Er kryptovaluta sikkert at købe og handle med?

Kryptovaluta er forsat en ganske ny valuta og betalingsform for mange mennesker, der forekommer stadig en vis usikkerhed i kryptovaluta og handel med dette for de ældre generationer.

Men er kryptovaluta egentligt et usikkert betalingsmiddel og er der en risiko ved at købe eller handle med de forskellige kryptovaluter som f.eks. Bitcoin og Ethereum.

I denne artikel forsøger vi at give dig svar på de mest gengse spørgsmål der omhandler kryptovaluta samt vores anbefaling til hvordan du skal forholde dig til den nye betalingsform.

Er kryptovaluta sikkert at købe og handle med?

Hvad er kryptovaluta?

Kryptovaluta er betegnelsen for digital valuta, forstået på den måde, at det er penge som kun eksisterer “online” og ikke i fysisk form som man kender det fra pengesedler.

Kryptovaluta fik for alvor sin succes samme tid som Bitcoin begyndte sin voldsomme stigning fra $ 1000 dollars i slutningen af 2016, hvor kryptovalutaen toppede med svimlende $ 19.000 dollars for én Bitcoin, tilsvarende cirka 120.000 danske kroner i slutningen af 2017, det vil sige over en 1-års periode.

Starten på kryptovaluta har som mange andre nye ting på nettet, kommet fra “the dark web“.

På “the dark web” kan man handle ting som er ulovlige, da der ingen sporing er på dette. Men for at købe og sælge noget, må du formidle penge og her kommer kryptovaluta ind i billedet.

Kryptovaluta har ingen sporing på sig og kan derfor ikke spores frem eller tilbage, dermed kunne kriminelle handle ulovligt og samtidig udføre en sporløs betaling.

I dag kan du dog benytte kryptovaluta som betalingsmiddel hos mange forskellige aktører, det er ikke kun på “the dark web” hvor Bitcoin’s og andre kryptovaluta ryger frem og tilbage på kontoerne. Virksomheder som Wikipedia, Microsoft og AT&T har på nuværende tidspunkt eller tidligere accepteret Bitcoin som betalingsmiddel.

Er kryptovaluta sikkert at købe?

Kryptovaluta er bygget ved hjælp af blockchain-teknologi. Blockchain beskriver, hvordan transaktioner registreres i “blokke” og tidsstemples.

Det er en meget kompleks og teknisk proces, men resultatet er en digital hovedbok af kryptovaluta-transaktioner, som det er svært for hackere at manipulere med. Derudover kræver transaktioner en tofaktors godkendelsesproces.

For eksempel bliver du muligvis bedt om at indtaste et brugernavn og en adgangskode for at starte en transaktion. Derefter skal du muligvis indtaste en godkendelseskode, der sendes via tekst til din personlige mobiltelefon.

Mens værdipapirer er på plads, betyder det ikke, at kryptovalutaer ikke kan hackes. Faktisk har flere high-dollar-hacks kostet kryptovaluta-startups kraftigt.