Forside » Meditation » Hvad er mindfulness?

Hvad er mindfulness?

Mindfulness er intet mindre end fantastisk, siden jeg for første gang tilbage i 2020 blev ordentlig kendt med den særdeles gode måde at leve på, har jeg aldrig haft det bedre og det […]

Mindfulness er intet mindre end fantastisk, siden jeg for første gang tilbage i 2020 blev ordentlig kendt med den særdeles gode måde at leve på, har jeg aldrig haft det bedre og det […]

Hvad er mindfulness

Mindfulness er intet mindre end fantastisk, siden jeg for første gang tilbage i 2020 blev ordentlig kendt med den særdeles gode måde at leve på, har jeg aldrig haft det bedre og det er også én af årsagerne til at jeg i det hele taget skriver om mental sundhed i min blog, det er simpelthen fordi jeg har fundet ud af hvor godt man kan have det hele tiden uden at det koster noget som helst.

For mange er mindfulness sikkert noget voodoo eller hippie halløj som man forbinder med folk med langt skæg eller alternative livsstile, men faktisk er mindfulness blevet mere og mere almindeligt, hvilket jeg har fuld forståelse for, da det er intet mindre en fantastisk.

Mindfulness er en meditationsteknisk, men du behøver faktisk ikke at ville eller kunne meditere for at lære at leve et mindful liv.

Ønsker du at blive mere mindful og svaret burde bestemt være ja, for det at være mindful er det samme som at få et bedre liv – helt enkelt. Jeg har selvfølgelig læst og studeret mindfulness for at lære det og ikke mindst bruge det selv og jeg har mærket en gigantisk forskel i hele mit liv efter jeg begyndte med mindfulness og én af de ting som virkelig gjorde en forskel, var at læse de to bøger fra Michael Singer

Disse to bøger som handler om eller bevæger sig ind på mindfulness blandt mange andre ting og er begge bedst sælgende bøger, har vært to helt essentielle bøger for mig i forbindelse med mindfulness

Hvis du ikke er den store bogorm som jeg, så kan du også lytte til dem på Mofibo som lydbog. Du kan prøve Mofibo gratis i 30 dage og dermed komme i gang med mindfulness allerede i dag.

Hvad er mindfulness egentlig?

Ordet mindful er engelsk og betyder betænksom eller bevidst, som mindfulness handler om, nemlig at være bevidst. Det kan næsten lyde skørt men de fleste mennesker lever i deres underbevidsthed typisk 95% af deres daglig og er dermed kun 5% ved bevidsthed eller det man vil kalde mindful.

Årsagen til dette er simpel, igennem livet skaber du gode som dårlige rutiner og vaner, disse bliver efter tid, så hårdt imprægneret i din neurologi at du kan gøre det helt ubevidst.

Eksempel – Efter du har kørt nok gange den samme rute til arbejde, så kan du nogle dage sidde i bilen under hele køreturen og tænke på noget helt andet og pludselig er du fremme, her er du ikke bevidst eller mindful i situationen, du er oppe i dit hoved og tænker enten på noget som har sket (fortid) eller du forstiller dig noget som kan se (fremtiden).

Den mest simpleste måde man kan forklare mindfulness på er: At leve i nuet

Dette kan dog lyde ganske new-age­ agtig og kan fortolkes på så mange forskellige måder, at det ikke rigtigt giver en definition, i hvert fald ikke hos mig.

Hvis du ikke allerede nu har fået en forståelse af hvad mindfulness er og handler om, så håber jeg at du læser videre i artiklen, fordi mindfulness er én af de få ting i livet som faktisk gør en forskel på livskvaliteten hos mennesker og taget i betragtning af vi i gennemsnit er her cirka 80 år, så er det altså bedst at få mest mulig ud af mens man er her, med mindst mulig smerte og mest mulig lykke.

Om mindfulness

Mindfulness er en del af og stammer fra buddhisme som er en religion i

At være mindful eller mindfulness handler om at være bevidst. Dette kan lyde trivielt og for nogen helt dumt, men det er faktisk noget de færreste af os er særligt meget. For at forstå mindfulness og hvordan man bliver det, må man først forstå hvad bevidsthed og underbevidsthed er.

Hvad er bevidsthed?

Bevidsthed er det så du ”bevidst” tænker på og gør, det er handlinger som sker ud fra valg og altså ikke noget du har programmeret i din underbevidsthed.

Hvad er underbevidsthed?

Underbevidsthed er

Misforståelser blandt mindfulness

(1) Med alt som spirituelt, som mindfulness, meditation og yoga, så er der mange forskellige meninger, holdninger og måder at gøre det på – med det sagt, så er der også mange misforståelser, desværre.

