by Steffen Fonvig

Share

by Steffen Fonvig

Share

Sådan laver du et CV, der virker

Når du søger job, så går meget af tiden med at skrive ansøgninger og finpudse CV’et. Det er også rigtig vigtigt, og det ene er ikke vigtigere end det andet. Men – og det er et stort men – de fleste arbejdsgivere læser altså dit CV først. Så hvis du vil være sikker på, at de går videre til din ansøgning, skal dit CV være skarpt, indbydende og overskueligt.

Derudover skal du også have et CV, der ser flot ud. Ikke at det skal være et grafisk mesterværk, men det skal give præcis det indtryk af dig, som du ønsker. Og det er som regel noget i retning af at være professionel og struktureret.

For at hjælpe dig selv og din jobsøgning bedst muligt, giver det derfor mening, at du finder den helt rette CV-skabelon, som du kan finpudse og gøre til din helt egen. Det får du hjælp til herunder.

Sådan laver du et CV, der virker

Hvordan skal et CV sættes sammen?

Når snakken falder på at lave et godt CV, så taler man typisk om to muligheder: Enten kan du lave et kompetence-CV, eller også kan du lave en kronologisk CV. Sådan er forståelsen i hvert fald hos mange.

Et kompetence-CV lister alle dine vigtigste kompetencer. Her vælger man som regel de kompetencer, der passer bedst til jobbet. De bliver så fremhævet, så man kan vise over for arbejdsgiveren, at man er i stand til at bidrage i den pågældende rolle.

Et kronologisk CV er en liste over dine erfaringer – jobs, uddannelser, kurser etc. – som du lister i, ja, kronologisk rækkefølge. Det er nok den type CV, de fleste kender.

Men hvad færre kender og gør, det er at kombinere de to. For der er ingen grund til at vælge den ene eller anden form for CV. Start hellere dit CV med at fremhæve dine kompetencer som et klassisk kompetence-CV. Dernæst bør du liste dine erfaringer i kronologisk rækkefølge.

På den måde ender du altså med et CV, der kan begge dele og dermed giver arbejdsgiveren mest mulig og mest relevant information om dig.

Hvordan finder jeg en flot CV-skabelon?

Nu har du en ramme for indholdet i dit CV. Du skal finde dine kompetencer, og du skal liste dine erfaringer. Men det skal gøre på en måde, så det fremstår både enkelt og professionelt. Hertil skal du bruge en CV-skabelon.

Og du behøver hverken være grafiker eller synderligt kreativ for at ende med et CV, udstråler alt det rigtige. Der er nemlig masser af CV-skabeloner at hente på nettet og i velkendte programmer.

Vidste du, at du kan finde tonsvis af brugbare CV-skabeloner i Word? Eller at du bare skal søge efter Canva, og så bliver du præsenteret for masser af gratis og billige CV-skabeloner?

Du skal bare sørge for, at den skabelon, du vælger, kan det, jeg har nævnt her i. Der skal være plads til dine erfaring, dine kompetencer og også meget gerne et billede. Derfra er det bare at fylde den ud, og så er dit CV klar til at blive sendt til din kommende arbejdsgiver.

Og du kan gøre det med visheden om, at dit CV kan alt det, det skal kunne.

STAY IN THE LOOP

Subscribe to our free newsletter.

Don’t have an account yet? Get started with a 12-day free trial

Related Posts

  • Kryptovalutamarkedet kan være et af de mest lønsomme investeringsmarkeder at investere i hvis man investerer på det rette tidspunkt og sælger igen før markedet synker, modsat kan det også være et sted hvor du hurtigt kan miste 90-99% af det investerede beløb, med andre ord, kryptovaluta er ikke for alle. Er du i tvivl om […]

  • Der er ingen tvivl om, at massage er utroligt godt for både krop og sjæl. Det har så mange fordele at få massage jævnligt, og hvis du endnu ikke har gjort det til en vane for dig selv at få massage, er det måske nu, du skal lave om på det. At få massage kan […]

  • Virksomhedsregnskab, budgetter og bogføring er ikke det sjoveste, men noget man som selvstændig bare må leve med, læs her hvordan du enklest kommer i mål. Jeg har drevet virksomhed i mange år, faktisk helt siden 2013 hvor jeg åbnede min første hjemmeside og virksomheden Fonvig Group som jeg driver den dag i dag. Første gang […]

  • Forsikringer er noget vi alle må slide med i løbet af livet, hvad end det er til hus, fritid eller bil, men hvordan undgår man at betale for meget? Få svaret her! Med små 30 år på bagen og tidligere bil-, og husejer, så er forsikringer bestemt noget jeg kender til. Forsikringer er dyre og […]