Google tilføjer “Removals Report” i Google Search Console

Der har sket meget med Google Search Console det sidste års tid og nu er Google på banen igen med en ny funktion til alle webmasters, hjemmesideejere og what not. Google tilføjer nu “fjernelser” til webmaster værktøjet Google Search Console.

Det nye værktøj blokerer URL’er midlertidigt fra at blive vist i Google, det viser forældet indhold og indhold, der er filtreret af SafeSearch.

Introduktion…

Det nye værktøj blokerer URL’er midlertidigt fra at blive vist i Google, det viser forældet indhold og indhold, der er filtreret af SafeSearch.

Google‘s mission er at leverer det bedste resultat for sine brugere af deres søgemaskine og for at hjælpe os der sidder på den anden side af søgninger med vores hjemmesider, blogs og webshops så har de udviklet Google Search Console.

Google Search Console opdateres løbende med nye funktioner og nu er der kommet endnu en. Denne gang er der blevet tilføjet det som google kalder “Removals report” og på dansk inde i google search console hedder rapporten fjernelser.

Den nye rapport bringer også nogle andre fantastiske funktioner som bestemt er værd at benytte sig af, hvis man arbejder med søgemaskineoptimering.

Sådan ser den nye rapport “removals” ud:

Rapporten fjernelser i Google Search Console

Hvad er Removals Report i google search console?

Med den nye rapport som google kalder Removals Report kan du blandt andet nu fjerne URL-adresser midlertidigt fra google-indekset. Udover denne fantastisk funktion som vi går i dybden med længere nede i indlægget, så bringer holdet bag google search console nye funktion også med sig data omkring forældet indhold og voksent indhold.

Under rapporten “fjernelser” får du tilgang til data om 3 forskellige elementer rundt din hjemmeside og google-indekset.

  • Midlertidige fjernelser: Her kan du indsende en anmodning om at fjerne en URL fra google-indekset. Dette kan være nødvendigt i flere tilfælde og situationer, så denne funktion er jeg selv særdeles glad for og mener bestemt for sin plads i google search console og hos webmasterne.
  • Forældet indhold: Er en rapport over alle anmodninger, der er indsendt i løbet af de seneste seks måneder via det offentlige værktøj til fjernelse af forældet indhold.
  • Filtrering med beskyttet søgning: Her vil dine URL-adresser og indhold som er blevet anmeldt og tagget som voksent indhold igennem googles værktøj SafeSearch fremkomme.

Rapporten midlertidige fjernelser:

Den midlertidige fjernelse af URL-adresse skjuler URL-adressen fra Google-søgeresultaterne i ca. seks måneder og rydder den cachelagrede kopi af siden.

Hvad du kan bruge “midlertidige fjernelser” til

Har du brug for omgående at få fjernet indhold fra Google Søgning?

Under fanen “midlertidige fjernelser” kan du se alle anmodninger du har gjort om midlertidig fjernelse fra google indekset på den pågældende ejendom du er under. Du kan også oprette en ny anmodning om midlertidig fjernelse af indhold fra google-indekset.

Med den nye funktion får du to metoder at fjerne en URL-adresse fra Google-indekset:

  • Den midlertidige fjernelse af URL-adresse skjuler URL-adressen fra Google-søgeresultaterne i ca. seks måneder og rydder den cachelagrede kopi af siden. (Google: Bloker webadresser fra Googles søgeresultater i ca. seks måneder, og ryd det aktuelle uddrag og den cachelagrede version (de genereres igen efter den næste crawl). Hvis du vil fjerne dem permanent, kan du enten blokere sider, så de ikke indekseres, eller fjerne dem fra websitet.)
  • Ryd cache-URL rydder den cachelagrede side og udsletter sidebeskrivelsesuddraget i søgeresultater, indtil siden crawles igen. (Google: Behold webadresser i Googles søgeresultater, men ryd det aktuelle uddrag og den cachelagrede version indtil næste crawl.)

