Sådan laver du en blog i WordPress på dit eget domæne

[Opdateret 08-09-2020]

Har du en blogger i maven eller drømmer du om at leve af at blogge, så er guide her til dig. Her lære hvordan du laver din egen blog på den rigtige måde.

Det er ikke 100% gratis at lave sin egen blog, men det koster heller ikke mange penge og du er langt bedre stillet med en hjemmeside du selv har lavet og har 100% kontrol over. Dette kan også være særdeles fordelagtigt for dig som er influencer og vil tjene penge på online.

Der findes selvfølgelig måder at lave en gratis hjemmeside med dette er ikke målet her, da vi ønsker at lave vores egen blog på eget domæne og dermed skal der tilkøbes hosting og domæne som ikke er gratis.

Det er en stor fordel at lave sin egen blog på sit eget domæne, da du dermed ejer hjemmesiden selv og har 100% kontrol over hvad der skal være på denne og hvordan den skal se ud. Du får helt frie hænder til design og funktionalitet og hvis du en dag ønsker at tjene penge på din blog vil du stå stærkere med din egen hjemmeside da du enklere kan anskaffe trafik fra søgemaskinen Google og dermed tjene endnu flere penge end hvis du havde din blog hos et af de mange blog netværk.

Jeg har lavet en simpel guide til hvordan du kan lave din egen blog som består af 5 enkle trin. Guiden er opsat med følgende punkter:

 1. Find på et navn og få det registreret
 2. Installer WordPress med 1 klik
 3. Få sikker forbindelse på din blog
 4. Find og installer et WordPress tema på din blog
 5. Installer WordPress plugins der forbedre din blog

Guiden er enkel og let at forstå og jeg følger dig trin for trin hele vejen så du til slut står med en helt ny blog på dit eget domæne som du ejer og kan designe lige som det passer dig.

Sådan kan du lave din egen blog som du har 100% kontrol over

Hvad er en blog?

Før du kan lave din egen blog, er det vigtigt at forstå hvad en blog er.

En blog er en samling af artikler eller indlæg som ofte indeholder forskellige typer guides, anmeldelser eller oplevelser i hverdagen.

I denne artikel og guide kan du også finde svar på:

 • Hvordan laver man en blog i WordPress?
 • Hvad koster det at lave en blog i WordPress?
 • Hvor kan man købe domæne og webhotel til sin blog?
 • Hvorfor vælge WordPress til sin blog?

Alt dette og meget mere, så læs videre og bliv klogere på hvordan du laver din egen blog i WordPress på dit eget domæne.

Blog på den forkerte måde

Der er mange danske og udenlandske bloggere der i sin tid har oprettet sin blog hos et blog netværk, men med deres stigende succes har de alle skiftet over til en anden platform, som eksempelvis WordPress som denne guide tager udgangspunkt i.

Du kan sagtens lave din egen blog hos et blog netværk eller service som:

Men jeg anbefaler ikke at du gør dette, men du i stedet laver din egen blog på dit eget domæne med eksempelvis WordPress som jeg har lavet en guide for længere nede i denne artikel.

Dette skyldes at der er mange ulemper ved at vælge et blog netværk fremfor selv at lave og hoste sin hjemmeside.

Har du tidligere blogget på en blog netværk og ønsker nu at lave din egen blog, så er denne guide perfekt for dig fordi, de fleste blog netværk benytter faktisk WordPress som CMS når de opretter en blog til en ny bruger. Det vil sige du har højst sandsynlig allerede prøvet kræfter med WordPress før og du vil derfor let kunne komme i gang med min guide og lave din egen blog.

Blog på den rigtige måde

Hvorvidt der er en rigtig og forkert måde at lave en blog på er op for diskussion, men hvis du spørger mig er der kun én måde at lave en blog på og det er ved at lave den selv på sit eget domæne.

Det er de færreste ting i livet hvis skæbne du vil lade op til andre mennesker, så hvorfor skulle du lade andre bestemme over dit indhold og din blog som du kommer til eller har brugt meget tid på.

Hvis du anvender en service eller et blog netværk er du ikke sikker på at disse pludselig lukker ned eller bliver hacket og du kan stå med en slettet eller tom blog uden nogen forsikring for at få indholdet og bloggen tilbage.