Nogle mener blandt andet at mindfulness handler om at være intensivt bevidst om sine tanker og dette er ikke sagen. Mindfulness handler bare om at være bevidst

(2) Nu kan det være at du bare tænker, jamen jeg er ikke mindful eller ønsker at blive det, da har jeg en kedelig nyhed til dig – Du er det allerede. Mindfulness er det faktisk at bringe sin bevidste opmærksom til nuet

Eksempel – Lad os sige du går på fortovet på strøget og du kigger op fra telefonen og ser en modgående som går nøjagtig samme vej som dig, så du vælger, bevidst at rette din opmærksom mod denne ”fare” og går lidt til den ene side, BOM! – Nu er du mindful.

Hvad er mindfulness godt for?

Mindfulness er godt for alt. Dit mentale såvel som fysiske helbred. Mindfulness burde, efter min mening, undervises i skolerne. Et liv uden mindfulness kan for mange være særdeles tungt og langt (på den kedelige måde).

Styrk det positive

Hvis du skal være helt ærlig, klarer du dig så ikke bedst når du ikke har nogen bekymringer, når der er absolut ingenting som går dig på?

Eksempel

Fjern det negative

Mindfulness kan enkelt og let fjerne ting som stress, angst, depression og andre hyppige psykologiske lidelser så længe de ikke er til stede af en fysiologisk årsag, men er baseret på det psykologiske. Og i mange tilfælde kan fysiologiske lidelser som påvirker det psykologiske blive lindret ved brug af mindfulness, så uanset hvilken situation du står i, så er det altså godt for dig.

Hvis du lider af angst, depression, stress eller lignende, så vil jeg absolut anbefale dig at prøve mindfulness – det hverken koster dig noget eller tager tid, for du er jo til stede, lige her, lige nu, uanset? – Det handler blot om hvad du vælger at drage din bevidsthed imod. Om du vælger at tage fat i dine underbevidsthedens tanker som siger ”jeg er ikke god nok” eller du vælger at bevidst at tænke ”Hvor er det fantastisk at leve” – Valget er dit, men de fleste vælger af uvished at følge de stygge, kedelige og dårlige tanker som underbevidstheden konstant genere i forsøg på at overleve.

Mindfulness øvelser

The Transformational Effects of Living from a Place of Surrender

The teachings in this course are meant to set you firmly on the path of spiritual surrender, in order to liberate your inner energy and live in harmony with the flow of life. Here are some of the profound benefits:

  • Freedom from Struggle

Let go of chronic anxiety and stress through the art and practice of personal surrender

  • Clarity and Calm

Shift from a noisy mind to a beautiful mind that works for you instead of against you

  • Spontaneous Joy

Experience the natural effulgence of well-being that arises when you decide to open your heart and never close it again

  • Harmony in Relationship

Transform the way you interact with others by discovering who we are in our most essential nature

A personal note from Michael A. Singer: 

Dear friends,

In case you haven’t noticed, you have a mental dialogue going on inside your head that never stops.

This is the opening sentence of my book, The Untethered Soul. Since its publication in 2007, I’ve been inundated with questions about why that inner voice is always talking, why so much of what it says is negative and stressful, and most importantly, how you free yourself from it. In this course, we will put to rest any questions you have about that inner dialogue. Not just about quieting it down but about how to steadily remove the root cause of its existence.

One of the greatest lessons you will learn here is that trying to achieve happiness by getting what you want is actually limiting your happiness. You end up struggling with life instead of experiencing it. True happiness comes only when your inner energy is free to flow. That unhampered flow is, indeed, the goal of this course. We will see that the most effective personal growth technique is to use life to remove your inner blockages, not compensate for them.

In this course, you’ll learn about your true relationship to the world unfolding around you and to the thoughts and emotions arising within you. But most importantly, you will come into touch with the real “you” the indwelling consciousness that is witnessing it all. The intention of this course is to change your entire perspective of life. Every session will challenge you to go beyond yourself.

With great love and respect,

Michael A. Singer

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er mindfulness?2021-12-28T08:13:35+00:00

For mange er mindfulness sikkert noget voodoo eller hippie halløj som man forbinder med folk med langt skæg eller alternative livsstile, men faktisk er mindfulness blevet mere og mere almindeligt, hvilket jeg har fuld forståelse for, da det er intet mindre en fantastisk.

Mindfulness er en meditationsteknisk, men du behøver faktisk ikke at ville eller kunne meditere for at lære at leve et mindful liv.

Go to Top