Forside » Yoga » Hvad er kriya yoga?

Hvad er kriya yoga?

Grundlæggende betyder kriya intern handling. Når du laver indre handling, involverer det ikke kroppen og sindet, fordi både kroppen og sindet stadig er eksterne for dig. Når du har en vis beherskelse til […]

Grundlæggende betyder kriya intern handling. Når du laver indre handling, involverer det ikke kroppen og sindet, fordi både kroppen og sindet stadig er eksterne for dig. Når du har en vis beherskelse til […]

Kriya yoga

Grundlæggende betyder kriya intern handling. Når du laver indre handling, involverer det ikke kroppen og sindet, fordi både kroppen og sindet stadig er eksterne for dig. Når du har en vis beherskelse til at gøre handling med din energi, så er det kriya yoga

Kriya yoga omtales ofte som “Yogaen af ​​handling eller bevidsthed”. Det er en gammel meditationsteknik, der bruger pranayama (åndedræt), mantra (sang) og mudras (åndelige håndbevægelser) til hurtigt at accelerere åndelig vækst.

Hvad er kriya yoga?

Hvis du laver ekstern aktivitet, kalder vi det karma yoga. Hvis du laver intern aktivitet kalder vi det kriya. På en måde er begge en bestemt slags karmaer, eller begge er en bestemt slags kriyas. Men traditionelt, eller i den generelle betydning af udtrykket, forstås det sådan: karmaer er dem, der binder dig, kriyaer er dem, der frigiver dig.

Når vi først begynder at arbejde med energien på en bestemt måde, har den en anden form for dybde i livet

Uanset hvad vi gør med din krop, dine holdninger og din tanke, kan dine tanker for eksempel i dag gå i én retning. I morgen, hvis en anden person kommer og påvirker dig, vil de gå en anden vej. På samme måde, uanset hvad vi gør med din krop, har din krop det godt i dag, så den kan lide asanas. Hvis din krop er stiv i morgen tidlig, vil du hade asanas. Dine følelser er slet ikke pålidelige. De kan til enhver tid skifte fra dette til det. Men dine energier er anderledes. Når vi først begynder at arbejde med energien på en bestemt måde, har den en anden form for dybde i livet. Pludselig er der en anden dimension til hvert aspekt af dit liv, fordi dine energier er blevet rørt og aktiveret på en helt anden måde.

Livets mekanik

Kriya yoga er kun vigtig, hvis du ønsker at gøre ting ud over realisering. Hvis din interesse kun er på en eller anden måde at undslippe dette fængsel og komme væk, du bare vil have oplysning eller mukti, så behøver du ikke rigtig at gå kriya yoga-stien, fordi kriyas er så omfattende og involverer så meget disciplin og fokus. Hvis du bare ønsker at blive befriet, så kan kriyas bruges i det små, det behøver ikke at være for intenst. Kriya som helhed er ikke nødvendig, fordi den kræver for meget anvendelse.

Med kriyas vej søger du ikke kun erkendelse, du vil også kende mekanikken bag livskabelse

Hvis du følger kriyas vej meget intenst, kan det uden vejledning tage et par liv at modnes. Hvis der er nogen i live, der kan gøre ting med dig, så kan det ske her i livet. Ellers er kriya en lille rundkørsel. Med kriyas vej søger du ikke kun erkendelse, du ønsker også at kende mekanikken bag livskabelse. Du vil vide, hvordan livet er bygget op – hvad skal du gøre ved det. Derfor er det en meget længere proces.

Folk, der er kommet op på kriya, har en helt anden form for nærvær ved sig på grund af beherskelsen over deres energier. De kan skille livet ad og sætte det sammen igen. Men hvis du bare forfølger andre måder, som for eksempel gnana, er du knivskarp, du kan gøre mange ting med dit sind, men der er stadig ikke meget du kan gøre med din energi. Hvis du er på bhakti, er der intet du kan gøre, og du er ligeglad, du vil kun opløses. Hvis du er på vej til karma yoga, gør du mange ting i verden, men du kan intet gøre med dig selv. Men kriya-yogier kan gøre, hvad de vil med sig selv med hensyn til energi, og de kan også gøre meget med verden.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er kriya yoga?2022-01-02T08:03:11+00:00

Grundlæggende betyder kriya intern handling. Når du laver indre handling, involverer det ikke kroppen og sindet, fordi både kroppen og sindet stadig er eksterne for dig. Når du har en vis beherskelse til at gøre handling med din energi, så er det kriya yoga.

Go to Top