Forside » Yoga » Hvad er hatha yoga?

Hvad er hatha yoga?

Hatha Yoga udspringer af en dyb forståelse af kroppens mekanik og bruger yoga øvelser og stillinger eller yogasanas for at sætte systemet i stand til at opretholde højere dimensioner af energi. Ved at […]

Hatha Yoga udspringer af en dyb forståelse af kroppens mekanik og bruger yoga øvelser og stillinger eller yogasanas for at sætte systemet i stand til at opretholde højere dimensioner af energi. Ved at […]

hatha yoga

Hatha Yoga udspringer af en dyb forståelse af kroppens mekanik og bruger yoga øvelser og stillinger eller yogasanas for at sætte systemet i stand til at opretholde højere dimensioner af energi. Ved at praktisere denne dybe videnskab, kan man ændre og forbedre den måde, de tænker, føler og oplever livet på. Hatha Yoga handler om at skabe en krop, der ikke er en hindring i dit liv. Kroppen bliver et springbræt i fremskridtet mod at blomstre ind i din ultimative mulighed.

Yogasanas er en sammensætning af “yoga” og ordet “asana” som bogstaveligt talt betyder “en kropsholdning“. Ud af de utallige asanas en krop kan antage, er 84 blevet identificeret som Yogasanas, hvorigennem man kan transformere krop og sind til en mulighed for ultimativt velvære.

Asanas og følelser

Du har måske bemærket, at for forskellige mentale og følelsesmæssige situationer, som du går igennem, har din krop naturligt en tendens til at indtage en bestemt kropsholdning. Hvis du er glad, sidder du én vej. Når du er ulykkelig, sidder du på en anden måde. Når du er fredelig, sidder du den ene vej, hvis du er vred, sidder du på en anden måde. Mange gange kan du se, hvad der sker med nogen ved blot at observere, hvordan de sidder, har du bemærket det? Baseret på dette er omvendt videnskaben om asanas – ved bevidst at få din krop ind i en bestemt kropsholdning, kan du også løfte din bevidsthed. Du kan ændre selve den måde, du føler, tænker, forstår og oplever livet ved at sidde på en bestemt måde.

Asanas og bevidsthed

Yogasanas er ikke øvelser. De er meget subtile processer til at manipulere din energi i en bestemt retning. Det skal gøres med en vis grad af bevidsthed. Der er forskellige niveauer af at lave asanas. Du kan praktisere asanas blot fysisk eller dybere, være opmærksom på åndedrættet, fornemmelser, genklang, være opmærksom på nadierne eller med passende mantraer. Du kan endda lave asanas uden at bevæge et lem. Det er også muligt.

Videnskaben om Asanas

Videnskaben om asanas er kendt som hatha yoga. “Ha” betyder sol, “ta” betyder måne. Yogaens første proces er at bringe balance mellem det maskuline og feminine i dig. Ellers vil der ikke være nogen skalering af bevidstheden. Det er derfor, Shiva er kendt som Ardhanarishvara – den ene halvdel af ham er en kvinde, den anden halvdel af ham er en mand. Han er en mand og selve legemliggørelsen af ​​manddommen. Samtidig er han også kvinde, for uden at bringe denne balance, uden at dyrke disse to dimensioner i os, er der ingen rækkevidde mod toppen, der er ikke tale om, at et menneske blomstrer til sin fulde mulighed. Derfor er den første dimension af yoga, som du praktiserer, hatha yoga. Det betyder, at solens og månens yoga bringer balance mellem det maskuline og det feminine. Det er det første skridt at tage.

Yogasanas – Skaber sundhed, glæde og lyksalighed

Lige nu, når du prøver at lave hatha yoga, er den største barriere din krops begrænsninger. Faktisk, uanset hvad mennesker ønsker at gøre, er den største barriere deres krop og sind. Det, der skulle have været et trædesten, er blevet til en forhindring, simpelthen fordi de ikke har udforsket det synderligt. Efter en dyb og grundig udforskning af det menneskelige system identificerede det yogiske system 84 asanas som yogasanas, 84 stillinger, hvorigennem du kan transformere din krop og dit sind til en fantastisk mulighed for dit ultimative velvære. De fleste andre spirituelle processer taler om at nedlægge kroppen, fordi kroppen er en hindring. Hvis du vil sidde og meditere, fortæller dine ben dig: “Jeg skal strække mig. Jeg er nødt til at gå.” Når vi om morgenen beder dig om at strække din krop, siger du: “Nej, jeg vil hvile.” Hvis du laver en asana, og vi beder dig om at strække, siger du, “Nej, jeg vil ikke strække.” Men hvis vi beder dig om at sidde ubevægelig, vil din krop strække sig. Ligeledes skal den spise, den skal sove, den skal afhjælpe sig selv – kroppen har brug for så mange ting. Tag ansvar for dit liv Kroppen er en konstant manifestation af forskellige niveauer af tvangsevne, afhængigt af den type information, der er gået ind i systemet. Den information, der er indprentet i dit fysiologiske system, er det, vi refererer til som den karmiske krop. Denne information bestemmer, hvor meget tvang du lider af, og hvor meget frihed du naturligt nyder i dig selv. I hatha yoga er vi ikke bekymrede over, hvem vores fædre og forfædre var, hvilken slags genetik og karmisk substans vi modtog fra dem, og hvad vi har indtaget i vores liv. Det er lige meget, hvad der er sket indtil dette øjeblik – vi har besluttet at tage ansvar for vores liv.

