I moderne tid ses det menneskelige sind i stigende grad som en kilde til pine frem for undren. Desværre er en kilde til magi blevet til et rod, et mirakuløst instrument til en […]

Intelligens

I moderne tid ses det menneskelige sind i stigende grad som en kilde til pine frem for undren. Desværre er en kilde til magi blevet til et rod, et mirakuløst instrument til en elendighedsfremstillingsmaskine.Intelligens vs intellekt

Hvordan blev sindet til et cirkus? I betragtning af at gnana yoga – vejen til at “vide” – anses for at være en hævdvundet vej til det guddommelige, hvad gik så galt? Er sindet ikke længere i stand til at føre os til vores ultimative destination?

Alle mennesker er i stand til at blive de eneste arkitekter af deres indre liv, hvis de vidste, hvordan man bruger sindet. Problemet er bare, at deres sind ikke tager instruktioner fra dem. Forestil dig en hulemand, der slår et computertastatur: Resultatet ville ligne en række uanstændigheder! Det opsummerer den måde, de fleste mennesker bruger deres sind på.

Intelligens og intellekt forvekles ofte med hinanden, særligt den andre vej rundt.

Hvor intellekt anses på at være intelligens, hvilket er langt fra virkeligheden.

Yoga og intelligens

Der findes fire virkeligheder i dit liv: krop, sind, følelser og energi. Uanset hvad du ønsker at gøre med dig selv, skal det ske gennem en af disse fire metoder.

Den intelligentes spirituelle vej indenfor yoga kaldes for gnana yoga. Gnana yoga er ikke en filosofi, men en proces til at skærpe intellektet til et punkt, hvor det kan ” trænge igennem livets proces og vise dig, hvad der er sandt og hvad der ikke er sandt.

“Hvad jeg ved, ved jeg. Hvad jeg ikke ved, ved jeg ikke.” – Det er gnana yoga

Gnana betyder ikke at filosofere, gnana betyder “at vide.” Desværre går filosofi for det meste ud som gnana yoga i dag.

Grundlæggende, hvis du ønsker at forfølge gnana, har du brug for et meget opmærksomt, skarpt intellekt. Hver dag og hvert øjeblik skal du langsomt skærpe dit intellekt til et punkt, hvor det er som knivskarpt. Den overser intet. Den kan gå igennem hvad som helst, men intet klæber til den, den er ikke påvirket af noget, der sker rundt omkring.

Det er gnana.