Få indblik i Google Search Console og hvad det kan gøre for din WordPress hjemmeside

HjemFå indblik i Google Search Console og hvad det kan gøre for din WordPress hjemmeside

Få indblik i Google Search Console og hvad det kan gøre for din WordPress hjemmeside

Google Search Console er uden tvivl det vigtigste SEO værktøj for enhver webmaster eller hjemmesidejer. Værktøjet giver dig fuld oversigt, indblik og ikke mindst fejl og løsningsforslag, så du kan erobe søgeresultatet på Google.

Dansk google search console guide

Introduktion…

Arbejder du med SEO (søgemaskineoptimering) eller skal du til at i gang, så er trin #1 i denne process at opsætte Google Search Console med din hjemmeside. Search Console er tidligere kendt som Google Webmasters Tool, men har ligesom mange andre Google-værktøjer skiftet navn som de har blevet udviklet og forbedret.

SEO værktøjet er i rivende udvikling, men findes desværre ikke som App (endnu). Der tilføjes næsten på månedlig basis nye funktioner eller laves ændringer i Google-værktøjet Searc Console som alle har til formål at hjælpe dig med at få bedre placering i Google søgeresultat og dermed få mere organisk trafik på din hjemmeside.

Google Search Console dækker over mange behov indenfor SEO og er en essentiel del af teknisk SEO, da der er her du indsender dine XML sitemaps, URL-adresser til indeksering og ikke mindst finder indekseringsfejl som du burde udbedre for at få mere organisk trafik.

Med Google Search Console får du indsigt i:

 • Målgruppe – Hvem besøger din hjemmeside? D
 • Adfærd – Hvad gør folk, når de er på din hjemmeside? D
 • Anskaffelse – Hvordan finder folk din hjemmeside? V

Og meget mere.

Search Console-værktøjer og -rapporter kan hjælpe dig med at måle søgetrafikken på dit website, måle effektiviteten af websitet, løse problemer og fremhæve websitet i Googles søgeresultater.

Google Search

Nyt dansk SEO vørktøj der samler alle funktioner i ét værktøj og gør SEO nemt og overskueligt.

Hvad er Google Search Console?

Google Search Console er et gratis værktøj fra søgemaskinen Google som er ét blandt mange værktøjer som Google Marketingplatform står bag.

Google hjælper webmasters med meget end bare at indsamle data fra de besøgende på din hjemmeside. De har faktisk udviklet en masse gratis værktøjer som kan hjælpe dig med at forbedre din hjemmeside og ikke mindst øge trafikken på denne. Nogle eksempler på andre værktæjer som er nyttige er:

Google Analytics har altid og vil altid være 100% gratis. Det eneste du skal have for at benytte Google Analytics er en Google konto og en hjemmeside eller andet du ønsker at indsamle data på, som eksempelvis en mobil-app.

Google Analytics konto:

På samme måde som når du skal opsætte en Google Analytics, så må du have en Google konto når du skal benytte SEO-værktøjet Google Search Console. En Google konto er 100% gratis og du får som sagt adgang til meget mere end bare Search Console med en konto hos Google.

Google Analytics login:

For at logge ind på Google Search Console skal du være logget ind på din Google konto og besøge hjemmesiden til Search Console.

Hvad du kan bruge Search Console til

Google Search Console er et imponerende SEO værktøj udviklet af verdens førende søgemaskine, men hvad kan man egenligt bruge Search Console til?

Med Google Search Console kan du næsten alt du behøver for at få din hjemmeside #1 på Google, det er dog de færreste der udelukkende benytter Google Search console og ikke andet.

Mange har et sekundært SEO værktøj, som eksempelvis Morningscore eller Ahrefs for at få tilgang til mere dybdegående data om eksempelvis søgeord og backlink research, men dette kommer vi til.

Hvad du kan bruge Google Search Console til:

 • Optimer dit indhold med Søgeanalyse
 • Få dit indhold vist på Google
 • Få notifikationer om problemer med dit website, og løs dem
 • Få indblik i, hvordan Google Søgning ser dine sider

Sådan optimerer og forbedrer du dit website:

 • AMP Overvåg, test og spor dine AMP-sider ved hjælp af Search Console-værktøjer og -rapporter. Flere oplysninger
 • Mobilanvendelighed Du kan teste og forbedre mobilvenligheden af dit website ved hjælp af tilpassede rapporter. Flere oplysninger
 • Udvidede resultater Dine opskrifter, jobs eller andre strukturerede data kan vises som udvidede resultater i Google Søgning. Du kan overvåge og forbedre dem ved hjælp af Search Console-rapporter. Flere oplysninger

Og meget mere…

Google Search Console og alle andre værktøjer fra Google som eksempelvis Google Analytics er i konstant udvikling og innovation, hvilket betyder at der ofte kommer nye funktioner, rapporter og muligheder.