Rapporten forældret indhold:

Det forældede indholdsafsnit indeholder oplysninger om anmodninger om fjernelse foretaget gennem det offentlige værktøj til fjernet forældet indhold, som kan bruges af alle (ikke kun webstedsejere) til at opdatere søgeresultater, der viser oplysninger, der ikke længere er til stede på en side.

Hvad du kan bruge “forældet indhold” til

Har du brug for omgående at få fjernet indhold fra Google Søgning?

Forældet indhold. Afsnittet om forældet indhold indeholder oplysninger om anmodninger om fjernelse, der er foretaget gennem det offentlige værktøj til fjernet forældet indhold, som alle kan bruge til at opdatere søgeresultater, der viser oplysninger, der ikke længere findes på en side, sagde Google.

Du kan se en historie med alle anmodninger om opdatering eller fjernelse af forældede Google-søgeresultater for dit websted, der blev foretaget ved hjælp af værktøjet Fjern forældet indhold i de sidste 6 måneder.

Rapporten filtrering med beskyttet søgning:

Afsnittet SafeSearch-filtrering i Search Console viser en historie med sider på dit websted, der blev rapporteret af Google-brugere som indhold for voksne ved hjælp af værktøjet SafeSearch Suggestion. Webadresser, der indsendes ved hjælp af dette værktøj, gennemgås, og hvis Google mener, at dette indhold skal filtreres fra SafeSearch-resultater, mærkes disse URL'er som indhold for voksne.

Hvad du kan bruge “filtrering med beskyttet søgning” til

Indhold som er “tagget” af Google SafeSearch som ikke vil fremgå hos brugere med SafeSearch aktiveret.

Fanen filtrering med beskyttet søgning er en sølle betegnelse eller elendig oversættelse. Hvis du benytter Google Search Console på engelsk, så vil fanen hedde “SafeSearch” – Google SafeSearch hjælper brugere med at filtrer det man vil kalde voksent indhold eller pornografisk indhold væk fra søgeresultatet.

Hvad er Google SafeSearch?

Google SafeSearch hjælper dig med dine søgninger på nettet, ved at filtrerer alle hjemmesider fra som er blevet ”tagget” med voksent indhold. Google SafeSearch virker kun når dette er slået til, det vil sige at hvis du ikke bruger Google SafeSearch, så vil du få de mest relevante resultater i søgeresultatet, uafhængigt af om indholdet er beregnet for voksne eller børn.

SafeSearch kan bruges på:

  • Personlige konti eller browsere
  • Børns overvågede enheder og konti ved hjælp af appen Family Link
  • Arbejdsplads eller skoleenheder og netværk

Selvom du ikke har noget voksent indhold som burde kunne blive “tagget” af SafeSearch filteret, så kan det hænde at nogle af dine URL-adresser ender her og det er derfor smart at holde øje med dette, således man kan få rette de elementer på en side, som gør at den er blevet “tagget” som voksent indhold af SafeSearch.

Grunden til at dette kan ske er, at det er andre brugere på nettet som kan anmelde sider online til Google, hvorefter Google laver en analyse af denne URL-adresse og vælger herefter om den skal filtreres som voksent indhold eller ikke og dermed være ekskluderet eller inkluderet i Google SafeSearch.

Hvad betyder den nye funktion for dig?

Google Search Console opdateringenen Removals Report har ikke den store påvirkning i din SEO som sådan, det er ikke som en algoritme-opdatering hvor dine rangeringer ændre sig, men det er altid klogt at følge med i hvad der sker indenfor SEO-verdenen og dette værktøj kan være særdeles nyttigt for mange webmasters.

Opdateringen og værktøjet skal anses som en hjælpende hold fra Google, så du kan få bedre indeksering og rette eventuelle fejl og mangler på din hjemmeside eller platform. Samtidigt har du muligheden for at fjerne indhold fra google-indekset eller se om noget af dit indhold er blevet rapporteret af andre brugere på nettet igennem SafeSearch og dermed anses som voksent indhold.

Join to newsletter.

Curabitur ac leo nunc vestibulum.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Continue Reading

Get a personal consultation.

Call us today at (555) 802-1234

Request a Quote

Aliquam dictum amet blandit efficitur.