window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-136786221-3');

Den komplette guide til passiv indkomst

Hjem » Blog » Penge » Den komplette guide til passiv indkomst

Tænk dig, du ligger i sengen og klokken er 3 om natten, du sover og mens du sover, tjener du penge? Det lyder næsten for godt til at være sandt, men dette er faktisk realiteten for dem som arbejder med passiv indkomst og har skabt sig en forretning som generer passiv indtægt.

For mig personligt, har jeg selv formået at skabe flere indtægtskilder som er passive og det er en fantastisk følelse, det at vågne op om morgenen og se hvor meget man har tjent, mens man har restitueret.

Men nu tænker du sikkert, jamen jeg har ikke et iværksætter-gen eller en længere videregående uddannelse indenfor økonomi eller hvad der kræves for at skabe indtægt og bare rolig, du behøver ingen af delene for at gøre det. Jeg er selv uddannet elektriker og har formået på kort tid at skabe en lukrativ forretning som generer penge i alle døgnets timer, helt passivt.

Passiv indkomst

Hvad er passiv indkomst?

Passiv indkomst er indtægt som kræver lidt eller ingen vedligeholdelse når ført indtægtskilden er sat op. Dette kan eksempelvis være ved at skrive en bog, når du først har skrevet og publiceret bogen så er det kun indtægt og ingen udgifter, såfremt du selvfølgelig ikke bruger penge på markedsføring eller andet.

Uanset hvad din eller min definition er, så er passiv indtægt fantastisk, da det er penge som generer sig selv kontinuerligt og det er noget rigtigt mange som ønsker økonomisk frihed, arbejder indenfor.

Personligt bruger jeg også meget tid på at bygge indtægtskilder som er passive, da de som Wikipedia også beskriver, passer sig selv og der findes næsten ikke noget bedre end at tjene penge mens man sover.

5 effektive og gode måder at skabe passiv indtægt

Vil du gerne prøve kræfter med passiv indkomst og skabe dig en indtægt som bare vokser og vokser, helt af sig selv, så vil jeg absolut anbefale affiliate marketing, dette er den metode jeg altid har brugt og den de fleste benytter sig af når de skal skabe en passiv indtægt.

Affiliate marketing kan kombineres med mange ting, måden affiliate marketing fungere på er ved at du deler et unikt link (affiliate link) som indeholder en trackingkode som sørger for at ethvert salg eller lead der bliver skabt igennem dit link, kobles til din profil hos affiliate netværket eller hos annoncøren som du har tilmeldt dig hos og dermed får du udløst en procentbaseret eller fast provision.

Du kan derfor benytte dig af affiliate marketing på de sociale medier og på en hjemmeside eller blog. I mit tilfælde har jeg eksempelvis denne (og mange flere) hjemmesider hvor jeg skriver indhold som hjælper andre mennesker på forskellige måder.

Det oplagte er at lave en hjemmeside, såfremt du ikke har en populær og følger rig profil på de sociale medier.

1. Affiliate marketing

Vil du gerne prøve kræfter med passiv indkomst og skabe dig en indtægt som bare vokser og vokser, helt af sig selv, så vil jeg absolut anbefale affiliate marketing, dette er den metode jeg altid har brugt og den de fleste benytter sig af når de skal skabe en passiv indtægt.

Affiliate marketing kan kombineres med mange ting, måden affiliate marketing fungere på er ved at du deler et unikt link (affiliate link) som indeholder en sporingskode som sørger for at ethvert salg eller lead der bliver skabt igennem dit link, kobles til din profil hos affiliate netværket eller hos annoncøren som du har tilmeldt dig hos og dermed får du udløst en procentbaseret eller fast provision.

Du kan derfor benytte dig af affiliate marketing på de sociale medier og på en hjemmeside eller blog. I mit tilfælde har jeg eksempelvis denne (og mange flere) hjemmesider hvor jeg skriver indhold som hjælper andre mennesker på forskellige måder.

Opret dig som publisher:

Vil du komme i gang med affiliate marketing allerede i dag, så skal du tilmelde dig et eller flere affiliate netværk, her får du tilgang til tusindvis af forskellige annoncører som du kan promovere imod betaling, helt passivt.

Jeg anbefaler dig at oprette dig som affiliate publisher hos følgende affiliate netværk som jeg også selv benytter mig af:

Det tager meget kort tid at oprette sig som affiliate publisher og det er 100% gratis, så du har absolut ikke noget at tabe ved at gøre det. Du får da også tilgang til de mange annoncører og kan se hvad du kan reklamere for på din hjemmeside, samt hvad du får i provision.

Gå til partner-ads
Gå til Adservice
Gå til Daisycon

2. Investering

En anden mulighed for at skabe sig en passiv indtægt på som bare vokser og vokser er selvfølgelig investering. Ulempen med investering af egne midler er at der altid vil være en risiko for at det investerede beløb går tabt eller formindskes.

Ser man på de mange data online på historiske afkastninger og anbefalinger fra investeringseksperter kan man selvfølgelig føle sig mere sikker, men det er vigtigt at huske på at alle investeringer indebærer en risiko.

Nedenfor har jeg samlet forskellige investeringsmuligheder for dig så du kan komme i gang hurtigst mulig med at investerer dine penge og skabe en passiv indkomst den vej.

eToro (aktier og kryptovaluta)

På investeringsplatformen eToro kan du investere i alt fra aktier til kryptovaluta. Platformen har 0% kurtage på mange af deres investeringsmuligheder og er blandt verdens største indenfor handel med aktier og kryptovaluta, så du kan føle dig tryg når du investerer igennem deres platform.

