Tjen penge på din blog

[Opdateret 07-09-2020]

Livet som blogger er ikke altid let, mange af os starter med en drøm om at tjene penge på vores arbejde, hvad end du driver en mode- eller mad blog, så er drømmen for de fleste af os, at kunne sidde derhjemme i sofaen og tjene penge på vores artikler og guides til hverdagen.

Men hvordan tjener man egenligt penge på nettet med sin blog? Kan det overhovedet lade sig gøre, og hvad kræver det for at komme i gang?

Alt dette og meget mere vil jeg forsøge at give dig svaret på, så du kan komme i gang med at tjene penge på din blog og måske en dag leve af din blog.

Opret en blog og tjen penge

Har du en drøm om at leve af din blog og tjene penge online ved at blogge hver dag, så er denne guide til dig.

Jeg har arbejdet med passiv indkomst og affiliate marketing i mere end +5 år ved siden af mit arbejde med hjemmeside udvikling i WordPress og trafikanskaffelse ved hjælp af online markedsføring med speciale i SEO.

I denne artikel vil jeg dele ud af mine erfaringer og give dig gode råd og vejledninger til hvordan du kan leve af at blogge og blive en fuldtidsblogger.

Jeg har tidligere skrevet artikler omkring hvordan du kan tjene penge på Instagram og tjene penge på Facebook og nu er tiden kommet for dig som er blogger eler drømmer om at leve af din blog.

Jeg vil hjælpe dig i gang med passiv indkomst og lære dig hvordan du kan tjene penge på din blog samt besvare spørgsmål som:

 • Kan man tjene penge på en blog?
 • Hvor mange besøgende skal man have for at tjene penge på sin blog?
 • Hvordan du kan tjene penge på en blog?
 • Hvad tjener en blogger?
 • Kan jeg blive blogger?
 • Hvordan kommer man i gang med at blogge?
 • Hvordan får jeg mere trafik på min blog?

Udover at jeg vil besvare alle disse spørgsmål vil jeg komme med tre måder hvor du kan tjene penge på med din blog samt hvilken jeg mener er den bedste og mest profitable måde at tjene penge på med sin blog.

Ofte stillede spørgsmål omkring passiv indkomst på blog

Der er mange spørgsmål rundt det at tjene penge på sin blog og jeg vil forsøge at besvare dem så vidt muligt, så du er så godt forberedt og informeret før du kaster dig ud i passiv indtjening på din blog.

 • Kan man tjene penge på en blog?

Ja, helt bestemt. Du kan tjene rigtigt mange penge på din blog og der er faktisk mange mennesker på verdensplan som lever af sin blog ved hjælp at passiv indtjening.

 • Hvor mange besøgende skal man have for at tjene penge på sin blog?

Det er forskelligt og afhænger af en række parametre som niché, engagementsprocent og hvor dygtig du er til at skrive indhold på din blog. Oftest så går indtjening og antal besøgende hånd i hånd og du vil derfor nemmere kunne tjene mange penge hvis du har mange besøgende på din blog.

 • Hvordan du kan tjene penge på en blog?

Du kan tjene på din blog på mange forskellige måder, nogle af de mest anvendte er affiliate marketing og annoncer på sin blog ved hjælp af eksempelvis Google Adsense eller lignende programmer.

 • Hvad tjener en blogger?

Det er meget forskelligt hvad en blogger tjener. Indtjeningen har en sammenhæng med popularitet og antal følgere og læsere af bloggen samt dygtigheden i at skrive godt indhold på bloggen som andre er interesseret i at læse og trykke videre på.

 • Kan jeg blive blogger?

De fleste kan blive bloggere, det kræver selvfølgelig en vis indsats at blive en fuldtidsblogger som lever af den passiv indtjening man kan tjene, men blogging er for egenligt for alle der har noget at skrive om.

 • Hvordan kommer man i gang med at blogge?

For at komme i gang med at blogge skal du lave din egen blog og jeg anbefaler at du gør dette på dit eget domæne ved at lave en WordPress hjemmeside med tilhørende blog.