Få forståelse for WordPress

Inden vi hopper videre til guiden hvor du kan lære at lave din egen blog, så er det en fordel at du får forståelse for WordPress og hvad dette er. Dette kan du gøre helt gratis. Du kan også købe et udvidet kursus i WordPress så du kan få dybdegående kendskab til WordPress, hvilket kan være fordelagtigt hvis du vil lave en helt unik blog som ikke mange andre har.

og

Du finder også mange andre spænende kurser som kan være gode at have gennemgået, før du begynder at lave din egen blog. Men guiden skulle være enkel og let at forstå, så du kan komme i gang uden at gennemgå ovenstående kurser, det er blot en fordel hvis du er helt grøn på området.

Trin for trin guide: lav din egen blog

Lad os komme i gang med guiden til hvordan du kan få en blog på dit eget domæne ved hjælp af WordPress. Jeg har opbygget guiden i en trin-for-trin version, hvor vi sammen kan tag et skridt af gangen, indtil du står med en færdigoprettet ny blog.

Min guide tager udgangspunkt i at du vælger Simply som din hostingudbyder og du køber WordPress temaet Avada og benytter til opsætning af din nye WordPress hjemmeside. På denne måde kan du følge min guide 100% og stå med et fantastisk resultat.

Følger du guiden vil den til slut give dig en sikker hjemmeside og blog med HTTPS-protokol igennem SSL-certifikat som er juridisk lovlig og klar til besøgende og dine læsere.

1. Find på et navn og få det registreret

Det første du skal gøre er at finde på et navn til din blog. Dette navn vil være den URL-adresse som vises og skal søges på for at dine besøgende kan finde frem til netop din blog. På min hjemmeside her er navnet mit eget, hvilket i mange tilfælde for bloggere kan være fordelagtigt, da det for de fleste er enkelt og let at huske.

Når du har fundet på et navn til din blog, skal du have det registreret. Dette gør man som oftest hos DK-hostmaster som udbyder alle danske domæner, men der findes en smartere måde at gøre dette på som spare dig for tid og energi.

Hvis du går til én af de mange hostingudbydere som du alligevel skal have fat i, for at få lagerplads på nettet til din online blog, så kan du købe lagerplads (webhotel) samtidig med at du registrerer dit domæne. Du kan samtidig tjekke om dit domænenavn er ledigt, det er ikke alle domæner som er ledige, da der findes mange andre hjemmesider. Jeg vil anbefale dig at bruge den samme hostingudbyder som jeg bruger på alle mine hjemmesider, nemlig Simply (tidligere unoeuro).

2. Installer WordPress med 1 klik

Når du vælger at registrerer dit domæne og hoster din hjemmeside hos Simply så får du samtidig mulighed for at installerer WordPress med 1 klik. Dette kalder de “1-Click installation” og har bestemt gjort det nemmere for nye WordPress-brugere at lave din egen blog og hjemmeside. Du slipper nemlig for manuelt at måtte downloade og upload WordPress-installationen til dit webhotel.

Det er super enkelt at installerer WordPress hos Simply, alt du skal gøre er:

 • Log ind på dit kontrolpanel på Simply
 • Tryk på 1-Click i menuen til venstre
 • Vælg WordPress
 • Udfyld felterne*

*Du skal udfylde de loginoplysninger som du ønsker til din hjemmeside, så du kan lave blogindlæg og rette din hjemmesides design i backend. Følgende felter skal udfyldes:

 1. Administrator’s login (Dit navn eller alias du bruger som blogger)
 2. Password (skriv et sikkert password som du kan huske)
 3. Administrator’s email (din private- eller firma email-adresse)
 4. Site name (navnet på din blog – kan ændres senere)
 5. Interface language (vælg dansk)
 6. Tryk “Installer WordPress nu”

Du kan se på billedet herunder hvordan det gerne skulle se ud:

Sådan skal du udfylde felterne for at installer wordpress med 1-click installation

3. Få sikker forbindelse på din blog

En anden ting der er fantastisk ved at vælge Simply er at du får et gratis SSL-certifikat. Dette siger dig sikkert ikke så meget, men det er noget som gør at forbindelsen mellem din hjemmeside og dine besøgende er krypteret og dermed sikret bedre imod hackere og andre der følger med på nettet.

Med et SSL-certifikat får du det man kalder HTTPS-protokol, hvor imod en hjemmeside uden et SSL-certifikat blot kører HTTP-protokol.