Seneste har Google Search Console fået tilføjet removals rapport som giver din indsigt i sider på dit domæne som er blevet fjernet fra Google indekset. Du kan også nu selv indsende anmodning om midlertidig fjernelse fra søgemaskinen Google og få overblik over alle dine sider.

Om Google Search Console

Hvad er Google Search Console?2020-06-14T11:01:50+01:00

Google Search Console er et gratis værktøj fra Google der kan anvendes til at optimerer og fejlfinde på sin hjemmeside eller applikation i søgeresultatet på Google. Værktøjet er forbindelsesleddet mellem et websted eller en applikation og søgemaskinen Google.

WordPress guide til Google Search Console

Search Console

1. Vælg ejendomstype

Først skal du vælge én af de to ejendomstyper, Domæne eller webadressepræfiks

Når du skal registrerer en ejendom (hjemmeside) skal du vælge én af to ejendomstyper

Domæne (ny)

 • Alle webadresser i alle underdomæner (m., www. …)
 • Alle webadresser med https eller http
 • Kræver DNS-bekræftelse

eller

Webadressepræfiks

 • Kun webadresser under en angivet adresse
 • Kun webadresser under en angivet protokol
 • Tillad flere bekræftelsesmetoder
Bekræft ejerskap af ejendom i google search console

Sådan bekræfter du ved hjælp af en DNS-registrering:

Hent din TXT-registrering: Når du bliver bedt om at bekræfte din ejendom, skal du vælge domænebekræftelsesmetoden (eller oprette en domæneejendom). Du får nu en strengværdi, som du kan bruge i det næste trin. Føj TXT-registreringen til din domæneudbyder: Føj din TXT-registrering fra trin 1 til din domæneudbyders registreringer: Find G Suite-dokumentationen for din udbyder. Ignorer trin 1 i G Suite-dokumentationen (hent din unikke bekræftelsesregistrering): Du har allerede fået din TXT-registrering i trin 1 ovenfor. Følg trin 2 (log ind på din domænehost) Følg trin 3 (føj bekræftelsesregistreringen til din udbyders DNS-registreringer) Ignorer trin 4 i G Suite-dokumentationen (bekræftelsestrinnet). Det kommer bagefter. Bekræft din ejendom i Search Console: Åbn din ubekræftede ejendom i Search Console (eller skift til din ubekræftede ejendom ved hjælp af ejendomsvælgeren). Klik på Bekræft, når du bliver bedt om det. Forsøg, der lykkes, bør blive bekræftet med det samme. Hvis du får vist en fejl, kan du gå til listen med potentielle fejl nedenfor. Bemærk! Der kan gå lidt tid, før DNS-ændringer bekræftes. Hvis vi ikke finder din registrering med det samme, skal du vente en dag og derefter gentage trin 3.

Indsend dine sitemaps (sitemap.xml)

Der

Benytter du WordPress pluginnet Yoast SEO til søgemaskineoptimering på din WordPress hjemmeside, så vil du automatisk have følgende sitemaps, som du burde indsende.

Copy to Clipboard

sitemap.xml indeholder alle din indlæg eller “posts

Copy to Clipboard

sitemap_index.xml indeholder alle din indlæg eller “posts

Copy to Clipboard

page-sitemap.xml indeholder alle din sider eller “pages

Copy to Clipboard

post-sitemap.xml indeholder alle din indlæg eller “posts

Dette er de fire almene sitemaps som bliver genereret at WordPress pluginnet Yoast SEO.

Hvis du har installeret Woocommerce på din hjemmeside fordi du sælger vare eller driver en webshop, så vil du også have sitemaps der indeholder dine produkter.

Dette sitemap ser ud på følgende måde:

Copy to Clipboard

product-sitemap.xml indeholder alle din produkter eller “products

Dette giver Google indsigt i alle dine produkter og tilhørsforhold som kategorier, produkt-tags og andre informationer om dine produkter.

Det er vigtigt at indsende sine sitemaps i Google Search Console så søgemaskinen Google kan se strukturen på din hjemmesiden (URL-adresser).

2020-08-28T17:54:44+01:0025-08-20|Marketing, WordPress|
Go to Top