 • Hvordan får jeg mere trafik på min blog?

Der findes mange måder at få mere trafik på sin blog på, du kan eksempelvis benytte dine sociale medier til at skaffe mere trafik ved at promovere din blog. Du kan også kaste dig ud i SEO og øge din synlighed på Google så du kan få trafik fra verdens største søgemaskine. Mange blogs og hjemmesider tjener størstedelen af deres passive indkomst igennem trafik de får fra Google.

+3 måder du kan tjene penge på din blog

Der findes mange forskellige måder at tjene på online og med sin blog og afhængig af hvilken niché du blogger indenfor og hvor mange besøgende du har, er det individuelt hvilken metode der vil fungere bedst for dig samt tjene dig flest penge. Men fra et statistisk gennemsnit er det åbenlyst hvilken måde der er bedst for de fleste og jeg har samlet disse for dig lige her.

De tre metoder du kan tjene penge på din blog:

 1. Bliv affiliate publisher
 2. Sælg sponsorerede artikler
 3. Placere annoncer på din blog

Indtjeningsmetoderne er sat i den kronologisk rækkefølge i forhold til hvilken der er mest lønsomt først og den dårligste sidst.

Hvis du vælger at sælge sponsorede artikler til virksomheder, vil det være fordelagtigt at starte din egen enkeltmandsvirksomhed så du kan sende fakturaer og holde styr på dit regnskab. Har du ikke helt styr på hvordan man opretter en virksomhed, kan du købe dette for blot kr. 595,- eksl. moms og gebyr hos Billig Selskab, Så får du alle juridiske dokumenter, registrering ved erhvervsstyrelsen samt deres gode vejledning.

Husk!

Hvis du vælger at sælge sponsorede artikler, så er det vigtigt at du markerer disse tydeligt i henhold til markedsføringsloven

Dette gælder selvfølgelig også hvis du promoverer andres indhold mod betaling på de sociale medier og alle andre steder det skulle være muligt at modtage økonomisk bistand for reklamering. Du kan med fordel læse forbrugerombudsmandens guide med gode råd til influencers om sponsoreret indhold.

1. Bliv affiliate publisher

En affiliate publisher er en blogger eller influencer som deler affiliate-links og modtager en provision for enten salg, leads eller trafik til en anden virksomhed. Dette kaldes for affiliate marketing og har eksisteret i mange år.

Affiliate marketing er uden tvivl en rigtig god måde at tjene penge på med en hjemmeside eller blog. Det er faktisk den bedste måde at gøre det på og den metode som fungere bedst for de fleste og dette er der flere årsager til.


Fordele ved affiliate marketing:

Der er mange fordele ved affiliate marketing og det er lige præcis derfor at affiliate marketing har første pladsen når man skal tjene penge på sin blog.

 • Godt betalt

Affiliate marketing som er udført korrekt er særdeles godt betalt.

 • Let at komme i gang

Med succes kommer udbud og efterspørgsmål og dette har gjort at der findes mange affiliate netværk som hjælper dig

 • Holdbart

Selvom du er afhængig af enten salg eller leads til dine annoncører, så kan du ofte regne med en nogenlunde fast konvertingsrate og dermed en stabil indtjening når du anvender affiliate marketing.


Ulemper ved affiliate marketing:

Der er altid en ulempe eller to når du skal tjene penge, så her får du ulemperne ved at arbejde med affiliate marketing på din blog.

 • Tidskrævende

Det kræver en del mere arbejde at tjene gode penge med affiliate marketing end mange andre måder

 • Frustrende

Det kan være ekstremt frustrende at have skrevet lange gode artikler med affiliate-links fra en annoncør også pludselig forsvinder de fra affiliate netværket hvis man arbejder igennem disse. Da kan du risikere at skulle finde en ny annoncør og rette alle dine affiliate-links og tilpasse dine artikler. Dette sker dog ikke så ofte hvis du vælger de store og velkendte virksomheder.


Husk!

På samme måde som med sponsorede artikler og indhold, så er det vigtigt at du overholder markedsføringsloven og ikke laver skjult reklame.