Er din hjemmeside ikke sikret med et SSL-certikat og har en sikker forbindelse kan du risikere at dine besøgende får dette på skærmen når de besøger din blog:

Din forbindelse er ikke privat Brugere med ondsindede hensigter kan forsøge at stjæle dine oplysninger

Hvis dine besøgende får dette billede på skærmen når de besøger din blog, så kan du være næsten sikker på at de lukker browseren eller går væk med det samme. Derfor er det super vigtigt at du har en sikker forbindelse med HTTPS-protokol ved hjælp af et aktivt SSL-certifikat.

For at få en sikker forbindelse skal du blot følge mine 2-trin også er din blog sikret og du undgår at miste din trafik som følge af manglende sikker forbindelse.

Trin 1: Sådan får du SSL-certifikat aktiveret:

 • Log ind på dit kontrolpanel på Simply
 • Tryk på Website i menuen til venstre
 • Under Web service trykker du på “HTTPS beskyttelse”
 • Find og vælg “Let’s Encrypt DV-certifikat” og tryk på “Sæt”

Du kan se på billedet herunder hvordan det burde se ud når du har fulgt de 5-trin til aktivering af SSL-certifikatet:

Sådan skal det se ud i Simply når du har aktiveret deres SSL-certifikat og du kan gå videre til at installerer et plugin der aktivere det på din hjemmeside

Nu er SSL-certifikatet aktiveret hos Simply og du skal blog installer et WordPress-plugin der aktiverer dette på din hjemmeside.

Trin 2: Aktiver SSL på din blog:

 1. Log på din hjemmeside på www.ditdomæne.dk/wp-admin/
 2. Find og tryk på “Plugins” og vælg “Tilføj nyt” i menuen til venstre
 3. Søg efter “Really Simple SSL” og tryk “Installér nu”
 4. Når det er installeret trykker du “Aktiver”
 5. Følg guiden der kommer frem

Og nu er du sikret med et SSL-certifikat og kører udelukkende HTTPS-protokol, hvilket betyder at dine besøgende ikke vil afvige fra din hjemmeside som følge af beskeden fra deres browser om at forbindelsen ikke er sikker.

Du kan se på billedet herunder hvordan det burde se ud i din browser:

Sådan skal det se ud når du har søgt efter "Really Simple SSL" under plugins i din wordpress backend

4. Find og installer et WordPress tema på din blog

Nu hvor din blog er blevet sikret med et SSL-certifikat og du har en krypteret og sikker forbindelse, skal vi i gang med at designe din hjemmeside, hvilket er en del sjovere end det tekniske vi gik igennem.

For at designe din hjemmeside hurtigst og enklest, så benytter vi et WordPress tema som er en hjemmeside skabelon.

Et WordPress tema er et færdigprogrammeret og designet layout til din hjemmeside og blog. De fleste der laver sin egen blog i WordPress benytter sig af ét af de mange gratis temaer i WordPress som du finder på nettet og når du er logget ind på din WordPress hjemmeside i backend.

På alle mine hjemmesider bruger jeg WordPress temaet Avada fordi det er enkelt og let at finde ud af, da de har udviklet en udvidet menu i backend hvor du kan ændre alle indstillinger på siden hvilket spare store mængder tid når man skal lave sin blog eller hjemmeside. Du kan læse mere og købe WordPress temaet Avada ved at trykke på billedet herunder.

Her kan du købe et WordPress tema til din blog så du får et flot og lækkert design

Der er to måder at installer et WordPress tema på og det afhænger af om du vælger ét af de mange gratis temaer der er inde i WordPress i backend på din hjemmeside eller om du vælger at købe et WordPress tema som eksempelvis Avada. Jeg viser dig hvordan du installer både et gratis og et betalt WordPress tema på din blog herunder.

Installer et gratis WordPress tema:

For at installerer et gratis WordPress tema på din blog skal du blot logge ind på din hjemmeside

 1. Log ind på din hjemmeside www.ditdomæne.dk/wp-admin/
 2. Hold musen over “Udseende” og vælg “Temaer”
 3. Tryk på “Tilføj nyt” øverst på siden
 4. Find et tema og tryk “Installer”

Når du er ved pkt. 3 og har alle temaerne fremme, kan du i stedet for at trykke installer også vælge at få dem forhåndsvist. På denne måde kan du se hvordan designet og layoutet ser ud og du kan træffe den rette beslutning udfra hvordan temaet ser ud og om du syntes det passer til din nye blog.

