Oprindeligt var asanas en siddende meditasjons holdning, men i dag er asanas er en række bestemte holdninger med kroppen som vi kender det fra hatha yoga. Hvad er asanas? En asana er en […]

Asanas

Oprindeligt var asanas en siddende meditasjons holdning, men i dag er asanas er en række bestemte holdninger med kroppen som vi kender det fra hatha yoga.

Hvad er asanas?

En asana er en kropsholdning. Der er utallige stillinger, din krop kan tage. Blandt disse er visse stillinger blevet identificeret som “yoga asanas” eller yogasanas. “Yoga” betyder det, der fører dig videre til en højere dimension eller højere opfattelse af livet. Så den slags kropsholdning, som fører dig til en højere mulighed, kaldes en “yogasana.”

Asanas og følelser

Du har måske bemærket, at for forskellige mentale og følelsesmæssige situationer, som du går igennem, har din krop naturligt en tendens til at indtage en bestemt kropsholdning. Hvis du er glad, sidder du én vej. Når du er ulykkelig, sidder du på en anden måde. Når du er fredelig, sidder du den ene vej, hvis du er vred, sidder du på en anden måde. Mange gange kan du se, hvad der sker med nogen ved blot at observere, hvordan de sidder, har du bemærket det? Baseret på dette er omvendt videnskaben om asanas – ved bevidst at få din krop ind i en bestemt kropsholdning, kan du også løfte din bevidsthed. Du kan ændre selve den måde, du føler, tænker, forstår og oplever livet ved at sidde på en bestemt måde.

Asanas og bevidsthed

Yogasanas er ikke øvelser. De er meget subtile processer til at manipulere din energi i en bestemt retning. Det skal gøres med en vis grad af bevidsthed. Der er forskellige niveauer af at lave asanas. Du kan praktisere asanas blot fysisk eller dybere, være opmærksom på åndedrættet, fornemmelser, genklang, være opmærksom på nadierne eller med passende mantraer. Du kan endda lave asanas uden at bevæge et lem. Det er også muligt.

Videnskaben om Asanas

Videnskaben om asanas er kendt som hatha yoga. “Ha” betyder sol, “ta” betyder måne. Yogaens første proces er at bringe balance mellem det maskuline og feminine i dig. Ellers vil der ikke være nogen skalering af bevidstheden. Det er derfor, Shiva er kendt som Ardhanarishvara – den ene halvdel af ham er en kvinde, den anden halvdel af ham er en mand. Han er en mand og selve legemliggørelsen af ​​manddommen. Samtidig er han også kvinde, for uden at bringe denne balance, uden at dyrke disse to dimensioner i os, er der ingen rækkevidde mod toppen, der er ikke tale om, at et menneske blomstrer til sin fulde mulighed. Derfor er den første dimension af yoga, som du praktiserer, hatha yoga. Det betyder, at solens og månens yoga bringer balance mellem det maskuline og det feminine. Det er det første skridt at tage.

De 84 Asanas som kan opnåes

Blandt Yogasanas er der 84 grundlæggende asanas, hvorigennem man kan hæve sin bevidsthed. Når vi siger 84 asanas, så tænk ikke på dem som bare 84 stillinger. Det er 84 systemer, 84 måder at opnå det på. Ud af dette, hvis du har beherskelse over selv en enkelt yogasana, kan alt, hvad der er værd at vide i eksistensen, vides.
Yogasanas – Skaber sundhed, glæde og lyksalighed.

Lige nu, når du prøver at lave hatha yoga, er den største barriere din krops begrænsninger. Faktisk, uanset hvad mennesker ønsker at gøre, er den største barriere deres krop og sind. Det, der skulle have været et trædesten, er blevet til en forhindring, simpelthen fordi de ikke har udforsket det synderligt. Efter en dyb og grundig udforskning af det menneskelige system, identificerede det yogiske system 84 asanas som yogasanas, 84 stillinger, hvorigennem du kan transformere din krop og dit sind til en fantastisk mulighed for dit ultimative velvære. De fleste andre spirituelle processer taler om at nedlægge kroppen, fordi kroppen er en hindring. Hvis du vil sidde og meditere, fortæller dine ben dig: “Jeg skal strække mig. Jeg er nødt til at gå.” Når vi om morgenen beder dig om at strække din krop, siger du: “Nej, jeg vil hvile.” Hvis du laver en asana, og vi beder dig om at strække, siger du, “Nej, jeg vil ikke strække.” Men hvis vi beder dig om at sidde ubevægelig, vil din krop strække sig. Ligeledes skal den spise, den skal sove, den skal afhjælpe sig selv – kroppen har brug for så mange ting. Tag ansvar for dit liv Kroppen er en konstant manifestation af forskellige niveauer af tvangsevne, afhængigt af den type information, der er gået ind i systemet. Den information, der er indprentet i dit fysiologiske system, er det, vi refererer til som den karmiske krop. Denne information bestemmer, hvor meget tvang du lider af, og hvor meget frihed du naturligt nyder i dig selv. I hatha yoga er vi ikke bekymrede over, hvem vores fædre og forfædre var, hvilken slags genetik og karmisk substans vi modtog fra dem, og hvad vi har indtaget i vores liv. Det er lige meget, hvad der er sket indtil dette øjeblik – vi har besluttet at tage ansvar for vores liv.

Dette er, hvad en yoga asana betyder – du tager ansvaret for dit liv. Du transformerer din krop og dit sind til en mulighed i dit liv.

I den indiske tradition, hvis du er en seriøs udøver af yoga, vil ingen astrolog ønsker at komme med en forudsigelse for dig, for selv han forstår, at du har taget ansvaret for dit liv. Dette er, hvad en yogasana betyder – du tager ansvaret for dit liv. Du transformerer din krop og dit sind til en mulighed i dit liv. Det er ved at blive en passage, ikke en blok. Processen med at transformere kroppen, ændre kroppens tekstur, ændre den grundlæggende information i kroppen, som får den til at gå i visse kompulsive mønstre, kræver en vis beslutsomhed, kraft og udholdenhed. Du er ikke villig til at give efter for kompulsivitetens cyklusser. Du går den vej, du vil.