2. Sælg sponsorerede artikler

Virksomheder er hele tiden på jagt efter gode markedsføringsmetoder og du har helt sikkert også hørt om influencer marketing, hvor virksomheder benytter sig af influencers på sociale medier som Instagram og Facebook til at promovere deres produkter og services. Dette har vist sig at være en særdeles fordelagtig måde for virksomheder at markedsføre sig på og en lukrativ måde for influencers at tjene penge på deres følgere på Instagram og Facebook.


Fordele ved sponsorede artikler:

De fleste blogger har erfaring med at skrive spændende artikler og indlæg som netop er årsagen til deres læsere følger med på deres blog, så hvorfor ikke tjene penge på dette.

 • Godt betalt

Det er ofte særdeles godt betalt af lave artikler på sin blog for virksomheder og det kræver ikke den store mængde arbejder når man først har nogen at skrive artikler til.

 • Let at komme i gang

Det kræver stort set ingenting andet end en blog hvilket du nok allerede har når du læser denne artikel. Der er ingen krav til at komme i gang med sponsorede artikler.


Ulemper ved sponsorede artikler:

Selvom det både er enkelt at komme i gang og ofte godt betalt at skrive sponsorede artikler, så har det også nogle ulemper der følger med sig.

 • Svært at finde virksomheder

Det er ikke altid virksomhederne stå i kø for at købe sponsorede artikler, dette skaber både en ustabil indkomst som gør det vanskeligt at leve af sin blog.


Der er 3 ting som virksomhederne ser efter, når de skal vælge en blog som markedsføringskanal og det er:

 1. NichéDin blog må være indenfor den rette niché for at det giver mening for virksomheden at promovere deres produkter og services på din blog. Har du eksempelvis en finans blog, så kan du promovere virksomheder og banker som tilbyder lån og andre finansielle ydelser.
 2. TrafikDet sværeste og vigtigste ved en blog er trafik, altså besøgende som kommer ind på din blog og læser dit indhold. Hvis du influencer, kan du med fordel udnytte dine følgere og få dem over til din blog, så du har et fornuftigt antalt besøgende og er mere attraktiv for virksomheder.
 3. Links – Indenfor SEO-verden findes der noget der hedder linkbuilding, som går ud på at, når du linker til en anden hjemmeside, så hjælper du dem med at rangere bedre på Google, dette er noget mange virksomheder også ser som værdifuldt når de vælger blogs som markedsføringsmetode.

Dette er nogle af hovedfaktorerne som virksomheder ser efter, når de skal vælge en blogger til at markedsføre sig igennem.

Nu tænker du sikkert, jamen hvad kan jeg tjene på at lave sponsorede artikler og hvad kan jeg være bekendt at tage for dette?

Svaret er meget individuelt og det afhænger helt af hvor mange besøgende du har, om du har en stærk linkprofil ifht. Google og SEO samt hvilken niché din blog er indenfor. I finansverdenen er blogs særdeles lukrative, da der er mange penge i lån og andre finansielle services. Men hvis du derimod er madblogger hvor det ville være oplagt at lave artikler for måltidskasser eller madprodukter hvor ét salg ikke har den samme høje værdi som et lån giver en virksomhed, så vil indtjening være væsentligt lavere og du ville derfor ikke kunne tjene lige så meget.

Jeg har tidligere skrevet sponsorede indlæg på flere af mine hjemmesider hvor jeg tjent op imod kr. 3000,- per artikel. Disse artikler har ikke taget mere end 15-30 minutter at skrive og hjalp virksomhederne med at få flere besøgende på deres hjemmeside samt flere kunder.

3. Placere annoncer på din blog

Næsten to millioner mennesker benytter sig i dag af Google Adsense som indtjeningmetode eller bi-indtjeningsmetode til deres blog eller hjemmeside. Dette kan få Google Adsense til at fremstå som en fantastisk måde at tjene penge på sin blog med, men jeg anbefaler ikke at man vælger dette, før man har prøvet én eller begge af de ovenstående indtjeningsmetoder.