Installer et betalt WordPress tema:

Alle betalte WordPress temaer finder du på nettet, du finder dog det største samlet udvalg af WordPress temaer hos Themeforest. Her kan du finde tusenvis af WordPress temaer til din blog og hjemmeside. Når du har fundet et tema og købt dette på Themeforest, skal du download WordPress-installations filerne og uploade dem til din hjemmeside.

Når du har downloadet filerne i .zip-format, skal have disse uploadet til din hjemmeside samme sted som du installer gratis WordPress temaer. Som du kan se på billedet foroven, er der en knap øverst til venstre hvor du kan “upload tema” – Tryk på denne og find herefter dit WordPress tema i .zip-format og tryk upload.

Når du har uploadet filerne, vil temaet fremgå under temaer og du skal blot trykke aktiver og du har nu installeret dit WordPress tema.

5. Installer WordPress plugins der forbedre din blog

WordPress plugins er på mange måder det samme som et WordPress tema, men har ofte ét enkelt eller få formål. Et WordPress plugin kan som vi tidligere har benyttet os af, hjulpet med at aktiverer en sikkerhedsfunktion som et SSL-certifikat og dermed sikre forbindelsen på din blog og hjemmeside.

Nyttige plugins til din blog:

Alle disse plugins er 100% gratis og du finder dem samme sted som du fandt og installerede Really Simple SSL-pluginnet. Du skal blot søge efter navnet på pluginnet, installer og aktiver også følge pluginnets opsætning som automatisk starter når du har aktiveret det.

Dette plugin skaber en lang række funktionaliteter som gør din hjemmeside med synlighed på Google og er særdeles godt for dig der arbejder med SEO i WordPress.

Dette plugin kan oversætte de tekster og det indhold på din hjemmeside som er på engelsk som du ikke kan ændre selv. Du går ind på dit tema, plugin eller i WordPress og vælger hvad du vil ændre ved at søge efter den sætning eller det ord som du har fundet på hjemmesiden som står på engelsk og blot skriver det du vil have det oversat til.

Plugins kan dog meget mere end dette og der findes tusenvis af forskellige WordPress plugins derude som alle kan noget helt unikt. Det kan dog også være farligt for din hjemmesides sikkerhed at installere alverdens plugins og jeg har derfor samlet nogle gode råd, så du undgår at blive hacket som følge af dine plugins på bloggen.

Gode råd til valg af plugins:

Det er ikke alle plugins du burde installerer på din hjemmeside og der er en række ting du skal se efter før du installere et plugin på din hjemmeside. Det er vigtigt at du ser på ting som:

 • Hvornår det sidst er opdateret

Et plugin som ikke er blevet opdateret i lang tid, vil højst sandsynlig heller ikke blive opdateret fremover, dette betyder at udviklerne har opgivet pluginnet og det vil med tiden være sårbart overfor hackere og du burde derfor ikke installerer plugins der ikke er blevet opdateret fornyligt.

 • Anmeldelser fra andre

Præcis som så mange andre ting, hvad end du skal købe noget på nettet eller anvende en service fra et firma, så er anmeldelser en god måde at se på om pluginnet virker og brugerne af dette er tilfredse. Så gå i dybden med anmeldeserne og se på deres stjernevurdering om andre har anmeldt det som et godt plugin.

Ofte stillede spørgsmål

[fusion_faq filters=”no” featured_image=”” cats_slug=”lav-din-egen-blog” exclude_cats=”” orderby=”date” order=”DESC” type=”” boxed_mode=”” border_size=”” border_color=”” background_color=”” hover_color=”” divider_line=”” title_font_size=”” icon_size=”” icon_color=”” icon_boxed_mode=”” icon_box_color=”” icon_alignment=”” toggle_hover_accent_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

Kilder

Denne artikel er skrevet med hjælp fra nedenstående hjemmesider og kilder.

Join to newsletter.

Curabitur ac leo nunc vestibulum.

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Continue Reading

Get a personal consultation.

Call us today at (555) 802-1234

Request a Quote

Aliquam dictum amet blandit efficitur.