcoin (BTC) kom til verdenen i 2009 har den finansielle verden været forandret for evigt. I dag findes det hundred eller tusindvis af forskellige kryptovaluta og digitale valutaer som handles verden over.

Bitcoin er altså ikke den eneste kryptovaluta som findes og antallet af kryptovalutaer stiger for hver år som går. Fra Juni 2020 til Juni 2021 steg værdien af én Bitcoin fra $9.101 USD til $34.000 USD hvilket er en stigning på $24899 eller en procentstigning på 373%. En sådan stigning er sjælden at finde hvis man eksempelvis investere i aktier eller andre værdipapirer og derfor har kryptovalutaer blevet ekstremt populære i hele verdenen.

Men også på grund af disse store udsving i værdien af Bitcoin og andre kryptovalutaer, har mange mennesker mistet store summer penge som de har investeret. Ser man på Bitcoin i perioden 15. april – 15. juni, så har værdien af én Bitcoin gået fra $62.929 USD til $40.000 USD, værdien har altså faldet mere end $22.000 USD tilsvarende 43%.

Hvad er kryptovaluta

Ønsker du at investere i aktier 100% kurtagefrit eller er du på jagt efter et sted du kan investere i mere end +30 forskellige kryptovalutaer? Så er eToro stedet. Her kan du gratis oprette en investeringskonto hos komme i gang med online investeringer i alt fra guld og sølv, til kryptovalutaer og aktier.

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er forsat under en uvis og usikker valuta, men der er dog en stigende tendens hvor flere og flere butikker og virksomheder tillader betaling med kryptovalutaer i stedet for almen og lokale valutaer. Det skal dog noteres at det kun er enkelte kryptovalutaer af de mange tusindvis som findes, som nogle enkelte butikker og virksomheder modtager i form af betaling.

Kryptovaluta er en ny form for betalingsmiddel som udelukkende er digital og dermed ikke i fysisk form. Digitale valutaer eller kryptovalutaer har eksisterende siden 2009 hvor Bitcoin kom på markedet og Blockchain-teknologien for alvor slog igennem. Blockchain er en decentral teknologi spredt over mange computere, der administrerer og registrerer transaktioner. En af de primære fordele ved denne teknologi er at den har en særdeles høj sikkerhed, hvilket gør kryptovaluta til en ganske sikker valutaform til trods for den udelukkende digital.

Der er registreret mere end 10.000 forskellige digitale valutaer som handles offentligt og havde en samlet markedsværdi i slutningen af maj 2021 på mere end $ 1.7 trillioner dollars – dette er dog en stor nedgang sammenlignet med april 2021 hvor den anslåede markedsværdi var på over $ 2.2 trillioner dollars, dette skyldes værdien af de enkelte kryptovalutaer.

En kryptovaluta er et digitalt aktiv designet til at fungere som et byttemiddel, der bruger kryptografi til at sikre sine transaktioner, for at kontrollere oprettelsen af yderligere enheder og for at verificere overførslen af aktiver. Wikipedia

Kryptovaluta – Wikipedia.org

Ovenstående er et udklip fra Wikipedia med en forklaring på hvad kryptovaluta er.

Hvor kan man købe og handle kryptovaluta?

Der findes rigtigt mange forskellige kryptobørser og finansielle institutter som tilbyder handel med kryptovaluta. Nogle er bedre end andre og man skal selvfølgelig være varsom med hvilken platform man vælger, det er ikke længe siden en af Tyrkiets største kryptobørs pludselig lukkede og ejeren forsvandt med store summer penge, dette var selvfølgelig et ekstremt tilfælde og noget der ikke sker ofte, men alligevel er det en god idé at have sin sunde fornuft med sig når man skal investere sine penge igennem en platform.

Personligt benytter jeg mig af tre forskellige kryptobørs når jeg skal købe, sælge, investere i kryptovalutaer. Disse tre platforme har jeg rigtig god erfaring med og de er

Hvis jeg skulle anbefale én kryptobørs over en anden, så skulle det være eToro og dette er fordi de har udviklet en særdeles nem og enkel platform for handel med kryptovaluta og du kan samtidig benytte samme platform til at investere i aktier og andre værdipapirer og på denne måde kan du have alle dine investeringer samlet ét sted fremfor flere forskellige steder.

Den eneste ulempe med eToro, hvad det angår kryptovaluta er, at du ikke finder lige mange forskellige digitale valutaer som du gør på eksempelvis Binance, så hvis du er på jagt efter nogle af de mindre kendte valutaer, så må du mest sandsynlig oprette dig hos Binance eller Coinbase som tilbyder et lidt større sortiment.

Husk på at kryptovalutaer har stærke kursudsving og er derfor ikke egnede for alle investorer. Handlen med kryptovalutaer er ikke underlagt EU-regelsæt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor handler man kryptovaluta?2021-07-12T12:39:50+00:00

Kryptovalutaer som Bitcoin, Ripple og Ethereum samt mange flere kan handles hos de fleste kryptobørs. Personligt benytter jeg eToro og Binance til handel med kryptovaluta.

Hvilken kryptovaluta skal man investere i?2021-06-27T13:32:34+00:00

Det kan være svært at finde rundt i de mange forskellige kryptovalutaer som er på markedet og der kommer kun flere og flere til.

Hvor kan man købe kryptovaluta?2021-07-12T12:41:00+00:00

Der findes mange steder hvor du kan købe, sælge og investere i kryptovaluta. En af de mest anerkendte og benyttede platforme indenfor kryptovaluta i Danmark er handelsplatformen eToro som tilbyder køb, salg og investering i kryptovaluta og aktier.

Hvad er kryptovaluta?2021-07-12T14:07:59+00:00

Kryptovaluta er en ny form for betalingsmiddel som udelukkende er digital og dermed ikke i fysisk form. Digitale valutaer eller kryptovalutaer har eksisterende siden 2009 hvor Bitcoin kom på markedet og Blockchain-teknologien for alvor slog igennem. Blockchain er en decentral teknologi spredt over mange computere, der administrerer og registrerer transaktioner. En af de primære fordele ved denne teknologi er at den har en særdeles høj sikkerhed, hvilket gør kryptovaluta til en ganske sikker valutaform til trods for den udelukkende digital.

Kilder

Go to Top