Fordele ved Google Adsense:

Der er selvfølgelig fordele og ulemper ved alting, men desværre er ulemperne fler og af større betydning end fordelene. Her er nogle af fordelene ved at annoncer på sin blog med Google Adsense.

 • Det er enkelt

Med Google Adsense skal du ikke tænke på at finde annoncører og sætte links ind eller finde virksomheder og skrive artikler for disse. Google Adsense står for det hele når det først er sat op.


Ulemper ved Google Adsense:

Det er ikke uden grund at jeg ikke anbefaler Google Adsense som det første hvis man ønsker at tjene penge på sin blog, så her får du ulemperne ved at benytte sig af dynamiske reklamer igennem Google Adsense.

 • Mindre kontrol

Annoncerne fra Google Adsense er dynamiske og du har ingen kontrol over hvad som bliver vist nødvendigvis og det er ikke altid disse passer så godt ind i dine indlæg og på din hjemmeside. Dette kan ødelægge brugeroplevelsen og resulterer i at dine besøgende forlader din hjemmeside. Du kan selvfølgelig tilpasse og blokere visse annoncøre med risiko for at tabe indtjening.

 • Dårligt betalt

Annoncer på din blog er ikke særligt lønsomt, det er faktisk den indtjeningsmetode som har det mindste udbytte og dette er ikke overraskende. For hvis virksomheder kan betale for at have annoncer på din hjemmeside og Google samtidigt skal tjene også, så er der meget lidt tilbage til dig.

 • Langsom udbetaling

Det kan tage rigtigt langt tid, fra du begynder med Google Adsense til du modtager din første betaling for annoncering. Udover dette så kan det være en kamp at komme i kontakt med en gigant som Google og deres support indenfor Adsense er desværre ikke anmelderrost af denne grund.


Af ovenstående grunde er Google Adsense altså ikke den metode jeg ville starte med, men blot anbefale det til dem der har prøvet kræfter med sponsorede artikler og affiliate marketing. Dermed er Google Adsense den sidste udvej, hvis du ikke har lykkes med at tjene penge på nogle andre måder.

Sådan tjener du flest penge på din blog

Ønsker du at få mest muligt økonomisk ud af din blog og dermed tjene flest penge, så kan du vurderer at sammensætte flere af indtjeningsmetoder beskrevet foroven.

Skal du arbejde med flere indtjeningsmetoder på din blog anbefaler jeg dig at kombinere det på følgende måde:

 • Affiliate marketing + Sponsorerede indlæg

eller

 • Affiliate marketing + Placere annoncer på din blog

Grunden til dette er, at de færreste virksomheder er intresseret i at købe sponsorede artikler på en hjemmeside eller blog med annoncer, da disse ofte fylder store dele af skærmen og oftest kan ødelægge brugeroplevelsen på hjemmesiden. Derved får virksomhederne umiddelbart ikke meget for pengene hvis læserne på bloggen bliver chikaneret af de dynamiske reklamer og bannere.

Virksomheder kan også være skeptiske til blogs med affiliate indhold, men dette er et mindre problem end førstnævnte, så det er den bedste kombinationsmulighed du har hvis du ønsker at booste din indtjening på bloggen.

Vælg den metode der fungerer bedst for dig

Det hele skal ikke handle om penge og det skal heller ikke blive et kedeligt at drive din blog.

De fleste starter med at blogge for at skrive om sin hverdag eller et emne som de interessere sig for, men hvis du bliver for fokuseret på at tjene penge og du har en dårlig indtjeningsperiode eller du har udfordringer med at komme i gang, så kan det hurtigt blive frustrende også ender du med at ødelægge det for dig selv.

Så indtil du er kommet ordenligt i gang, så lad dig ikke slå ud og undgå at blive for fokuseret på indtjeningen, men nyd at blogge som du altid har gjort.

Ofte stillede spørgsmål

Kilder

Denne artikel er skrevet med hjælp fra nedenstående hjemmesider og kilder.

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg udgiver nye indlæg

Følg mig her

Følg mig på Instagram

Få gode råd om iværksætteri, økonomi og penge

Følg mig her