Boxer: VIND 2.988 kr.
Du er her :Hjem»Indlæg»Økonomi, Penge, Spar penge, Sponsoreret»Find den bedste og billigste A-kasse, fagforening og lønsikring i 2021

Find den bedste og billigste A-kasse, fagforening og lønsikring i 2021

Udgivet 28/01/21

A-kasse fagforening lønsikring

Find den bedste og billigste A-kasse, fagforening og lønsikring i 2021

Lønsikring, A kasse, fagforening og faglige organisationer, ja det kan være en jungle at finde ud af og selv emnet dagpenge kunne fylde en hel bog som måtte opdateres hvert år.

Men det behøver faktisk ikke være så svært at finde en god og billig A-kasse, fagforening eller faglig organisation og lønsikring til at sikre sin indkomst.

I denne artikel og guide kan du finde de mange forskellige A-kasser, fagforening og faglige orgsanisationer samt information om disse, så du kan vælge den som passer dig bedst.

Du kan også finde information og vejledning omkring lønsikring samt dagpenge, så du kan sikre dig selv bedst økonomisk.

Indholdsfortegnelse

Sådan får du dagpenge

For at have krav på og få udbetalt G-dage og dagpenge skal du være medlem af en A-kasse. I Danmark findes der mange forskellige A-kasser til mange forskellige priser, udvalget er med andre ord stort og det kan være svært at finde rundt i hvad du skal vælge. I denne artikel kan du få et overblik over de forskellige A-kasser, deres priser og målgruppe, så du enkelt og let kan finde og vælge den A-kasse som passer dig.

Husk dine godtgørelsesdage:

I tilfælde hvor du bliver fyret eller hjemsendt af din arbejdsgiver har du ret til G-dage (godtgørelsesdage) hvilket svare til højeste dagpengesats pr. dag (2021 sats:

Undtagelser hvor arbejdsgiveren IKKE skal betale G-dage: Du selv har sagt op. Du er startet på andet arbejde. Du er syg. Du holder ferie. Du er startet i et løntilskudsjob. Du går på efterløn.

Oversigt over A-kasser, fagforeninger og faglige organisationer i Danmark

Herunder finder du en oversigt over de forskellige fagforeninger og a-kasser med- og uden lønsikring i Danmark. Du kan finde information om hvad de forskellige fagforeninger og A-kasser tilbyder, deres priser (kontigenter) og eventuelle krav til medlemsskab.

Ase

Tværfaglig arbejdsløshedskasse for alle

Ase er en tværfaglig arbejdsløshedskasse (a-kasse) for alle, det betyder at enhver kan tilmelde sig som medlem og få a-kasse og fagforening ét og samme sted.

De tilbyder også

Kontingenter og priser:

 • A-kasse – kr. 000 (spar kr. 000 /mdr.)

Your Content Goes Here

Ase.dk

Lederne

A-kasse og faglig organisation for ledere i alle brancher

Er du leder? Så er Ledernes A-kasse og faglige organisation stedet at være medlem. Hos Lederne har de specialiseret sig indenfor ledelse og a-kasse samt tilbyder en fordelagtig faglig organisation for dig som leder.

Kontingenter og priser:

 • A-kasse – kr. 000 (spar kr. 000 /mdr.)

Your Content Goes Here

lederne.dk

FOA fagforbund

Tekst

FOA er Danmarks tredjestørste fagforbund med ca. 175.000 medlemmer fordelt på 37 afdelinger. Størstedelen er ansat i kommuner og regioner, men de organiserer også privatansatte.

FOAs medlemmer leverer offentlig service blandt andet ved at:

 • arbejde med børns udvikling og læring
 • pleje patienter på hospitaler og plejehjem
 • slukke brande
 • yde hjælp og service til ældre og handicappede
 • køre busser
 • gøre rent og lave mad på sygehuse, skoler, kaserner
 • vedligeholde bygninger
foa.dk

Det faglige hus

Danmarks billigste fagforening med a-kasse for alle

Det Faglige Hus er

Kontingenter og priser:

detfagligehus.dk

3F

Fagligt fælles forbund

3F er

Kontingenter og priser:

3f.dk

CA

Mere for pengene

3F er

Kontingenter og priser:

ca.dk

Frie

A-kasse for alle

3F er

Kontingenter og priser:

 • A-kasse for selvstændige – Kr. 469

 • Faglig organisation for selvstændige – Kr. 195

 • A-kasse og faglig organisation for selvstændige – kr. 554 (spar kr. 110/mdr.)

