Forside » Yoga » Hvor stammer yoga fra?

Hvor stammer yoga fra?

Den 15.000 – 40.000 år gamle videnskab vi kalder for yoga stammer fra Himalayabjergene i Indien og blev en realitet da den første yogi ved navn Shiva opnåede ultimativ forening med det spirituelle. […]

Den 15.000 – 40.000 år gamle videnskab vi kalder for yoga stammer fra Himalayabjergene i Indien og blev en realitet da den første yogi ved navn Shiva opnåede ultimativ forening med det spirituelle. […]

Hvor stammer yoga fra

Den 15.000 – 40.000 år gamle videnskab vi kalder for yoga stammer fra Himalayabjergene i Indien og blev en realitet da den første yogi ved navn Shiva opnåede ultimativ forening med det spirituelle.

Der er ingen som ved præcis hvornår den første yogi, Adiyogi ved navn Shiva blev set i Himalayabjergene, men det anslåses at være mellem 15-40.000 år siden.

Her blev den første yogi og guru observeret i Himalayabjergene sidde helt stille. Dette er der i og for sig ikke noget mærkeligt ved, men han sad ikke bare stille i en time eller to, nej, Adiyogien Shiva sad stille i månedsvis, noget som vi mener ikke er muligt, ej den dag i dag.

Han hverken spiste, drak eller bevægede sig. Det eneste som skete, var at der en gang imellem faldt tåre fra hans øjne.

Denne makabre opførsel tiltrak hurtigt rigtigt mange mennesker som var nysgerrig på hvad der foregik, men Shiva afviste hver og en som spurgte hvad han lavede, da han mente de ikke var klar.

Dog 7 blev igen, disse 7 kender vi i dag som yogaens 7 disciple og er de som har spredt historien om yoga rundt om i verden. De blev alle testet af Adiyogien og fik den viden som Adiyogien havde fundet fortalt og fik som mission at sprede budskabet om dette og yoga.

Hver og en af de 7 disciple blev sendt til 7 forskellige steder i verdenen. Sådan startede yogaen som vi kender den i dag.

International yoga dag

International Yoga Day er blevet fejret årligt den 21. juni siden 2015, efter den blev startet på FN’s Generalforsamling i 2014. Yoga er en fysisk, mental og spirituel praksis, der har sit udspring i Indien.

Yogaens oprindelse og historie

I den yogiske kultur er Shiva ikke kendt som en gud, men som Adiyogien eller den første yogi – yogaens ophavsmand. Han var den, der først satte dette frø i det menneskelige sind. Ifølge den yogiske overlevering opnåede Shiva for over femten tusinde år siden sin fulde oplysning og forlod sig selv i en intens ekstatisk dans på Himalaya. Da hans ekstase tillod ham lidt bevægelse, dansede han vildt. Da det blev hinsides bevægelse, blev han helt stille.

Folk så, at han oplevede noget, som ingen havde kendt før, noget, som de ikke var i stand til at gennemskue. Interessen udviklede sig, og folk kom og ville vide, hvad det var. De kom, de ventede og de gik, fordi manden var uvidende om andre menneskers tilstedeværelse. Han var enten i intens dans eller absolut stilhed, fuldstændig ligeglad med, hvad der skete omkring ham. Snart tog alle af sted… Bortset fra syv mænd. Disse syv mennesker insisterede på, at de måtte lære, hvad denne mand havde i sig, men Shiva ignorerede dem. De tryglede og bad ham: “Vær venlig, vi vil gerne vide, hvad du ved.” Shiva afviste dem og sagde: “I idioter. Sådan som du er, vil du ikke vide det om en million år. Der skal en enorm mængde forberedelse til dette. Det her er ikke underholdning.” Så de begyndte at forberede sig. Dag efter dag, uge ​​efter uge, måned efter måned, år efter år forberedte de sig. Shiva valgte bare at ignorere dem. På en fuldmånedag, efter fireogfirs år med sadhana, da solhverv var skiftet fra sommersolhverv til vintersolhverv – som i denne tradition er kendt som Dakshinayana – så adiyogierne på disse syv mennesker og så, at de var blevet til skinnende beholder af viden. De var absolut modne til at modtage. Han kunne ikke ignorere dem længere. De fangede hans opmærksomhed.

