by Steffen Fonvig

Share

by Steffen Fonvig

Share

Kassekladde, hvad er det

Kassekladde er et begreb indenfor regnskab som også kan gå under navnet “kasserapport”.

Kort fortalt, er en kassekladde eller kasserapport en form for dokumentasjon, hvor en virksomheds ind- og udbetalinger registeres.

Registering af ind- og udbetalinger i en virksomhed sker løbende og derefter kan disse bogføres, det spiller ingen rolle om disse registreres i kronologisk eller tilfældig rækkefølge, så længe de bliver registeret og bogført i kassekladden.

Men hvorfor har man kassekladde og hvad er formålet?

Kassekladde, hvad er det

Når man først har bogført en registering eller “postering” så er de ikke længere muligt at redigere i disse, ønsker man at rette en bogføring, så må postering returneres og laves på nyt, men så længe en postering ikke er bogført, kan man stadig redigere og ændre i denne frem til bogføringen er udført.

Opret gratis regnskab hos Dinero regnskabsprogram

Alternativet til kassekladde i Excel

Vi lever i en moderne tid med banebrydende teknologi indenfor alle felter, så der er ingen grund til at rode rundt i et Excel ark med fildeling hvor alt pludseligt kan gå tabt ved en enkelt fejl.

Der findes mange alternativer til at føre kassekladde i Excel og det bedste alternativet til kassekladde i Excel er selvfølgelig regnskabsprogrammer.

Dette er digitale bogføringsprogrammer som kan sende fakturaer og andre hjælpesomme funktioner samlet i ét værktøj. Regnskabsprogrammer kommer i mange størrelser og former, de findes i Danmark flere regnskabsprogrammer som er 100% gratis.

Komplette regnskabsprogrammer kan hjælpe dig med alt indenfor regnskab, hvad end du er er en lille, mellemstor eller større virksomhed, så findes der et regnskabsprogram som er udviklet til dette.

De fleste virksomheder i Danmark er gået væk fra at føre regnskab og kassekladde i Excel og lignende og bruger nu i dag, de såkaldte regnskabsprogrammer på nettet, som eksempelvis Dinero eller Visma.

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial

Related Posts

  • Kryptovalutamarkedet kan være et af de mest lønsomme investeringsmarkeder at investere i hvis man investerer på det rette tidspunkt og sælger igen før markedet synker, modsat kan det også være et sted hvor du hurtigt kan miste 90-99% af det investerede beløb, med andre ord, kryptovaluta er ikke for alle. Er du i tvivl om […]

  • Der er ingen tvivl om, at massage er utroligt godt for både krop og sjæl. Det har så mange fordele at få massage jævnligt, og hvis du endnu ikke har gjort det til en vane for dig selv at få massage, er det måske nu, du skal lave om på det. At få massage kan […]

  • Virksomhedsregnskab, budgetter og bogføring er ikke det sjoveste, men noget man som selvstændig bare må leve med, læs her hvordan du enklest kommer i mål. Jeg har drevet virksomhed i mange år, faktisk helt siden 2013 hvor jeg åbnede min første hjemmeside og virksomheden Fonvig Group som jeg driver den dag i dag. Første gang […]

  • Forsikringer er noget vi alle må slide med i løbet af livet, hvad end det er til hus, fritid eller bil, men hvordan undgår man at betale for meget? Få svaret her! Med små 30 år på bagen og tidligere bil-, og husejer, så er forsikringer bestemt noget jeg kender til. Forsikringer er dyre og […]