Den komplette guide til domæne
Et domæne er lige så essentielt som et webhotel når du skal lave din egen hjemmeside eller få andre til det.
Bliv klogere på hvad et domæne er
Hvad er et domæne?
Et domæne er
Et domæne er et navn som du registrerer hos en domæneudbyder, i Danmark findes der bare én og det er DK-hostmaster som administrerer alle danske (.dk) domæner i hele verden. Det samme gør sig gældende i Norge. Modsat så er engelske (.com) og andre domæner ikke bundet af dette og kan registreres hos flere forskellige domæneudbydere.
Et webhotel er digital (online) lagerplads på en server, hvor du kan gemme filer, som ved hjælp af kode bliver til det du kender en hjemmeside som.
Forskellen på et domæne og webhotel er da, at dit domæne peger på dit webhotel hvor din hjemmeside ligger og dermed bliver din hjemmeside vist når nogen indtaster domænet i deres browser.
Her kan du købe danske og udenlandske domæner
Hvem sælger domæner?
Som tidligere nævnt, så afhænger det af hvilken endelse du skal have på dit domæne, for hvem som sælger dem.
Dette er fordi
Et dansk (.dk) domæne koster 60 kr. i årsafgift. Alle andre domæner har
Der findes to måder at købe domæne på
- Danske domæner direkte hos DK-hostmaster
Her kan du købe norske domæner
Hvordan køber man norsk (.no) domæne?
Norske domæner med endelsen .no er administreret af staten og selskabet NorId, på nøjagtig samme måde som vi gør i Danmark, hvor staten ejer selskabet DK-hostmaster som står for administrationen og ophold af alle danske .dk-domæner.
Der er dog nogle restriktioner i forhold til dem som ønsker at købe et .no-domæne, NORID
Et dansk (.dk) domæne koster 60 kr. i årsafgift. Alle andre domæner har
Der findes to måder at købe domæne på
- Danske domæner direkte hos DK-hostmaster
Sådan finder du ejeren af et domæne
Hvem ejer domæne?
Har du faldt over en hjemmeside eller et domæne som du ønsker at vide hvem som ejer, så findes der flere forskellige måder at finde domæne-ejer på. I Danmark har vi et
Telenor og Telia er blevet slået sammen og er nu Telenor Group. Sammen har de to selskaber en række datterselskaber, altså mobilselskaber som ejes af de to (nu et) selskab(er). Disse selskaber inklusiv Telenor og Telia selv benytter selvsagt Telenor’s netværk. Mobilselskaberne som bruger Telenor’s netværk er:
- CBB
- Duka tale
- Greentel
- OK mobil
- TDC
- Telia
TDC ejer en række forskellige mobilselskaber, alle disse benytter derfor også TDC’s mobile netværk. De selskaber som ejes af TDC og benytter deres netværk er:
- eesy
- Yousee
- TDC
- Telmore
I Danmark har man hovedsagligt 3 mobilselskaber som dækker over alle de forskellige mobilselskaber i Danmark. Hovedselskaberne er 3 mobil, Telia/Telenor og TDC. Disse mobilselskaber ejer alle de andre mobilselskaber som du kender.