by Steffen Fonvig

Share

by Steffen Fonvig

Share

5 essentielle tips til dig, der netop er gået i gang med at designe hjemmeside i WordPress

WordPress er et fantastisk værktøj til at designe og vedligeholde din hjemmeside. Er du lige begyndt med platformen, får du her 5 essentielle tips, der gør det nemmere at opdatere din hjemmeside.

Som nybegynder kan det virke som en stor mundfuld at lære alle funktionerne og fordelene i WordPress. Herunder får du 5 konkrete tips til, hvordan du får mest muligt ud af din WordPress-hjemmeside.

#1: Hav kun det vigtigste i din hovedmenu

Det kan virke lokkende at have så mange punkter som muligt i din hovedmenu, men ikke desto mindre er det ikke en god idé. Hav de vigtigste sider i din hovedmenu; dem, der understøtter det overordnede formål med din hjemmeside og din forretningsstrategi.

Hold fokus og sørg for, at der er et nemt og overskueligt hierarki, der er nemt for brugeren at finde ud af. De sider, der ikke placeres i hovedmenuen, kan du med fordel placere i footeren.

Nem og overskuelig navigation er vigtigt for et godt hjemmeside design.

#2: Opsæt dine permanente links korrekt

Det er vigtigt, at dine sider er navngivet ordentligt, så de ikke bare er autogenererede. Det gør du ved at opsætte dine permanente links. Her vælger du, at dine stier skal navngives efter titlen på din underside – eller et andet navn, du selv vælger.

Det fortæller både brugeren og søgemaskinerne, hvad din side omhandler. Sørg for, at stierne indeholder dine primære søgeord, og at de samtidig ikke er for lange.

#3: Brug planlægningsværktøjet

Google elsker et opdateret website, hvor der jævnligt publiceres nyt indhold. Det gør dine brugere også. Derfor er det en god idé, hvis du jævnligt udgiver nye artikler og undersider. Det kan virke uoverskueligt at skulle ind og skrive et par gange om måneden, men bare rolig, der er hjælp at hente.

WordPress har nemlig en smart funktion, hvor du kan planlægge udgivelse af både artikler og undersider. Brug planlægningsværktøjet til at vælge den dato og det klokkeslæt, du ønsker, dine nye indlæg bliver udgivet på.

På den måde kan du skrive en masse artikler nu og poste dem løbende, så du er sikker på, at der hele tiden udgives nyt indhold.

#4: Gør brug af din footer

Du skal ikke undervurdere, hvor mange af dine besøgende, der når hele vejen ned til bunden af din hjemmeside. Det er en god idé at designe din hjemmeside, så den udnytter den plads, du har her, til at skabe konverteringer.

Brug eksempelvis pladsen til at linke til din kontaktformular, opfordre den besøgende til at tilmelde sig dit nyhedsbrev eller andet, der har værdi for din forretning.

Som beskrevet i første tip, er det også en god idé, hvis du placerer links til dine mindre vigtige sider her, så brugeren har mulighed for at finde dem, selvom de ikke er placeret i hovedmenuen.

#5: Acceptér, at der er ting du ikke selv kan

Selvom WordPress er brugervenligt og der findes plugins til de fleste opgaver, så vil der altid være ting, du ikke selv kan håndtere. Det er en god idé at bide det i sig og hyre et webbureau eller en konsulent til at hjælpe dig med de små bump på vejen, så du ikke ender med at bruge oceaner af tid på noget, du ender med alligevel ikke at kunne håndtere.

Du kan søge på ”WordPress hjælp” på Google eller Facebook. Her er massere af hjælp at finde, så du kan komme godt i mål med din WordPress-hjemmeside.

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial

Related Posts

  • Kryptovalutamarkedet kan være et af de mest lønsomme investeringsmarkeder at investere i hvis man investerer på det rette tidspunkt og sælger igen før markedet synker, modsat kan det også være et sted hvor du hurtigt kan miste 90-99% af det investerede beløb, med andre ord, kryptovaluta er ikke for alle. Er du i tvivl om […]

  • Der er ingen tvivl om, at massage er utroligt godt for både krop og sjæl. Det har så mange fordele at få massage jævnligt, og hvis du endnu ikke har gjort det til en vane for dig selv at få massage, er det måske nu, du skal lave om på det. At få massage kan […]

  • Virksomhedsregnskab, budgetter og bogføring er ikke det sjoveste, men noget man som selvstændig bare må leve med, læs her hvordan du enklest kommer i mål. Jeg har drevet virksomhed i mange år, faktisk helt siden 2013 hvor jeg åbnede min første hjemmeside og virksomheden Fonvig Group som jeg driver den dag i dag. Første gang […]

  • Forsikringer er noget vi alle må slide med i løbet af livet, hvad end det er til hus, fritid eller bil, men hvordan undgår man at betale for meget? Få svaret her! Med små 30 år på bagen og tidligere bil-, og husejer, så er forsikringer bestemt noget jeg kender til. Forsikringer er dyre og […]