Forside » Yoga » Hvad er Sahasrar Chakra?

Hvad er Sahasrar Chakra?

Sahasrar, det 7. chakra, er ikke et fysisk rum. Du kan ikke blive der for længe. Hvis du gør det, kan du ikke holde fast i kroppen. Når dine energier er i Sahasrar, […]

Sahasrar, det 7. chakra, er ikke et fysisk rum. Du kan ikke blive der for længe. Hvis du gør det, kan du ikke holde fast i kroppen. Når dine energier er i Sahasrar, […]

Sahasrara symbol

Sahasrar, det 7. chakra, er ikke et fysisk rum. Du kan ikke blive der for længe. Hvis du gør det, kan du ikke holde fast i kroppen. Når dine energier er i Sahasrar, vil du simpelthen svæve rundt i ekstase. I den tilstand kan du ikke være funktionel med hensyn til menneskelig aktivitetDe 7 chakras

Chakraer er energicentre. Selvom de fleste har hørt om de syv chakraer, er der faktisk 114 i legeme. Den menneskelige krop er en kompleks energiform; i Ud over de 114 chakraer har den også 72.000 “nadis”, eller energikanaler, langs hvilke vital energi eller “prana” bevæger sig.

De 7 chakraer:

  1. Krone chakra / Sahasrara
  2. Pande chakra / Ajna
  3. Strube chakra / Visuddha
  4. Hjerte chakra / Anahata
  5. Solar Plexus chakra / Manipura
  6. Hara chakra / Svadhistana
  7. Rod chakra / Muladhara

Når nadierne mødes forskellige punkter i krop, danner de en trekant. Vi kalder denne trekant et chakra, hvilket betyder “hjul”. Vi kalder det et hjul, fordi det symboliserer vækst, dynamik og bevægelse, så endda selvom det faktisk er en trekant, kalder vi det et chakra. Nogle af disse centre er meget magtfulde, mens andre ikke er det lige så stærk. På forskellige niveauer er disse energicentre producere forskellige kvaliteter i et menneske.

Grundlæggende kan enhver spirituel vej beskrives som en rejse fra basis chakraet, kaldet “Mooladhara”, som er placeret ved bunden af ​​rygsøjlen, til “Sahasrar”, som er placeret i toppen af hovedet.

Sahasrar Chakra – Beruselse og ekstaseSahasrar

Sahasrar er ikke en vej. Når vi bruger ordet “sti”, betyder det en afgrænset men etableret vej. Hvis der skal ske afgrænsning, har du brug for et fysisk rum. Sahasrar er ikke et fysisk rum. Den har en tilstedeværelse i kroppens geografi, men den repræsenterer ikke et fysisk rum. På grund af dette er der ingen vej.

Der er en række indikationer om dette i traditionen, men et dramatisk eksempel ville sandsynligvis være Totapuri og Ramakrishna Paramahamsa. Ramakrishna, som var lidt for meget til Sahasrar, ville ikke have varet længe, ​​fordi det ikke er et rum, hvor man kan holde på den fysiske krop og eksistere. Hvor ekstatisk og fantastisk det end er, er det ikke et opholdsrum, det er et “igangværende” rum. En gang på en måde kan du røre ved den og være tilbage. Når nogen bliver der for længe, ​​holder kroppen ikke.

Sahasrar er ikke et fysisk rum. Den har en tilstedeværelse i kroppens geografi, men den repræsenterer ikke et fysisk rum. På grund af dette er der ingen vej.

Du har måske hørt om Totapuri, der tager et stykke glas og skærer Ramakrishnas Agna for at bringe ham ned til klarhed og viden, i stedet for blot at flyde rundt i ekstase. Er det ikke godt at flyde rundt i ekstase? Det er fantastisk, men du kan ikke arbejde og manifestere noget i den tilstand. Den tilstand er som beruselse. Det er vidunderligt og eksistentielt fantastisk, men med hensyn til menneskelig aktivitet kan man ikke være funktionel i de stater. Selvom du er funktionel, er du ikke særlig effektiv. Det er en uklar verden mellem fysisk og ikke-fysisk.

Så jo mindre vi siger om Sahasrar, jo bedre, for lige nu er vi på en mission – vi har ikke råd til uklarhed. Her og der fester vi lidt – vi har vores Bhava Spandanas og satsangs, men så vil vi gerne være fokuserede på det, vi skal lave. Det vil ikke være muligt, hvis alle er i Sahasrar. Og hvis alle begynder at bo der, vil de ikke være her længe, ​​de vil være væk.

Om eksempler fra traditionen – sådan noget er der ikke. Du har måske hørt om, at Shiva er i ekstatiske tilstande, hvor han er utilgængelig og utilgængelig. En, der er så fokuseret og intens, er pludselig helt oozy-woozy og ikke tilgængelig. Det er fordi, det er “Sahasrar-tider”, hvor selv en person så intens og fokuseret som ham er for fuld og beruset til handling.

Af alle guddommelige entiteter er Shiva den mest atletiske. Det betyder, at han betyder handling, men selv bliver han nogle gange sur, fordi han er i Sahasrar. Så det er ikke en vej. Du tager til Sahasrar, fordi du vil fare vild, ikke fordi du vil finde dig selv. Når du har lyst til at fare vild – Sahasrar. Når du har lyst til at finde dig selv, skal du være på en eller anden måde. Er der tradition for at fare vild? Ja det er der, men du kan ikke lave en form ud af det.

Kilder

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Chakra?2021-12-29T10:58:34+00:00

Chakraer er energicentre. Selvom de fleste har hørt om syv chakraer, er der faktisk 114 i legeme. Den menneskelige krop er en kompleks energiform; i Ud over de 114 chakraer har den også 72.000 “nadis”, eller energikanaler, langs hvilke vital energi eller “prana” flytter sig. Når nadierne mødes på forskellige punkter i krop, danner de en trekant. Vi kalder denne trekant et chakra, hvilket betyder “hjul”. Vi kalder det et hjul, fordi det symboliserer vækst, dynamik og bevægelse, så endda selvom det faktisk er en trekant, kalder vi det et chakra. Nogle af disse centre er meget magtfulde, mens andre ikke er det lige så stærk. På forskellige niveauer er disse energicentre producere forskellige kvaliteter i et menneske.

Hvad er Sahasrar Chakra?2021-12-29T10:56:33+00:00

Sahasrar, det 7. chakra, er ikke et fysisk rum. Du kan ikke blive der for længe. Hvis du gør det, kan du ikke holde fast i kroppen. Når dine energier er i Sahasrar, vil du simpelthen svæve rundt i ekstase. I den tilstand kan du ikke være funktionel med hensyn til menneskelig aktivitet

Go to Top