Kameo (crowdlending)

Investering i lånebaseret crowdfunding eller crowdlending som det hedder, er blevet særdeles populært og på investeringsplatformen Kameo kan du investere i virksomheder i vækst og ejendomsprojekter i hele Skandinavien.

Nord investments (rådgivning)

Nord investments er et dansk firma som hjælper dig med at investere dine midler bedst mulig, hvad end det er din pension, private- eller virksomhedsmidler som du ønsker at placere mest strategisk.

Nord investments samarbejder med Saxo Bank og er en næsten fuldautomatiseret digital platform.

Etoro
Kameo
Nord Investments

3. Udlejning af bolig

Boligudlejning har længe været noget som kun var aktuelt for dem som havde købt en lejlighed eller et hus, men i dag er det en helt anden verden. Med udlejningsplatforme som Airbnb kan personer som ikke benytter deres lejet lejlighed tjene penge på udlejning også.

Det skal dog siges at der er nogle udlejere som ikke er interesseret i dette og du burde derfor høre med din udlejer om dette er i orden og indenfor kontraktens rammer, samtidig skal du være opmærksom på at din indboforsikring dækker tilstrækkeligt i tilfælde af at der skulle ske noget i din bolig når du lejer den ud til fremmede for at tjene penge.

Har du købt en bolig, så kan du som traditionelvis selvfølgelig også leje denne ud som man altid har gjort, dette er også en særdeles god måde at skabe sig en ekstra indtægt på eller i hvert fald få nedbetalt sit lån og dermed skabe sig en kommende indtægt i fremtiden når man så sælger boligen igen med profit.

4. Sælg digitale produkter

Digitale produkter og services som er automatiseret anses for at være en af de bedste måder at skabe en høj passiv indkomst på – men det kræver selvfølgelig en vis kundskab og en god mængde arbejde at udarbejde digitale produkter og/eller services som andre er interesseret i at købe.

Mange benytter deres tidligere erfaringer, viden og kundskab fra erhvervslivet til at udarbejde kurser, webinarer eller lignende som de så sælger på enten en tredjeparts platform eller på deres egen hjemmeside.

Et kursus eller webinar kan sælges for flere tusind kroner per styk, hvis kvaliteten og indholdet er godt nok og er det værd for brugeren som køber det.

5. Skriv en bog

Lidt på samme måde som med digitale produkter og services, så kan det at skrive en bog være en god måde at tjene ekstra penge på og få sig en passiv indkomst.

Det kræver hverken kundskab, viden eller erfaring at skrive en bog, men det er selvfølgelig bedst at din bog er værd af købe for andre ellers vil din indtægt på denne metode blive særdeles lav og i værste fald vil dine udgifter og din tid på at skrive bogen gå tabt.

Det skal dog siges at bogsalg er ikke den bedste måde at skabe sig passiv indtægt på såfremt ens ambition er at leve af det, da bøger som hovedregel ikke er et stærkt økonomisk marked, forstået på den måde at det er ikke noget de fleste tjener sindssygt mange penge i forhold til hvor langt tid det tager.

Hvor mange penge kan man tjene med passiv indkomst?

Der er ingen øvre eller nedre grænse for hvor mange penge du kan tjene med passiv indtægt. Det er lidt det som gør passiv indkomst til noget helt unikt og spændende at arbejde med. Lad os sige du vælger metode 1 som jeg nævnte foroven, her handler det blot om hvor mange konverteringer som du formår at skabe igennem dine kanaler.

Jeg arbejder eksempelvis med hjemmesider hvor trafikken primært kommer fra søgemaskinen Google, her er der næsten ubegrænset mængde trafik som kan gå ind, fordi mange af artiklerne og siderne er indekseret og får trafik ind fra Google, helt gratis og helt passivt. Mange af disse artikler og sider indeholder affiliate links som da generer passiv indtægt når der sker en konvertering – uden at jeg gør nogen ting, efter jeg først har sat det op.

Passiv indkomst som en ekstra indtægt

Det tager tid, energi og ikke mindst arbejde at opsætte en høj nok passiv indkomst som man kan leve af og derfor vælger mange også at have det som en biindtægt fremfor en hovedindtægt og selvom du måske har ambitioner om at du skal leve af dine passive indkomst så kan du jo benytte den ekstra indtægt som en ekstra lille bonus hver måned ved siden af din hovedindtægt fra dit normale arbejde indtil du tjener nok til at kunne leve af det.

På denne måde er passiv indkomst en helt fantastisk måde at tjene penge på og det er også derfor flere og flere er begyndt at arbejde indenfor dette område i forhold til indtjening og levevej.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er passiv indkomst?2021-07-12T14:47:56+00:00

Passiv indkomst er indtægt som kræver lidt eller ingen vedligeholdelse når ført indtægtskilden er sat op. Dette kan eksempelvis være ved at skrive en bog, når du først har skrevet og publiceret bogen så er det kun indtægt og ingen udgifter, såfremt du selvfølgelig ikke bruger penge på markedsføring eller andet.

Hvordan skaber man passiv indtægt?2021-07-12T14:48:04+00:00

Passiv indtægt kan skabes ved at lave et stykke forarbejde og derefter sælge dette produkt eller ydelse uden at gøre yderligere, dermed er det en indtægt som er passiv da den ikke kræver vedligeholdelse eller kræver minimal vedligeholdelse.

Hvordan får man passiv indkomst?2021-07-12T14:48:13+00:00

Der findes mange forskellige måder at skabe sig passiv indkomst på, du kan blandt andet arbejde med affiliate marketing, skrive en bog eller udarbejde og sælge digitale produkter og services.

Kilder

Go to Top