Dette er, hvad en yogasana betyder – du tager ansvaret for dit liv. Du transformerer din krop og dit sind til en mulighed i dit liv.

I den indiske tradition, hvis du er en seriøs udøver af yoga, vil ingen astrolog ønsker at komme med en forudsigelse for dig, for selv han forstår, at du har taget ansvaret for dit liv. Dette er, hvad en yogasana betyder – du tager ansvaret for dit liv. Du transformerer din krop og dit sind til en mulighed i dit liv. Det er ved at blive en passage, ikke en blok. Processen med at transformere kroppen, ændre kroppens tekstur, ændre den grundlæggende information i kroppen, som får den til at gå i visse kompulsive mønstre, kræver en vis beslutsomhed, kraft og udholdenhed. Du er ikke villig til at give efter for kompulsivitetens cyklusser. Du går den vej, du vil.

Hatha Yoga: Styr dine energier

For at lede dig mod oplevelsen af ​​Yoga – af forening og grænseløshed – manipulerer vi energien og bevæger systemet på en bestemt måde. Fysiske arbejdsstillinger er et aspekt af dette. At forstå kroppens mekanik, skabe en bestemt atmosfære og derefter bruge kroppen eller kropsstillinger til at drive din energi i bestemte retninger er, hvad Hatha Yoga eller yogasanas handler om. Hatha Yoga er ikke træning. Asana betyder en kropsholdning. Hvis jeg sidder på én måde, er det én asana. Hvis jeg sidder på en anden måde, er det en anden asana. Så utallige asanas er mulige. Ud af disse utallige stillinger, som kroppen kan tage, er 84 grundlæggende stillinger blevet identificeret som yogasanas.

Hatha Yoga: er en forberedende proces til yoga.

Ordet “ha” betyder sol, “ta” betyder måne. “Hatha” betyder Yogaen for at bringe balance mellem solen og månen i dig, eller Pingala og Ida i dig. Du kan udforske Hatha Yoga på måder, der tager dig ud over visse begrænsninger, men grundlæggende er det en fysisk forberedelse – forbereder kroppen på en højere mulighed. Der er andre dimensioner til dette, men for at sige det enkelt, bare ved at observere den måde, nogen sidder på, ved man næsten, hvad der sker med dem. Hvis du har observeret dig selv, hvis du er vred, vil du sidde en vej; er man glad, sidder man en anden vej; hvis du er deprimeret, sidder du på en anden måde. For hvert andet niveau af bevidsthed eller mental og følelsesmæssig situation, som du går igennem, har din krop naturligvis en tendens til at indtage bestemte stillinger. Det modsatte af dette er videnskaben om asanas. Hvis du bevidst får din krop ind i forskellige stillinger, kan du også løfte din bevidsthed.

Klassisk Hatha Yoga

Efter tyve år med Yoga at komme ind i Vesten og blive populær, på trods af at den nogle gange bliver undervist på måder, der lader meget tilbage at ønske, er sundhedsfordelene ved det stadig ubestridelige, uanset hvor du bor, og hvad du end gør. Lige nu vokser antallet af mennesker, der praktiserer yoga, markant. Dette kan simpelthen skyldes, at det videnskabelige samfund langsomt begynder at erkende dybden og dimensionen af, hvad dette er. Men hvis upassende, forvrænget form for yoga spreder sig, om femten år, vil videnskabelige undersøgelser klart komme ud og fortælle dig, på hvor mange måder det er skadeligt for mennesker, og det vil være undergangen.

Så det er vigtigt, at vi bringer klassisk yoga tilbage, som den var. Hvis det undervises i en ordentlig atmosfære med en vis følelse af ydmyghed og rummelighed omkring hele processen, er det en virkelig fantastisk proces at forme dit system til et fantastisk kar, en fabelagtig enhed til at modtage det guddommelige.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er hatha yoga?2021-12-27T14:12:37+00:00

Hatha Yoga udspringer af en dyb forståelse af kroppens mekanik og bruger yogiske stillinger eller yogasanas for at sætte systemet i stand til at opretholde højere dimensioner af energi. Ved at praktisere denne dybe videnskab, kan man ændre og forbedre den måde, de tænker, føler og oplever livet på. Hatha Yoga handler om at skabe en krop, der ikke er en hindring i dit liv. Kroppen bliver et springbræt i fremskridtet mod at blomstre ind i din ultimative mulighed.

Go to Top