Hvad er Chakra?

Chakraer er livets energier og centre som gør os mennesker til det vi er, læs her hvad chakra er og betyder. Chakraer er energicentre. Selvom de fleste har hørt om syv chakraer, så […]

Chakra

Chakraer er livets energier og centre som gør os mennesker til det vi er, læs her hvad chakra er og betyder.

Chakraer er energicentre. Selvom de fleste har hørt om syv chakraer, så er der faktisk 114 i mennesket.

Den menneskelige krop er en kompleks energiform; i tillæg til de 114 chakraer, har den også 72.000 “nadis” eller “nadier” som er energikanaler. Når nadierne mødes på forskellige punkter i krop, danner de en trekant. Vi kalder denne trekant et chakra, hvilket betyder “hjul”.

Vi kalder det et hjul, fordi det symboliserer vækst, dynamik og bevægelse, så endda selvom det faktisk er en trekant, kalder vi det et chakra. Nogle af disse centre er meget kraftige, mens andre ikke er lige så stærke. På forskellige niveauer er disse energicentre producere forskellige kvaliteter i et menneskes liv.

Ida, Pingala and Sushumna: De tre grundlæggende nadier (energibaner)

Inde i rygsøjlen, hvis du kender dens fysiske konstruktion, vil du vide, at der er to huller på hver side af rygsøjlen, som er som ledningsrør for alle nerverne at passere. Dette er Ida og Pingala, venstre og højre kanaler.

I Pranamayakosha eller energilegemet er der 72.000 nadier. De 72.000 nadi’er udspringer af tre grundlæggende nadier – den venstre, den højre og den centrale – Ida, Pingala og Sushumna. Ordet “nadi” betyder ikke nerve. Nadis er veje eller kanaler for prana i systemet. Disse 72.000 nadier har ikke en fysisk manifestation. I den forstand, hvis du skærer kroppen og kigger ind, finder du dem ikke. Men efterhånden som du bliver mere opmærksom, vil du bemærke, at energien ikke bevæger sig tilfældigt, den bevæger sig i etablerede veje. Der er 72.000 forskellige måder, hvorpå energien eller pranaen bevæger sig.

Ida og Pingala repræsenterer den grundlæggende dualitet i tilværelsen. Det er denne dualitet, som vi traditionelt personificerer som Shiva og Shakti. Eller du kan simpelthen kalde det maskulint og feminint, eller det kan være det logiske og det intuitive aspekt af dig. Det er baseret på dette, at livet skabes. Uden disse to dualiteter ville livet ikke eksistere, som det gør lige nu. I begyndelsen er alting primordialt, der er ingen dualitet. Men når først skabelsen sker, er der dualitet.

De 7 chakraer

Når man hører ordet chakra, hører man også ofte om tallet 7. Man siger der er 7 chakraer, men faktisk er der er 114, hvoraf 2 af disse er udenfor den menneskelige krop og de 4 af dem er utilgængelige for os men sker som en konsekvens af aktivering af de resterende 108.

Af de 108 chakras er de 7 chakraer vi ofte hører om

 

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Chakra?2021-12-29T10:58:34+00:00

Chakraer er energicentre. Selvom de fleste har hørt om syv chakraer, er der faktisk 114 i legeme. Den menneskelige krop er en kompleks energiform; i Ud over de 114 chakraer har den også 72.000 “nadis”, eller energikanaler, langs hvilke vital energi eller “prana” flytter sig. Når nadierne mødes på forskellige punkter i krop, danner de en trekant. Vi kalder denne trekant et chakra, hvilket betyder “hjul”. Vi kalder det et hjul, fordi det symboliserer vækst, dynamik og bevægelse, så endda selvom det faktisk er en trekant, kalder vi det et chakra. Nogle af disse centre er meget magtfulde, mens andre ikke er det lige så stærk. På forskellige niveauer er disse energicentre producere forskellige kvaliteter i et menneske.

Hvad er Sahasrar Chakra?2021-12-29T10:56:33+00:00

Sahasrar, det 7. chakra, er ikke et fysisk rum. Du kan ikke blive der for længe. Hvis du gør det, kan du ikke holde fast i kroppen. Når dine energier er i Sahasrar, vil du simpelthen svæve rundt i ekstase. I den tilstand kan du ikke være funktionel med hensyn til menneskelig aktivitet

Go to Top