Ordet Namaskar betyder “Jeg bøjer mig for dig.” I den yogiske kultur er praksis med at bøje sig tillagt stor betydning og ses som et grundlæggende skridt mod ens åndelige vækst. Jeg bøjer […]

Hvad betyder namaskaram

Ordet Namaskar betyder “Jeg bøjer mig for dig.” I den yogiske kultur er praksis med at bøje sig tillagt stor betydning og ses som et grundlæggende skridt mod ens åndelige vækst.

Namaskar

Jeg bøjer mig for det guddommelige i dig – Namaskaram er en spirituel hilsen, hvor et individ bøjer sig for det andres spirituelle (åndelige) vækst.

Namaskaram er særdeles anerkendt og anvendt i den yogiske kultur, primært i Indien, hvor yoga stammer fra oprindeligt.

Hvad er namaskar?

Når du ser en person, uanset om det er på din arbejdsplads, på gaden, derhjemme eller andre steder, er menneskets intellekts natur sådan, at det øjeblik, det ser det, vil dømme – “Det er okay med den person, det er ikke okay i den person. Han er god, han er ikke god, han er smuk, han er grim” – alle mulige ting. Du behøver ikke engang at tænke alt dette bevidst. Disse vurderinger og domme sker på et øjeblik, og dine vurderinger kan være helt forkerte, fordi de alle kommer fra dine tidligere oplevelser i livet. De vil ikke tillade dig at opleve noget eller nogen, som de er lige nu, hvilket er meget vigtigt. Hvis du ønsker at arbejde effektivt inden for et hvilket som helst felt, hvis nogen kommer foran dig, er det vigtigst at være i stand til at forstå dem, som de er lige nu. Hvordan de var i går er lige meget. Hvordan de er i dette øjeblik er vigtigt. Så den første ting er, at du bøjer dig. Når du først bøjer dig, bliver dine sympatier og antipatier milde, ikke stærke, fordi du genkender kilden til skabelse i dem. Dette er intentionen bag at lave Namaskar.

Der er intet stykke skabelse uden skaberens hånd, der opererer i det. Skabelsens kilde opererer inden for hver celle og atom. Dette er grunden til, at i den yogiske kultur, hvis du ser op mod himlen, lærte kulturen dig at bøje dig. Hvis du ser ned på jorden, bøjer du dig. Hvis du ser en mand, en kvinde, et barn, en ko, et træ eller hvad som helst, så bøjer du dig. Og det er en konstant påmindelse om, at kilden til skabelsen også er i dig. Hvis du genkender dette, baner du vejen mod din ultimative natur, hver gang du laver Namaskar.

Videnskaben bag Namaskar

Der er et andet aspekt ved dette. Dine håndflader har mange nerveender – noget som lægevidenskaben også har opdaget i dag. Faktisk taler dine hænder mere end din tunge og din stemme. Der er en hel videnskab om mudras i yoga. Bare ved at holde din hånd på bestemte måder, kan du få hele dit system til at fungere på forskellige måder. I det øjeblik du lægger dine hænder sammen, udjævnes dine dualiteter, dine sympatier og antipatier, dine trang og aversioner. Der er en vis enhed i udtrykket af, hvem du er. Energierne fungerer som én.

Namaskar er ikke kun et kulturelt aspekt. Der er en videnskab bag. Hvis du laver din sadhana, hver gang du bringer dine håndflader sammen, er der et knitren af ​​energi – der sker et boom. På niveauet af din livsenergi er der en gave, eller du gør dig selv til et tilbud til den anden person. I det at give vil du gøre det andet væsen til et liv, der vil samarbejde med dig. Kun hvis du er i en tilstand af at give, vil tingene omkring dig fungere for dig. Sådan er det for ethvert liv. Kun hvis den får alt livs samarbejde omkring sig selv, formår den at trives.