A-kasse for selvstændige og iværksættere kan redde dig

HjemA-kasse for selvstændige og iværksættere kan redde dig

A-kasse for selvstændige og iværksættere kan redde dig

På samme måde som med forsikringer, så er en a-kasse noget man har i håb om man aldrig for brug for det, men det kan være altafgørende når uheldet er ude, hvilket kan ske for enhver og derfor også dig.

At sige til sig selv at a-kasse eller forsikringer ikke er noget man har brug for, så er man naiv og ærlig talt lidt dum. Det er påvist gang på gang med mennesker der har kommet i knibe og mistet store summer penge og skabt store frustationer for sig selv, ved netop ikke at sikre sig selv med noget så elementært som a-kasse og forsikringer.

Jeg har fundet den bedste a-kasse for selvstændige som jeg syntes du burde vælge hvis du går med tanker om at sikre dig selv, hvilket jeg også anbefaler du gør. Det handler ikke om, at troen på din idé eller virksomhed ikke er der, men at man indser at man ikke kan forud fremtiden og COVID-19 er jo et virkeligt godt eksempel på dette.

Virksom a kasse selvstændig

Virksom: Den bedste a-kasse for selvstændige og iværksættere

Virksom er uden tvivl iværksætternes og de selvstændiges A-kasse. De har som virksomhed og a-kasse valgt at fokusere 100% på det som de ved mest om, nemlig selvstændige.

Hos Virksom kan du finde både a-kasse og faglig organisation med unikke fordele som er tilpasset dig som er selvstændig.

Som medlem af Virksom får du også tilgang til en række fordele somm du ikke finder andre steder, disse fordele er tilpasset dig som er selvstændig.

Bliv medlem
A-kasse for selvstændige

A-kasse regler som selvstændig

For at få dagpenge og udbytte af din a-kasse så er der en række regler du skal følge og opretholde, det er i store træk de samme regler der gælder for lønmodtagere som det gælder selvstændige når man skal få udbetalt dagpenge.

Det er vigtigt at forstå at det er op til de enkelte a-kasser at sætte reglerne for udbetaling af dagpenge, dog er de begrænset af staten for hvilke regler de kan sætte, dette er for at sikre de personer som tegner sig økonomisk sikring gennem a-kasser.

Hos Virksom er reglerne enkle at gennemskue og du får her en kort opsummering for hvordan reglerne er, hvis du skal have udbetalt dagpenge af din a-kasse.

Hvorfor vælge a-kasse som selvstændig?

A-kasse er ikke billigt og de fleste af os som har arbejdet som lønmodtagere har heldigvis ikke benyttet os af det fordi vi har beholdt vores arbejde eller fundet et nyt med det samme, men selvom a-kasse er noget der sjældent bruges, så kan det redde din private økonomi og hjælpe dig igennem uforudsiglige situationer og kriser og dette er bare én af de mange grunde til hvorfor du skal vælge en a-kasse selvom du er selvstændig.

Sådan får du dagpenge som selvstændig

For at få udbetalt dagpenge af din a-kasse skal du kunne dokumentere overfor denne at din virksomhed er ophørt eller solgt, med andre ord, du er stoppet som selvstændig erhvervsdrivende.

Når du har dokumenteret dette overfor din a-kasse skal du følge denne lille guide:

  1. Meld dig ledig på Jobnet.dk, dette kan du gøre online eller ved at møde op på det nærmeste jobcenter.
  2. Når du har meldt dig ledig skal du udfylde en ledighedserklæring du finder hos Virksom.
  3. Oprette er CV og gøre det aktivt hos Jobnet.dk så arbejdsgivere kan kontakte dig med jobtilbud.
  4. Følg op og notér din jobsøgning i din Joblog hos Jobnet.dk, mindst én gang om ugen. (udfyldes fra dag 1.)

Herefter vil du i indenfor to uger blive indkaldt til møde i A-kassen LH, her fortæller Virksom om hvilke muligheder du har, nu hvor du er blevet ledig, samt dine rettigheder og pligter som modtagende af dagpenge.

Indenfor seks måneder vil du blive indkaldt til møde hos Jobcenteret, her kan Virksom A-kasse LH deltage hvis du ønsker dette, men det er absolut ikke obligatorisk. Efter første møde i jobcenteret og du såfremt stadig er ledig, vil du blive indkaldt til ét møde hver tredje måned hos Jobcenteret.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er lønsikring?2020-08-30T15:52:40+01:00

Lønsikring er en forsikring i tillæg til a-kasse som dækker en %-sats af den løn du tjente før du blev ufrivillig arbejdsledig. De fleste lønsikringer tilbyder i omegnen af 85% af din tidligere løn.

Hvad er dagpenge?2020-08-30T15:24:39+01:00

Dagpenge er

Hvad koster a-kasse for selvstændige?2020-08-30T15:08:46+01:00

Som selvstændig er du begrænset i udvalget af a-kasser du kan vælge imellem. Prisniveauet på a-kasse for selvstændige mellem 469 – 513 DKK for a-kasse i sig selv.

Hos Virksom finder du en af danmarks billigste kontingenter på a-kasse, som koster kr. 469,- om måneden.

Hvorfor vælge a-kasse som selvstændig?2020-08-30T15:06:00+01:00

Som selvstændig kan det virke mærkeligt at være økonomisk beskyttet af en a-kasse, men faktisk vælger flere og flere danske virksomhedsejere at benytte sig af dette tilbud og grunden til dette er åbenlys, vi kan ikke forudse fremtiden og kloge mennesker ligger ikke alle deres æg i en kurv og det samme gør sig gældende med en virksomhed.

At lægge hele sin privat økonomi og overlevelsesevne i noget du ikke kan styre 100% er farligt og derfor er det en god idé at anskaffe sig en a-kasse, også når du er selvstændig erhvervsdrivende.

Kan man få a-kasse som selvstændig?2020-08-30T14:39:20+01:00

Ja du kan sagtens få a-kasse som selvstændig, hos eksempelvis Virksom kan du få a-kasse og faglig organisation som selvstændig eller iværksætter. Du behøver ikke at have en virksomhed etableret, Virksom kan hjælpe dig i gang på en sikker måde.

Lønsikring som selvstændig

Med lønsikring kan du få ro til at komme videre, hvis du bliver ufrivilligt arbejdsløs. Du kan bevare helt op til 85 % af din løn. Har du fx en bruttoløn på 36.000 kr., kan du få op til 9.069 kr. i lønsikring ud over dagpengesatsen på 19.083 kr. (2020).

Lønsikring er ikke at forveklse med indtægtssikring som er en forsikring for dig hvis du kommer ud for en ulykke, bliver syg i længere tid, indlægges akut, eller hvis du bliver ramt af kritisk sygdom.

Alle a-kasser som tilbydes til selvstændige

Som tidligere beskrevet, så er det ikke alle a-kasser som tilbyder deres service til selvstændige erhvervsdrivende og udvalget er derfor mindre end for lønmodtagere.

Det faglige hus: A-kasse for alle

Det Faglige Hus tilbyder a-kasse for alle og derfor også selvstændige.

Hos Det Faglige Hus kan du få billig a-kasse for selvstændige til bare kr. 479,- om måneden i kontingent hvis du har hovedbeskæftigelse i din virksomhed. Er din virksomhed en bibeskæftigelse og dermed ikke din hovedindkomst, kan du tegne a-kasse på deltid for bare kr. 360,- om måneden.

Bliv medlem

Kilder

Denne artikel er skrevet med hjælp fra nedenstående hjemmesider og kilder.

2020-08-30T16:23:25+01:0030-08-20|Iværksætteri|
Go to Top