Your Content Goes Here

frie.dk

Virksom

A-kasse og faglig organisation for selvstændige

Virksom er danmarks eneste a-kasse og faglige organisation som fokuser udelukkende på iværksættere og selvstændige, det er derfor det oplagte valg for dig som driver selvstændig virksomhed og ønsker en a-kasse og/eller faglig organisation.

Kontingenter og priser:

 • A-kasse for selvstændige – Kr. 469

 • Faglig organisation for selvstændige – Kr. 195

 • A-kasse og faglig organisation for selvstændige – kr. 554 (spar kr. 110/mdr.)

Vælger du at sammensætte din A-kasse og faglige organisation hos Virksom kan du spare 110 kroner om måneden på dit kontigent, dette er en besparelse på 1320 kroner om året.

virksom.dk

Djøf

Danmarks Jurist- og Økonomforbund

Hos DJØF

Kontingenter og priser:

virksom.dk

Suppler din A-kasse med lønsikring

Med lønsikring kan du

Hvad er lønsikring?

a

Hvad koster lønsikring?

Prisen på lønsikring varierer og du finder ikke én fast pris på lønsikring, da det afhænger af hvor meget du skal sikre, du kan dog som

Hvorfor vælge lønsikring?

Fordelen med lønsikring er at du kan supplere din A-kasse og dermed øge din faste indtægt i tilfælde af arbejdsløshed. Dette kan for nogen være en nødvendighed, da deres faste udgifter overgår det som udbetales i dagpenge og de har derfor behov for både A-kasse og lønsikring for at få det hele til at løbe rundt.

Det kan også være smart

Skattefradrag på kontingent til A-kasse og fagforening

Som betalende medlem af en A-kasse og/eller fagforening får du et skattefradrag på op til 6.000 kr. om året, betaler du mere end 6.000 kr. om året for fagforening og A-kasse får du ikke højere fradrag end de 6.000 kr.

De fleste A-kasser og fagforeninger melder selv til Skattestyrelsen, men det er en god idé at tjekke din års- og forskudsopgørelse en ekstra gang, så du er sikker på at få fradraget som du har ret på hvis du betaler kontingent til en fagforening eller A-kasse. Det er dit eget ansvar at sørge for disse oplysninger er indtastet hos Skat.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er lønsikring?2021-02-04T17:18:44+00:00

Lønsikring er

Hvad er A-kasse?2021-01-28T06:52:50+00:00

En A-kasse er

Hvad er en A-kasse?

A-kasse er en forkortelse for Arbejdsløshedskasse og er en økonomisk sikring for dig i tilfælde af arbejdsløshed. Med en A-kasse og nok anciennitet har du mulighed for at få udbetalt dagpenge, satsen for dagpenge er en del højere end det du kan få fra staten og på denne måden vil du ikke blive lige hårdt ramt på din økonomi hvis du skulle gå hen og blive arbejdsløs.

En A-kasse kan også være fordelagtig at have for dig som ønsker at optage lån, hvad end det er et forbrugslån eller til bolig, da långiver ser på dette som en sikring af at de vil få deres penge igen uanset hvad det skulle ske med din jobsituation.

I danmark er de fleste lønmodtagere medlem af en A-kasse og mange vælger også en fagforening samme sted, da det både er økonomisk smart at samle dette og der medfølger en lang række fordele ved at være medlem af en fagforening.

Hvad koster A-kasse?

Your Content Goes Here

Hvordan skifter man A-kasse?

Your Content Goes Here

Hvorfor er A-kasse vigtigt?

Your Content Goes Here

Konklusion

Jeg har været lønmodtager i snart +15 år og siden jeg begyndte i lære som elektriker tilbage i 2008 har jeg været medlem af en A-kasse og fagforening. I mange år brugte jeg hverken A-kasse eller fagforening, men da jeg kom i konflikt med min arbejdsgiver, stod jeg langt bedre end jeg kunne have gjort uden min A-kasse og fagforening.

Jeg mistede mit arbejde (fyret) og herefter fik jeg udbetaling fra min A-kasse og fik hjælp til at komme videre sammen med min fagforening, samtidig fandt min fagforening ud af at jeg havde indestående på mere end 100.000 kroner hos min daværende arbejdsgiver, som skulle have være udbetalt til mig. Disse pengene fik min fagforening indhentet enkelt og let, uden nogen yderligere omkostninger for mig. Skulle jeg selv have inddrevet disse penge, ville jeg have haft udgifter til advokat som hurtigt overstiger det beløb som jeg skulle inddrive, derfor anbefaler jeg alle at være medlem af en A-kasse og fagforening.

Kilder

Følg mig på Facebook

Få besked når jeg udgiver nye indlæg

Følg mig her

Følg mig på Instagram

Få gode råd om iværksætteri, økonomi og penge

Følg mig her
Go to Top