Han fulgte dem nøje de næste par dage, og da den næste fuldmåne stod op, besluttede han sig for at blive en guru. Adiyogien forvandlede sig selv til Adi Guruen; den første Guru blev født på den dag, som i dag er kendt som Guru Purnima. På bredden af ​​Kanti Sarovar, en sø, der ligger et par kilometer over Kedarnath, vendte han mod syd for at udgyde sin nåde over menneskeheden, og overførslen af ​​den yogiske videnskab til disse syv mennesker begyndte. Den yogiske videnskab handler ikke om en yogatime, som du gennemgår om, hvordan du bøjer din krop – som ethvert nyfødt spædbarn ved – eller hvordan du holder vejret – som ethvert ufødt spædbarn ved. Dette er videnskaben om at forstå mekanikken i hele det menneskelige system. Efter mange år, da overførslen var fuldført, frembragte den syv fuldt oplyste væsener – de syv berømte vismænd, som i dag er kendt som Saptarishis, og som tilbedes og beundres i indisk kultur. Shiva satte forskellige aspekter af yoga ind i hver af disse syv mennesker, og disse aspekter blev de syv grundlæggende former for yoga. Selv i dag har yoga fastholdt disse syv forskellige former.

Overførsel af de yogiske videnskaber til de syv rishier

Saptarishierne blev sendt i syv forskellige retninger til forskellige dele af verden for at bære denne dimension, med hvilken et menneske kan udvikle sig ud over sine nuværende begrænsninger og tvangshandlinger. De blev Shivas lemmer og tog viden og teknologi om, hvordan et menneske kan eksistere her som Skaberen selv, til verden. Tiden har hærget mange ting, men når man nøje ser på kulturerne i disse lande, kan man se små tråde af disse menneskers arbejde, stadig i live. Den har antaget forskellige farver og former og har ændret sin teint på en million forskellige måder, men disse tråde kan stadig ses. Adiyogien bragte denne mulighed for, at et menneske ikke behøver at være indeholdt i vores arts definerede begrænsninger. Der er en måde at være indeholdt i fysiskhed, men ikke at tilhøre den. Der er en måde at bebo kroppen på, men aldrig blive kroppen. Der er en måde at bruge dit sind på den højest mulige måde, men stadig aldrig kende sindets elendighed. Uanset hvilken dimension af tilværelsen du befinder dig i lige nu, kan du gå ud over det – der er en anden måde at leve på. Han sagde: “Du kan udvikle dig ud over dine nuværende begrænsninger, hvis du gør det nødvendige arbejde på dig selv.” Det er betydningen af ​​Adiyogi.

Ofte stillede spørgsmål

Hvem er shiva?2021-12-31T10:41:11+00:00

Shiva beskrives som et ikke-væsen, ikke som et væsen. Shiva beskrives ikke som lys, men som mørke. Menneskeheden er kun gået i gang med at hylde lys på grund af arten af ​​det visuelle apparat, de bærer. Ellers er det eneste, der altid er, mørke. Lys er en begrænset hændelse i den forstand, at enhver lyskilde – uanset om det er en pære eller solen – til sidst vil miste sin evne til at udsende lys. Lys er ikke evigt. Det er altid en begrænset mulighed, fordi det sker, og det slutter. Mørke er en meget større mulighed end lys. Intet behøver at brænde, det er det altid – det er evigt. Mørket er overalt. Det er det eneste, der er gennemtrængende.

Hvad betyder yoga?2021-12-31T10:43:26+00:00

Ordet “Yoga” betyder i bund og grund “det, der bringer dig til virkeligheden“. Bogstaveligt talt betyder det “forening”. Union betyder, at det bringer dig til den ultimative virkelighed, hvor individuelle manifestationer af liv er overfladebobler i skabelsesprocessen. Lige nu er et kokosnøddetræ og et mangotræ dukket op fra den samme jord. Fra den samme jord er menneskekroppen og så mange skabninger dukket op. Det hele er den samme jord.

Yoga refererer til forening, ikke som en idé, en filosofi eller som et begreb, du indtager. Som en intellektuel idé, hvis du står inde for universets almindelighed, kan det gøre dig populær i et teselskab, det kan give dig en vis social status, men det tjener ikke noget andet formål. Du vil se, når tingene kommer ned til lige penge – det behøver ikke engang at koge ned til liv og død – selv for penge, “Dette er mig, det er dig.” Grænsen er klar; der er ikke tale om, at du og mig er ét.

Hvor stammer yoga fra?2021-12-28T07:11:50+00:00

Yoga blev for første gang udøvet i himalaya bjergene for mere end +15.000 år siden. Den første yogi (yoga-udøver) hed Shiva og kaldes også for adiyogi som betyder “den første yoga“.

Hvad er yoga?2021-12-31T10:43:13+00:00

Yoga er videnskaben om at aktivere dine indre energier til en så levende og sprudlende tilstand, at din krop, sind og følelser fungerer på deres højeste niveau.

Kilder

Go to Top