Kassekladde er et begreb indenfor regnskab som også kan gå under navnet “kasserapport”.

Kort fortalt, er en kassekladde eller kasserapport en form for dokumentasjon, hvor en virksomheds ind- og udbetalinger registeres.

Registering af ind- og udbetalinger i en virksomhed sker løbende og derefter kan disse bogføres, det spiller ingen rolle om disse registreres i kronologisk eller tilfældig rækkefølge, så længe de bliver registeret og bogført i kassekladden.

Men hvorfor har man kassekladde og hvad er formålet?

Når man først har bogført en registering eller “postering” så er de ikke længere muligt at redigere i disse, ønsker man at rette en bogføring, så må postering returneres og laves på nyt, men så længe en postering ikke er bogført, kan man stadig redigere og ændre i denne frem til bogføringen er udført.

Opret gratis regnskab hos Dinero regnskabsprogram

Alternativet til kassekladde i Excel

Vi lever i en moderne tid med banebrydende teknologi indenfor alle felter, så der er ingen grund til at rode rundt i et Excel ark med fildeling hvor alt pludseligt kan gå tabt ved en enkelt fejl.

Der findes mange alternativer til at føre kassekladde i Excel og det bedste alternativet til kassekladde i Excel er selvfølgelig regnskabsprogrammer.

Dette er digitale bogføringsprogrammer som kan sende fakturaer og andre hjælpesomme funktioner samlet i ét værktøj. Regnskabsprogrammer kommer i mange størrelser og former, de findes i Danmark flere regnskabsprogrammer som er 100% gratis.

Komplette regnskabsprogrammer kan hjælpe dig med alt indenfor regnskab, hvad end du er er en lille, mellemstor eller større virksomhed, så findes der et regnskabsprogram som er udviklet til dette.

De fleste virksomheder i Danmark er gået væk fra at føre regnskab og kassekladde i Excel og lignende og bruger nu i dag, de såkaldte regnskabsprogrammer på nettet, som eksempelvis Dinero eller Visma.